Gündem Şezlonglar plajdan ‘yürüdü’

Şezlonglar plajdan ‘yürüdü’

21.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 22 Haziran’da törenle hizmete açtığı 6.5 kilometrelik sahil şeridinde şezlong ve şemsiyeden tuvaletlere ve kablosuz internet erişimine kadar hizmetlerin ücretsiz olduğu halk plajı Konyaaltı’nda, 1 ay içinde 1100 şezlong ve 535 şemsiye kayboldu.

Şezlonglar plajdan ‘yürüdü’

7 bin şezlong ve 3 bin 500 şemsiyeyle hizmete açılan sahilde kaybolanların yerine yenilerinin siparişi verildi.

‘Sadece 3 şemsiyeyi bulduk’
Belediye adına sahili işleten, belediye şirketi ANET’in Yönetim Kurulu Başkanı Gökalp Dinçmen, “Kimse incinmesin diye hırsızlık demek istemiyorum ama bir kötü niyet var” dedi. Gece saatlerinde şezlong ve şemsiyeleri topladıkları tel kafeslerin kilitlerinin dahi kırılarak şezlong ve şemsiyelerin alındığını kaydeden Dinçmen, bugüne kadar kaybolan 535 şemsiyeden sadece 3’ünü bulabildiklerini kaydetti.

Haberin Devamı

Plajlara sahip çıksınlar
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in talimatı doğrultusunda kişiler hakkında şikâyetçi olmadıklarını fakat haklarında kamu davasının açılmak durumunda olduğunu aktaran başkan Dinçmen, şezlongların güvenliğini sağlamak için iple birbirine bağladıklarını söyledi. Dinçmen, “İlk hafta tuvaletler tahrip edildi. Sahildeki 160 duşa suyun ulaşmasını sağlayan hidroforların bağlantı boruları da kesildi. Tek bir şey istiyorum, Antalyalılar kendi plajlarına sahip çıksınlar” dedi.