Gündem SGK’dan ne zaman emekli olacağınızı hesaplamak mümkündür!

SGK’dan ne zaman emekli olacağınızı hesaplamak mümkündür!

25.05.2016 - 09:57 | Son Güncellenme:

SGK’nın internet hizmetleri ile birlikte ne zaman emekli olurum sorusunun yanıtını artık internetten alabiliyorsunuz. Emekliliğinizin hangi tarihte olacağı bilgisini SGK ne zaman emekli olurum uygulamasından öğrenmek sadece dakikalar sürüyor. Üstelik SGK’nın bu dijital hizmet uygulaması ne zaman emekli olurum isimli uygulamadan en doğru sonuçları alabilmek mümkün oluyor.

SGK’dan ne zaman emekli olacağınızı hesaplamak mümkündür

Modern Türkiye’de kamu kurumları tarafından internet teknolojileri son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Özellikle de internet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital hizmet uygulamaları bu alanda fazlasıyla ön plana çıkıyor. Çünkü çalışıyor olsun veya olmasın her Türk vatandaşının en az bir defa Sosyal Güvenlik Kurumu’nda gerçekleştireceği bir işlem olabiliyor. Bu durumda Türkiye’de işlem gerçekleştirilen en yoğun ve en popüler kamu kurumu olarak Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ön plana çıkmasına neden oluyor. Bu durumunda Sosyal Güvenlik Kurumu’nun kurum içi işleyişinde önemli yavaşlamalara yol açabilecek önemli bir yoğunluğun yaşanmasına neden oluyor. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından da bu yoğunluğun önlenebilmesi ve vatandaşların aslında son derece kolay bir şekilde gerçekleştirebileceği SGK ne zaman emekli olurum gibi işlemlerini çok uzun saatler ve uğraşlar sonucunda gerçekleştirmesinin önüne geçilmesi amacı ile internet hizmetlerini oldukça aktif bir şekilde kullanıyor.

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM İÇİN TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı


NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İnternet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online ne zaman emekli olurum uygulaması sigorta mükelleflerinin emeklilikleri ile ilgili olarak en güncel ve en doğru bilgileri alabilme imkanına sahip olabilmesini sağlıyor. Özellikle de yaşlılık dönemini daha yüksek yaşam standartları ve refah düzeyi üzerinde geçirebilmek ve sosyal güvence altında olabilmek amacı ile yaşamının büyük bir bölümünü sigortalı olarak çalışarak, geçiren sigorta mükellefleri, her zaman emekliliklerinin ne zaman olacağını fazlasıyla merak edebiliyor. Bu yüzden de Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sunulan e-SGK uygulamaları arasında başlatılan SGK ne zaman emekli olurum uygulamasını oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanıyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan resmi web portalındaki e-SGK ekranından kolay bir şekilde ulaşılabilen veya doğrudan sanal devlet portalı e-Devlet sistemi üzerinden kullanılabilen SGK ne zaman emekli olurum uygulaması sigorta mükelleflerinin emekliliklerinin güncel sigorta bilgilerine göre ne zaman olacağını öğrenebilmesine olanak sağlıyor. İnternet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ne zaman emekli olurum uygulaması sayesinde özellikle sigorta mükellefleri çok daha ideal bir kariyer planlaması dahi gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. Bu yüzden de günümüz modern çağında Türkiye’de sigorta mükellefleri tarafından son derece yoğun ve son derece sık bir şekilde kullanılıyor.

İnternet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinden son derece pratik bir şekilde emeklilik tarihinin ne zaman olacağını ve emekliliğe ne kadar kaldığı bilgisini internete erişim sağlanabilen her yerden öğrenebilme imkanına sahip olunabiliyor. Özellikle de mobil destekli bir uygulama olması vatandaşların akıllı cep telefonları veya tablet bilgisayarlarından da son derece pratik bir şekilde internete erişim sağlayarak Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ne zaman emekli olurum uygulamasından emekliliklerini öğrenebilmeleri sağlanıyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde vatandaşların emeklilikleri ile ilgili sorgulamaları için cinsiyet, doğum tarihi, hizmete başlama tarihi, maluliyet durumu, erken yaşlanma durumu, SSK prim ödeme gün sayısı, diğer sandıklara ait gün sayısı, askerlik/sanatçı gün sayısı, fiili gün sayısı, yurtdışı gün sayısı ve 3600 günün dolduğu tarih bilgilerinin girilmesi gerekiyor.