Gündem SGK Hizmet Dökümü Alarak SSK Sigorta Sorgulama İşlemleri Hakkında Önemli Bilgiler

SGK Hizmet Dökümü Alarak SSK Sigorta Sorgulama İşlemleri Hakkında Önemli Bilgiler

22.03.2015 - 12:32 | Son Güncellenme:

SGK hizmet dökümü ve SSK sigorta sorgulama işlemlerini online olarak yapabilirsiniz. Hizmet dökümü alarak sigorta sorgulama işlemi için haberimizi inceleyebilirsiniz.

SGK Hizmet Dökümü Alarak SSK Sigorta Sorgulama İşlemleri Hakkında Önemli Bilgiler

Evde,okulda, işte, yolculukta ve hatta toplu taşıma araçlarında her an ulaşabildiğimiz internet hizmeti, bizlere birçok yönden olumlu şekilde etmektedir. Tabi çok yoğun bir şekilde internette vakit harcamanın da bazı olumsuz yanları vardır. Fakat biz bu yazımızda, internetin sağlamış olduğu bazı fırsat ve kolaylıklardan bahsedeceğiz.

Haberin Devamı

SGK HİZMET DÖKÜMÜ

SİGORTA SORGULAMA

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM

Çağımızın vazgeçilmezi olan interneti, artık neredeyse aktif olarak kullanmayan yok gibi. Öyle ki çocuklardan, gençlere ve hatta bazı yaşı ilerlemiş kimselere kadar, internet kullanımı oldukça yaygınlaşmıştır. Tabi bu durum, özellikle gününün büyük bir kısmını iş yerinde geçiren, modern insan için bir fırsata dönüşmüştür. Her zaman boş vakit yakalamak mümkün olmayabilir. Bulduğumuz boş vakitte ise, mutlaka başka bir işimiz çıkar. Bu gibi durumlarda, internet bize yardımcı olabilir. Düşünün ki, bir toplantı ya da derstesiniz, aniden aklınıza su faturanızı yatırmadığınız ve bugün de son günü olduğu geldi. Bu durumda, eğer bulunduğunuz yerden internete ulaşabiliyorsanız, hemen internet üzerinden su faturanızı yatırabilirsiniz. Bu gibi durumların örnekleri artabilir. Ama şu bir gerçek ki, internet, bizi kendine bağlayana hem yardımcı hem de bazı durumlarda engeldir.

Haberin Devamı

Böylesine yoğun kullanılan bir teknoloji, devleti de etkilemiştir. Özellikle son yıllarda devlet de, bazı yeniliklere imza atmaya başlamıştır.

Yazımızın da temelini oluşturacak, devletin Sosyal Güvenlik Kurumu kanalıyla oluşturmuş olduğu, SGK hizmet dökümü sorgulamasını anlatmaya başlayalım;

SGK hizmet dökümü, iş hayatına sigortalı bir şekilde başlamanızın ardından, yıl yıl yapmış olduğunuz hizmetleri belli bir düzen içinde sıralayan bir sanal belgedir.

Haberimizin devamına göz atarak, SGK hizmet dökümü ile ilgili önemli olan bazı bilgilere ulaşabilirsiniz.

e-devlet kapısı aracılığı ile e-devlet şifresi kullanılarak yapılan SGK hizmet dökümü

Eğer, SGK hizmet dökümünüzü e-devlet sistemi üzerinden e-devlet şifresi kullanarak öğrenmeyi tercih ettiyseniz yapmanız gereken işlem oldukça kolay olacaktır. Bu işlem için;

Başlangıç olarak, e-devlet kapısının resmi web adresi olan www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapınız.

Bir sonraki aşamada burada yeni açılacak olan sayfanın hem sağ üst tarafında hem de sol tarafında olmak üzere her iki yanında yer alan veE-Hizmetler’yazan bölüme geliniz.

Haberin Devamı

Daha sonraki aşamada, açılan sayfanın en sol kenarında yer alan, harflerin bulunduğu bölümden‘S’ harfini seçiniz ve ardından, S harfi ile başlayan başlıklardan‘Sosyal Güvenlik Kurumu’yazan başlığa geliniz.

Bir sonraki aşamada açılacak olan ekranda, SSK (4A)’, Bağ-kur (4B)’ ve Emekli Sandığı (4C)’başlıkları ile düzenlenmiş olan bölümleri göreceksiniz.

Burada yer alan bu kurumlar arasından, kendi bağlı olarak çalışmakta olduğunuz ya da bağlı olarak emekli olduğunuz kurumun hizmet dökümünü seçiniz.

Daha sonraki aşamada açılan sayfada yer alan, T.C kimlik numarası’ve e-Devlet şifresi’yazan bölümlere bu istenilen bilgilerinizi yazınız.

Tüm bu aşamaları tamamladıktan sonra sonişlem olarak, kişisel bilgilerinizi sayfada yer alan ilgili bölümlere yazınız. Bu işlem kimlik doğrulama yapılması için gereklidir.

E-SGM uygulaması aracılığı ile şifre kullanılmadan yapılan SGK hizmet dökümü

Eğer, SGK hizmet dökümünüzü E-SGM uygulaması üzerinden herhangi bir şifre kullanmadan öğrenmeyi tercih ettiyseniz yapmanız gereken işlem oldukça kolay olacaktır. Bu işlem için;

Haberin Devamı

Başlangıç olarak, ‘esgm.sgk.gov.tr’ adresine giriş yapınız.

Hemen sonraki aşamada, burada açılmış olan yeni sayfanın sağ üst kısmında yer alan ve ‘E-SGK’ yazan bölümü göreceksiniz.

Bir sonraki aşamada, açılmış olan bu sayfada, ‘E-Hizmetler’ başlığı ile düzenlenmiş olan bir bölüm bulunmaktadır.

Daha sonra, gelinen bu bölümün alt kısmında yer alan ve ‘E-Hizmetler Uygulaması’adı ile düzenlenmiş olan alana giriş yapınız ve hemen ardından burada açılan yeni sayfada,‘E-Hizmetler Giriş Ekranı’adı ile bir başlıkve bu başlığın altında da bir tablo olduğunu göreceksiniz.

Hemen sonraki aşamada, karşınıza gelen bu tabloda yer alan ‘T.C’yazan seçeneği işaretleyiniz.

Bundan sonraki adımda, karşınıza açılacak olan yeni sayfada yer alan ve‘T.C Kimlik Numarası’ , ‘İl’, ‘DoğumYılı’, ‘Cilt Numarası’ ve ‘Güvenlik Kodu’şeklinde başlıklar ile düzenlenmiş olan bölümleri göreceksiniz.

Hemen devamında bu düzenlenmiş olan alanları doldurunuz ve ardından, yine bu sayfada yer alan ve ‘Bilgileri Sorgula’yazan seçeneğe tıklayınız.

Haberin Devamı

Tüm bu aşamaları tamamladıktan sonra, son aşama olarak, yine bu sayfanın üst kısmında yer alan kurumlar arasından, işlem yapmak istediğiniz yani kendi bağlı olduğunuz kurumu seçiniz ve ardından SGK hizmet dökümü bilgilerinize ulaşınız.

Sizlerin de fark edebileceği gibi, SGK hizmet dökümü işlemleri oldukça pratik ve hızlı bir şekilde yapılabilmektedir.

Yazarlar