Gündem SGK-Bağkur ve GSS Borç Sorgulama İşlemleri

SGK-Bağkur ve GSS Borç Sorgulama İşlemleri

14.04.2015 - 09:28 | Son Güncellenme:

SGK, GSS VE BAĞ-KUR prim borç sorgulamalarınızı online olarak güvenli bir şekilde yapabilirsiniz. SGK borç sorgulama işleminin nasıl yapıldığını ve SGK borç sorgulamaları hakkında detaylı bilgiyi haberimizden öğrenebilirsiniz.

SGK-Bağkur ve GSS Borç Sorgulama İşlemleri

Modern toplumlarda sigorta sistemleri yaşamın en önemli noktalarından birisini oluşturuyor. Özellikle de modern teknolojinin hızlı gelişimi ile birlikte insanların değişen ve farklılaşan gereksinimlerinin en doğru şekilde karşılanabilmesi için sigorta sistemlerinde daha modern yapıların kullanılması gerekiyor. Günümüz modern çağının gelişmiş ve gelişmiş ülkelerdeki internet kullanım oranlarının sürekli olarak artışlar gerçekleştiriyor olması dolayısı ile birlikte sunulan sigorta hizmetlerinde bu gelişen internet teknolojisinin en aktif şekilde kullanılması gerekiyor.

Haberin Devamı

SGK BORÇ SORGULAMA

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA

GSS BORÇ SORGULAMA

Son yıllarda yaşamın her alanında kendisine en aktif şekilde yer bulan gelişen internet teknolojisi kurumsal alanda vatandaşlara sunulan kamu hizmetlerinin daha çağdaş ve daha modern bir standarda kavuşabilmesine yardımcı oluyor. Gelişmiş ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de sigorta hizmetlerinde gelişen internet teknolojisi ile daha modern ve daha çağdaş bir hizmet sunuluyor. Özellikle de 2006 yılında Türkiye’deki sigorta sistemlerinin modern dünya standartlarını yakalayabilmesi ve vatandaşların gereksinimlerini karşılayabilmesi amacı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından kurulan Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından gelişen internet teknolojisi en aktif şekilde kullanılıyor.

Haberin Devamı

Böylelikle de artık sigorta işlemlerinde sigorta mükellefleri dijital platform kolaylığından en verimli şekilde yararlanabiliyor. Bu kapsamda Sosyal Güvenlik Kurumu sigorta mükelleflerinin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na olan herhangi bir prim borcunun olup olmadığını da dijital platformdan kolayca öğrenebilmesi amacı ile online bir hizmete başladı. Web tahsilat uygulaması üzerinden vatandaşlar SGK borç sorgulama işlemlerini yapabilme imkanına sahip olabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platformda yer alan resmi internet sayfası üzerinden kolay şekilde erişim sağlanabilen online borç sorgulama servisi web tahsilat uygulaması üzerinden günün her saatinde borç sorgulaması yapılabiliyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında bulunan SSK sigortalısı vatandaşlar için web tahsilat uygulaması üzerinde SGK borç sorgulama işlemi için öncelikle sorgu türü kısmında ‘4A işveren ödemeleri’ seçeneğini seçmeleri, sorgu tipi kısmında gerçekleştirilecek işlemin seçilmesi ve en son olarak SSK sicil numarası bilgisinin güvenlik kodu doğrulaması ile birlikte girilmesi ile sorgulama yapabilme fırsatı bulunuyor. SGK borç sorgulama hizmeti ile artık Sosyal Güvenlik Kurumu’na prim borcu bulunup bulunmadığını veya bulunan borçların güncel tutarlarını ve ayrıntılarını öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde yer alan bu online web tahsilat uygulaması üzerinden BAĞ-KUR borç sorgulama işlemlerini ise sorgu türü kısmında ‘4B sigortalı ödemeleri’ seçeneğinin seçilmesi, sorgu tipi kısmında yapılacak işlemin seçilmesi ve BAĞ-KUR sicil numarası ile birlikte güvenlik kodu doğrulamasının girilmesi gerekiyor. Böylelikle dijital platformda kolayca BAĞ-KUR borç sorgulama yapılabiliyor.

Genel Sağlık Sigortasına ilişkin olarak GSS borç sorgulama işlemlerini de Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online web tahsilat uygulaması üzerinden yapabilmek artık mümkün. GSS borç sorgulama işlemi için online web tahsilat uygulaması üzerinde öncelikle sorgu türü kısmında ‘diğer ödemeler’ seçiminin yapılması, sorgu tipi kısmında ‘GSS PRİM’ seçiminin yapılması ve son olarak T.C. kimlik numarası ve güvenlik kodu doğrulaması ile borç sorgula butonunu kullanarak Genel Sağlık Sigortası prim borcu olup olmadığını öğrenebilme imkanı bulunuyor.