Gündem SGK borç sorgulama yaparak Bağ-kur ve GSS hizmetlerinden yararlanın

SGK borç sorgulama yaparak Bağ-kur ve GSS hizmetlerinden yararlanın

24.10.2015 - 12:22 | Son Güncellenme:

SGK borç sorgulama işlemi sonucunda BAĞ-KUR ve GSS hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Bu işlemi yapmak oldukça kolay. Nasıl yapacağınızı bu haberimizden öğrenebilirsiniz.

SGK borç sorgulama yaparak Bağ-kur ve GSS hizmetlerinden yararlanın

Günümüz iş hayatında çalışan insanların bağlı oldukları ve kaza ve hastane giderlerini bu bağlılık neticesinde karşılayan kurumlar bulunmaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu adı altında oluşan bu yapı da, çalışanlar SSK, BAĞ-KUR gibi hizmetlerden yararlanırlar. Çalışma hayatı boyunca bu kurumlara belli oranda ödedikleri primler karşılığında kaza ve hastane masraflarını kurumlar tarafından karşılanır. Ve bu ödenen primler düzenli ve kesintisiz şekilde ödendikten sonra ve çalışanlar gerekli yeterli yaşa ulaştıklarında bağlı oldukları kurumlardan emekli olurlar.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

SGK BORÇ SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİ!

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA İÇİN DAHA FAZLA BİLGİ!

GSS BORÇ SORGULAMA HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ!

Emekli olan vatandaşlara bağlı oldukları kurum aylık bazda ve primleri oranında ödeme yapar. Bazı durumlardan dolayı vatandaş, eğer bu kurumlardan birine bağlı değilse GSS hizmetinden yararlanabilir. Genel Sağlık Sigortası, yani GSS, yine SGK’nın bir hizmetidir. GSS hizmetine başvuru için gelir tespiti yapılmalı ve yararlanmak için gelir oranında prim ödenmelidir. Asgari ücret ve daha düşük gelirli çalışanlar, GSS hizmeti için en az primi ödeyerek hizmetin faydalarında yararlanabilmektedir. Eğer primler ödenmezse gerekli yaş gelse dahi emekli olamazsınız. SGK, bu borçları taksitlendirme halinde tahsil yolu izlemiştir. Bu borçları Sosyal Güvenlik Kurumu’na giderek hesaplayabilirsiniz. Aynı zamanda SSK, GSS, BAĞ-KUR borç sorgulama işlemi internet üzerinden yapılabilmektedir. BAĞ-KUR ve GSS borç sorgulamayı Sosyal Güvenlik Kurumu’nun web sayfasından şifresiz olarak yapabilirsiniz. Gelişen interaktif teknoloji, bu tarz sorgulamaları istediğimiz yerden yapabilme şansı vermektedir. E-devlet bu kolaylıkların en önde gelen yeniliğidir. E-devlet kapısına giriş yaparak SSK, BAĞ-KUR, GSS borç sorgulaması yapılabilmektedir. SSK, BAĞ-KUR, GSS borç sorgulama yanı sıra birçok işlemi yapabileceğiniz ve takip edebileceğiniz E-devlet kapısına giriş için E-devlet şifresine ihtiyacınız olacak. Yakınınızdaki herhangi bir PTT şubesine giderek ve küçük bir miktar ücret ödeyerek E-devlet şifresine sahip olabilirsiniz. E-devlet şifresini alabilmeniz için TC kimlik numaranızın yanınızda olması gerekmektedir. SSK, BAĞ-KUR VE GSS borç sorgulamalarını yapabilmek için E-devlet sistemine şifrenizle giriş yapmalısınız. E-devlet ana sayfasında sağ üst köşede bulunan ‘sisteme giriş’ sekmesine tıklamanız ve açılan sayfa da TC kimlik numaranız ve edindiğiniz E-devlet şifrenizi belirtilen koşullarda yerleştirmeniz gerekmektedir. Sisteme giriş yaptıktan sonra isterseniz arama kısmından SSK, BAĞ-KUR, GSS borç sorgulama yazarak arama yapabilirsiniz. Ya da sol üstte bulunan ‘E-hizmetler’ butonuna tıkladıktan sonra Sosyal Güvenlik Kurumu başlığı altında SSK, BAĞ-KUR, GSS borç sorgulama araması yapabilirsiniz. E-hizmetler, Sosyal Güvenlik Kurumu başlığı altındaki 4A Hizmetleri, SSK’ya bağlı çalışanlar için olup, gerekli borç sorgulama işlemlerini bu başlık altında yapabilmektedirler. 4B Hizmetleri, BAĞ-KUR’a bağlı çalışanların borç sorgulamalarını yapabilmektedirler. GSS borç sorgulamaları ise, Sosyal Güvenlik Kurumu başlığı altındaki ‘Diğer Hizmetler’ başlığı altındaki ‘ Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Borcu Sorgulama’ sekmesinden yapılabilmektedir.