Ankara Sgk Antalya İle Ptt Arasında Protokol

Sgk Antalya İle Ptt Arasında Protokol

24.07.2017 - 13:50 | Son Güncellenme:

.

Sgk Antalya İle Ptt Arasında Protokol

ANTALYA (AA) - Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile PTT arasında, Hak Sahiplerine Merkezi Ödeme Sistemi İle Yapılacak Ödemeler Protokolü imzalandı.

Haberin Devamı

SGK Antalya İl Müdürü Nejat Deniz, yaptığı yazılı açıklamada, PTT ile imzalanan protokol ile geçici iş göremezlik, şahıs tıbbi malzemeleri, emzirme yardımı, şahıs sağlık yolluğu yardımı gibi SGK tarafından yapılan şahıs ödemelerinin bundan sonra PTT iş yerleri aracılığıyla hak sahiplerine ödenebileceğini bildirdi.

Deniz, SGK'dan şahıs ödemesi alacağı bulunan vatandaşların, her ayın 8-14'ü arası ödeme tarihinde, ödemelerini alamadığı zaman bir sonraki ayın aynı dönemini beklemek zorundayken, PTT ile SGK arasında yapılan protokolle bu sorunun ortadan kalmış olduğunu belirtti.

Bundan sonra hak sahipleri ödemelerinin PTT iş yerlerinden mesai içerisinde herhangi bir iş gücünü sınırlaması olmaksızın yapılacağını vurgulayan Deniz, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Hak sahiplerimiz PTT iş yerlerine herhangi bir komisyon veya masraf adı altında bir ödemede bulunmayacaktır. Kurumumuzca ödenen ilk aylıklar ve emekli ikramiyeleri ise ilgili bankalar tarafından ödenmeye devam edilecektir. İlk aylık ve emekli ikramiyeleri ödemeleri bu protokol kapsamına alınmamıştır."