Gündem SGK borç nasıl sorgulanır? GSS, Bağ-Kur sorgulama işlemleri

SGK borç nasıl sorgulanır? GSS, Bağ-Kur sorgulama işlemleri

02.04.2015 - 11:20 | Son Güncellenme:

Online olarak SGK prim borcunuzu kolayca sorgulayabilirsiniz. Online olarak SGK borç sorgulama nasıl yapılır ve SGK borç sorgulama hakkında detaylı bilgiler haberimizde!

SGK borç nasıl sorgulanır GSS, Bağ-Kur sorgulama işlemleri

Hayatımız boyunca bir gün emekli olma hayali ile çalışır ve çalıştığımız süre boyunca bağlı olduğunuz kuruma prim yatırırsınız. Yatırdığınız bu primler sonucunda gününüz eğer doldu ise emeli olmaya hak kazanırsınız. Bu kapsamda ne kadar borç yatırdığınızı ve kalan borcunuzun ne kadar olduğunu SGK borç sorgulama hizmetinden faydalanarak öğrenebilirsiniz. SGK borç sorgulama işlemi ile birlikte artık prim borcunuzun ne kadar olduğunu öğrenebilir ve gerekli sorgulamaları yapabilirsiniz. Biz bu yazımızda sizlere SGK borç sorgulama işleminin nasıl yapılacağı hakkında bilgi vereceğiz. Borç sorgulama işlemini şifresiz ve şifre kullanarak iki farklı yoldan yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

SGK BORÇ SORGULAMA

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA

GSS BORÇ SORGULAMA

Şifre kullanarak Borç sorgulama işlemi yapmak için E-Devlet sistemini kullanmanız gerekmektedir. E-Devlet üzerinden ilk olarak türkiye.gov.tr adresine giriş yapınız. Daha sonra açılacak olan sayfada bağlı olduğunuz kuruma göre yani SSK'ya bağlı iseniz 4A, BAG-Kur’a bağlı iseniz 4B ve Emekli Sandığı'na bağlı iseniz 4C borç sorgulama bölümüne tıklayınız. Daha sonra açılacak olan sayfada kimliğimi şimdi doğrula butonuna basınız. Daha sonra ise açılacak olan sayfada sizden TC kimlik numaranız ve E-Devlet şifreniz istenecektir eğer şifreniz yoksa işlem yapamazsınız. Şifre sahibi olmak istiyorsanız herhangi bir PTT şubesine giderek şifre talebinde bulunmanız yeterlidir. Şifre sahibi olduktan sonra artık sizde bağlı olduğunuz kuruma göre SGK borç sorgulama işlemini yerine getirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Bir diğer yol ise şifresiz olarak yapabileceğiniz online tahsilat işlemidir. Bu işlemi yapmak için onlinetahsilat.sgk.gov.tr adresine tıklayınız. Daha sonra açılacak olan sayfada ise sorgu tipi, sorgu türü, sicil numarası ve güvenlik kodunu ilgili alanlara giriniz. Sorgu tipi yazan alana eğer SSK'ya bağlı iseniz 4A, BAG-Kur’a bağlı iseniz 4B ve Emekli Sandığı'na bağlı iseniz 4C alanlarını belirleyiniz. Aynı şekilde sorgu türü yazan alandı sorgu tipinde olduğu gibi doldurunuz daha sonra sicil no yazan alana sicil numaranızı giriniz. Bu işlemleri eksiksiz olarak yerine getirdikten sonra son olarak güvenlik kodu yazan alana alt kısımda yer alan harf ve rakamları girip sorgula butonuna basarak şifresiz SGK borç sorgulama işlemini yerine getirmiş olacaksınız. Görüldüğü gibi borç sorgulama işlemini şifresiz olarak kolay, hızlı ve güvenilir bir şekilde yerine getirebilirsiniz.

Genel Sağlı Sigortası borç sorgulama işlemini de sanal ortamdan yerine getirebilirsiniz. Bunun için ilk olarak E-SGM sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. Daha sonra açılacak olan sayfa uyruğunuzu belirleyiniz. Bu işlemi yaptıktan sonra açılacak olan sayfada TC kimlik numaranızı, doğum yerinizi, doğum yılınızı, cilt numaranızı ve güvenlik kodunu ilgili alanlara eksiksiz olarak giriniz. Tüm bu işlemleri yaparken bilgilerinizin doğruluğundan emin olunuz. Eğer bilgileriniz eksik ya da yanlış girmiş iseniz GSS borç sorgulama işlemini yerine getiremezsiniz.

Haberin Devamı

Görüldüğü gibi hem SGK borç sorgulama hem BAG-KUR borç sorgulama hem de GSS borç sorgulama işlemlerini online olarak kolay, rahat, hızlı, ve güvenilir bir şekilde yerine getirebilirsiniz. Eğer sizde SGK borç sorgulama işlemini yerine getirmek istiyorsanız yazımızı okumanız faydanıza olacaktır.