Gündem SGK Hizmet Dökümü Alarak SSK Emeklilik Tarihinizi Kolayca Hesaplayabilirsiniz

SGK Hizmet Dökümü Alarak SSK Emeklilik Tarihinizi Kolayca Hesaplayabilirsiniz

03.03.2015 - 11:30 | Son Güncellenme:

Tüm emeklilik hesaplamaları için kullanılan SGK hizmet dökümünü internet üzerinden kolayca alabilirsiniz. SGK hizmet dökümü alabilmek ve SSK emeklilik tarihinizi öğrenmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

SGK Hizmet Dökümü Alarak SSK Emeklilik Tarihinizi Kolayca Hesaplayabilirsiniz

SGK hizmet dökümü belgesi Sosyal Güvenlik Kurumu'nun internet sitesinden ulaşabileceğimiz bir belgedir. Bu belge ile birlikte işe ilk giriş tarihinizi, çalıştığınız yerin sicil numarası, hangi ayda ve yıllarda hangi işyerlerinde çalıştığınızı, hangi işyerinden size ne kadar prim ödendiğini, toplam prim gün sayınızı, toplam prim sayınızı, sigortalı olarak çalıştığınız gün sayısı gibi bilgilerin hepsine ulaşabilmekteyiz. SGK hizmet dökümü belgesine internet üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumu'nun E-SGM uygulaması şifresiz olarak ulaşabilirsiniz. Bir de E-Devlet şifresi ile E-Devlet ana sayfasından SGK hizmet dökümü belgesine ulaşabilmektesiniz.

Haberin Devamı

SGK HİZMET DÖKÜMÜ

SİGORTA SORGULAMA

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM

Şifresiz olarak SGK hizmet dökümü belgesine ulaşabilmek için Sosyal Güvenlik Kurumu'nun hizmete açmış olduğu E-SGM uygulamasını giriş yapmalısınız. Uygulamada yer alan T.C. uyruğunu seçtikten sonra T.C. kimlik numarası, cilt numarası, doğum yılı ve nüfusa kayıtlı olduğunuz il bilgilerini gerekli yerlere doldurmalısınız. Bu bilgileri doldurduktan sonra ve güvenlik kodunu da kutucuğa girdikten sonra sorgula butonuna bastığınızda uygulamaya giriş yapmış oluyorsunuz. Sayfanın üst tarafında bulunan seçenekler arasından hizmet sekmesini tıklayarak açılan seçeneklerden SGK hizmet dökümü belgesine ulaşabilirsiniz.

E-Devlet şifresi ile E-Devlet sitesinden SGK hizmet dökümü belgesine ulaşabilmek için de E-Devletin internet sayfasına giriş yapmalısınız. Ana sayfada bulunan E-Hizmetler linkini tıkladıktan sonra E-Hizmetler seçenekleri arasından Sosyal Güvenlik Kurumu'nu bulmalısınız. Bunu kolay bir şekilde yapabilmek için sol tarafta bulunan harflerden S harfini tıkladığınız zaman S harfindeki kurumlar ve müdürlükler karşınıza çıkacaktır. Bunlardan Sosyal Güvenlik Kurumu'nu bulduktan sonra alt seçeneklerinden SGK hizmet dökümü belgesini tıkladığımızda karşımıza kimlik doğrulama sayfası gelecektir. Bu sayfaya T.C. kimlik numaranız ve E-Devlet şifrenizi girmeniz gerekmektedir. E-Devlet şifrenizi 2 TL karşılığında T.C. kimlik numaranınız bulunduğu nüfus kağıdınızla herhangi bir PTT şubesinden alabilirsiniz.