Gündem SGK, GSS ve Bağ-Kur Prim Borçlarınızı İnternet Üzerinden Kolayca Sorgulayabilirsiniz!

SGK, GSS ve Bağ-Kur Prim Borçlarınızı İnternet Üzerinden Kolayca Sorgulayabilirsiniz!

19.03.2015 - 15:01 | Son Güncellenme:

Online SGK borç sorgulama işlemi ile prim borçlarınızı kolayca öğrenebilirsiniz. SGK, GSS ve BAĞ-KUR borç sorgulama işlemini detaylı olarak haberimizde bulabilirsiniz.

SGK, GSS ve Bağ-Kur Prim  Borçlarınızı İnternet Üzerinden Kolayca Sorgulayabilirsiniz

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sosyal devlet anlayışı ile hizmet sunmasından dolayı, geliştirmiş olduğu uygulamaları da, bu doğrultuda olmuştur. Sosyal devlet anlayışına göre, vatandaşların statüsü, mevkisi, maddi durumu, eğitim durumu ne olursa olsun, her birinin aynı hizmetten yararlanması esastır. Hiçbir vatandaşın, mağdur olmaması, refah seviyesi yüksek ve mutlu bir hayat sürdürmesini hedefleyen Sosyal Güvenlik Kurumu, bu düşüncesi ile yıllardır hizmet sunmaktadır.

Haberin Devamı

SGK BORÇ SORGULAMA

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA

GSS BORÇ SORGULAMA

SGK borç sorgulaması işlemi ise, emekli olabilmek için, her ay düzenli olarak ödenen primlerin borç durumunu öğrenmek ya da bu primleri kontrol etmek amacına yönelik olarak düzenlenmiş olan bir sistemdir.

SGK borç sorgulaması işleminizi, elektronik ortama giriş yaparak gerçekleştirebilirsiniz. SGK borç sorgulaması için elektronik ortama yani internet sistemine giriş yapmanızın ardından sizlerin kullanımına sunulan iki farklı yöntem ile işleminizi yapabilirsiniz.

İlgili kuruma gitmeden, bulunduğunuz yerden, SGK borç sorgulaması işleminizi aşağıda bahsedilen iki farklı yöntem ile gerçekleştirebilirsiniz. Bu yöntemler ise şu şekildedir;

  • e-devlet sistemine giriş yaparak ve burada, e-devlet şifresi kullanılarak yapılan SGK borç sorgulaması,
  • İnternet üzerinden online tahsilat uygulamasına giriş yapılarak ve burada, şifre kullanılmadan yapılan SGK borç sorgulaması.

Şimdi ilk olarak, e-devlet sistemine giriş yapılarak ve burada, e-devlet şifresi kullanılarak yapılan SGK borç sorgulamasını ele alalım. Buna göre SGK borç sorgulaması aşağıda anlatıldığı şekildedir.

Haberin Devamı

e-devlet şifresi kullanılarak yapılan SGK borç sorgulaması;

E-devlet kapısı üzerinden e-devlet şifresi kullanılarak yapılan SGK borç sorgulaması için, www.sgk.gov.tr adresine giriş yapınız. Daha sonra burada karşınıza çıkacak olan sayfada yer alan, T.C kimlik numarası ve e-devlet şifresi bölümlerini doldurarak borç sorgulamanızı yapabilirsiniz.

Şimdi de çok daha pratik ve daha yaygın olarak kullanılan bir yöntem olan, online tahsilat uygulamasına giriş yapılarak, şifre kullanılmadan yapılan SGK borç sorgulamasının nasıl yapıldığını anlatalım. Bu durumda;

Online tahsilat uygulamasına giriş yapılarak şifre kullanılmadan yapılan SGK borç sorgulaması;

Online tahsilat uygulamasına giriş yaparak şifresiz SGK borç sorgulama işlemi için ilk aşama olarak, onlinetahsilat.sgk.gov.tr adresine giriş yapınız.

Daha sonra açılacak olan yeni sayfada ‘web tahsilat’ başlığı ile bulunan bir tablo göreceksiniz.

Devamında, bu tabloda ‘borç sorgulama’ adı ile yer alan bir bölüm göreceksiniz.

Ardından, bu aşamada;

‘sorgu türü’, ‘sorgu tipi’, ‘sicil no’, ‘güvenlik kodu’şeklinde oluşturulmuş olan bu alanları göreceksiniz.

Haberin Devamı

Daha sonra, burada yer alan ‘sorgu türü’ yazan bölüme, bağlı olduğunuz kendi kurumunuzu yazınız. Bu durumda, SSK (4A), Bağkur (4B) ve Emekli Sandığı (4C) kurumları arasından bağlı olduğunuz kurumu seçmek durumundasınız.

Sonraki aşamada, burada yer alan ‘sorgu tipi’ bölümüne, yine bağlı olduğunuz kuruma göre seçim yaparak kurumunuzu yazınız.

En son işlem olarak, bu bölümleri istenilen şekli ile doldurmanızın ardından, burada yer alan ve ‘borç sorgula’ yazan seçeneği işaretleyiniz.