Gündem SGK’dan emekli maaşı hesaplama ve sorgulama uygulaması!

SGK’dan emekli maaşı hesaplama ve sorgulama uygulaması!

22.09.2016 - 08:40 | Son Güncellenme:

Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemlerini internet üzerinden siz de yapabilirsiniz. Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama hizmeti SGK ve e-Devlet üzerinden veriliyor. Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama yapmak istiyorsanız bilmeniz gereken her şey bu haberde.

SGK’dan emekli maaşı hesaplama ve sorgulama uygulaması

Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemleri internet üzerinden Sosyal Güvenlik kurumu (SGK) alt yapısı baz alınarak farklı sitelerden yapılıyor. Henüz emekli maaşı almıyorsanız emekli maaşı alacağınız zaman ne kadar emekli maaşı alacağınızı öğrenebilirsiniz. Emekli maaşı alıyorsanız maaş üzerindeki zam veya kesintileri de sorgulama yaparak öğrenebilirsiniz.

Gelişen teknolojinin getirmiş olduğu internet sayesinde artık kurumlara gitmeye gerek kalmadan emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemlerini yapabilirsiniz. Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemleri vatandaşlar için büyük bir kolaylık internete erişebildikleri her yerde diledikleri zaman sorgulama veya hesaplama yapabiliyorlar. Herhangi bir mesai saati veya ücret olmadan yapılması da büyük avantaj. Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemleri Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve e-Devlet üzerinden yapılabiliyor.

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

·

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) internet sayfasından Emekli Maaşı Hesaplama ve Sorgulama

T.C Sosyal Güvenlik Kurumu resmi internet sayfası üzerinden giriş yapabileceğiniz sorgulama sayfasından emekli maaşınızı hesaplayabilirsiniz. Hesaplama yapmak için bazı bilgileri doğru ve eksiksiz olarak sorgulama ekranına girmeniz gerekmektedir. T.C kimlik numarası, SSK sicil numarası, baba adı, nüfus il, doğum tarihi bilgileri karşınıza çıkacaktır. Bilgilerini girdikten sonra emekli maaşınızı kolay bir şekilde sorgulayabilirsiniz. Hem istediğiniz yerden kolayca sorgulama yapmış olursunuz hem de zaman kaybı yaşamazsınız. İnternet üzerinde bulunan güvenirliği olmayan birçok siteye girip emekli maaşınızı sorgulama derdiniz olmaz. Bizzat Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) alt yapısında bulunan bilgiler ile doğru ve güncel sorgulamaları yapabilirsiniz.

E-Devlet ile Emekli Maaşı Hesaplama ve Sorgulama

E-Devlet aracılığıyla sorgulama ve hesaplama işlemini yapmak istiyorsanız öncelikle e-Devlet şifresine sahip olmanız gerekiyor. E-Devlet şifresi PTT tarafından vatandaşlara veriliyor. PTT şubesine giderek e-Devlet şifresini 2 TL ücret ödeyerek alabilirsiniz.

E-Devlet şifresini aldıktan sonra e-Devlet resmi internet sayfasına giriş yapınız. İnternet sayfasında bulunan Sisteme Giriş butonuyla e-Devlet’e giriş yapabilirsiniz. Giriş yaptıktan sonra e-Devlet üzerinde bulunan tüm hizmetlerden faydalanabilirsiniz. E-Devlet içerisinde Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) başlığında SGK’nın verdiği hizmetler başlıklar halinde listelenmiştir. Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemini yapmadan önce 4A, 4B ve 4C kavramlarını bilmeniz gerekmektedir.

4A – Eski adı SSK’dır ve SSK ile ilgili işlemler 4A hizmetleri altında verilir.

4B - Eski adı BAĞ-KUR. BAĞ-KUR ile ilgili işlemleri 4B hizmetleri başlığından yapabilirsiniz.

4C – Eski Adıyla Emekli Sandığı. Eğer emekli sandığı üzerinden sorgulama veya hesaplama yapmak istiyorsanız 4C hizmetlerinden yararlanmanız gerekiyor.

Karışık gibi görünse de e-Devlet sisteminde bu kategoriler basit bir şekilde sıralanmıştır. Hangi kategoriden emekli olduğunuzu veya olacağınızı bildikten sonra yapmanız gereken tek işlem o kategorinin bağlantısına tıklamak. Hangi kategoriden sorgulama yapacaksanız tıklayınız. Karşınıza bir takım bilgiler çıkacaktır. Bu bilgiler sizin kişisel 4A, 4B veya 4C kategorinizle ilgili bilgilerdir. Bunları doğru bir şekilde sorgulama ekranına girerseniz. Kolay bir şekilde hesaplama ve sorgulama yapabilirsiniz. Sorgulama yaptığınız ekranın çıktısını e-Devlet sistemi üzerinde bulunan Yazdır butonu ile alabilirsiniz.