Gündem SGK Hizmet Dökümü alarak SSK Borç Sorgulama işlemi nasıl yapılır?

SGK Hizmet Dökümü alarak SSK Borç Sorgulama işlemi nasıl yapılır?

07.10.2015 - 21:52 | Son Güncellenme:

SGK hizmet dökümünüzü alarak SSK prim gün sayınızı ve SSK borcunuzu kolayca öğrenebilirsiniz. SGK sorgulama işleminin nasıl yapıldığını ve SGK sorgulama işleminin tüm detaylarını haberimizde bulabilirsiniz.

SGK Hizmet Dökümü alarak SSK Borç Sorgulama işlemi nasıl yapılır

Yoğun koşuşturmalı bir hayata sahip olan bizler çok fazla zamana sahip değiliz. Bu sahip olamadığımız zaman çerçevesi içinde birçok halletmemiz gereken sorunlar çıkabilir. İşlerimiz de hayli yoğun olabilir. Birçok kamu işlemlerimizi, banka işlerimizi, fatura işlerimizi, internetten halletme olanağına sahibiz. Yalnızca tek bir belge almak için bir sürü kuyrukta bekleyerek zamanımızı harcayacağımıza bu işlerimizi internetten online olarak halletmek daha cazip gelir herkese. Hem uzunca bir vaktinizi almaz hem de kurumların internet uygulamalarından birkaç fayda sağlayarak yararlanabiliriz. Şimdi yazımızda internette uygulaması açık olan birkaç kurumun sağlamış olduğu avantajlardan bahsedelim.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLI BİLGİ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

SGK BORÇ SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

İlk olarak Sosyal Güvenlik Kurumundan kısaca başlayalım. Bir kamu hizmeti olan ve Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından vatandaşlara sunulan SGK hizmet dökümü işlemleri sigortalı olarak çalıştığınız dönem içinde yapmış olduğunuz hizmet bilgilerini taşıyan bir belgedir üstelik bahsi geçen bu Sosyal Güvenlik Kurumu hizmet dökümü işlemlerinizi artık web sitesi üzerinden yapabilmeniz ve bu konu hakkında bilgi alabilmeniz mümkündür.

Sosyal Güvenlik Kurumu internet teknolojisini en iyi kullanan kurumların başında gelir. Son yıllarda gelişen internet teknolojisine ayak uydurarak her yıl internet uygulamalarını geliştirmektedir. Vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumunun ilgili binasına giderek yapabileceği birçok işlemleri artık bir internet uygulaması olan E-SGK internet sayfasından gerçekleştirebilir. E-SGK internet sitesinden ulaşabileceğiniz bir hizmet SGK hizmet dökümü belgesidir. SGK hizmet dökümü belgesine Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek ulaşabileceğiniz gibi ayrıca internet üzerinden E-SGK uygulamasından veya e-Devlet sisteminden ulaşabilirsiniz. SGK hizmet dökümü belgesi Sosyal Güvenlik Kurumunda çalışan vatandaşların sigorta ve emeklilik bilgilerinin bulunduğu belgedir. SGK hizmet dökümü belgesi sayesinde Sosyal Güvenlik Kurumu altında ne kadar çalıştığınızı, size ne kadar sigorta yattığını, ilk sigortalı işe giriş çıkış tarihiniz, SSK prim ödenen gün sayısı gibi bilgilerin hepsine ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumunun sağlık hizmetlerinden yararlanmak isteyen vatandaşlar her ay düzenli olarak prim veya sigorta yatırmaları gerekir. Bu yatırılan prim ve sigortalar tamamlandıktan sonra vatandaşı emekli yapabilir. Vatandaş emekli olduktan sonra yatırdığı sigorta ve prime göre emekli maaşı alabilirler. Sosyal Güvenlik Kurumu çalışan vatandaşlar için bazı programlar geliştirmiştir. Ne zaman emekli olurum, emekli maaşı hesaplama, emekli maaşı sorgulama, SGK borç sorgulama gibi programlar sayesinde vatandaşlar hesaplama işlemlerini gerçekleştirebilmektedir.

Haberin Devamı

Bu programları kullanmak için ve hesaplama yapabilmek için bazı sigorta ve emeklilik bilgilerine ihtiyaç vardır. SGK hizmet dökümü belgesi Sosyal Güvenlik Kurumunun bir hizmetidir. SGK hizmet dökümü belgesi Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı olan tüm vatandaşlar bu belgeye ulaşabilirler. Bu belge ile beraber vatandaşlar sigortalı olarak ilk işe giriş ve çıkış tarihlerini, ne kadar çalıştıklarını, hangi aylarda ne kadar prim ücreti yatırdıklarını, SSK prim ödenen gün sayısını, çalıştıkları iş yerlerinin hangi aylarda sigortalarını yatırdıklarını gibi bu bilgilerin tamamına ulaşabilir ve öğrenebilirler. O yüzden bu belge Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı şekilde çalışan vatandaşlar için oldukça büyük önem taşıyan belgelerdir.

Sanal ortam üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumu hizmet dökümü belgesi elde edilmesini sağlayan internet sitesi ise e-Devlet sistemidir. Şimdi ise sizlere biraz bu e-Devlet sisteminden bahsedelim. Bu sistem sizin işlerinizi kolaylaştırmak, pratikleştirmek için kurulmuştur. İçerisinde birçok kamu işlemlerini bulundurur. Sağlıktan tutun finansal işlemlere kadar tüm bu işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Bu sisteme giriş yapabilmek için bir e-Devlet şifresi temin etmeniz gerekir. Bunun içinde en yakınınızdaki PTT şubesine nüfus kimliğiniz ile gitmeniz yeterli olacaktır. Bu PTT den e-Devlet şifresi almak için görevliye nüfus cüzdanınızı veriniz ve de 2 TL ücret karşılığında bir zarf alacaksınız. Yönergeleri takip etme koşulu ile zarfı açınız. Sonrasında kutucuk içerisinde size ait e-Devlet şifresini görmüş olacaksınız. Bu şifreyi kullanarak bir de T.C. nüfus cüzdanı numaranızı girerek e-Devlet sistemine girişinizi tamamlamış olacaksınız. İlk girişinizi gerçekleştirirken siteye PTT den almış olduğunuz şifreyi kullanacaksınız. Lakin sonrasında sistem kendi şahsınıza ait bir şifre belirlemenizi isteyecektir. Buradan şifrenizi yenileyeceksiniz. Kendinize özel belirlediğiniz bu şifre ile artık e-Devlet kapısından her türlü kamu işlemlerinizi halletme imkânı bulacaksınız.

Yazarlar