Gündem SGK hizmet dökümü alarak SSK günlerinizi öğrenin!

SGK hizmet dökümü alarak SSK günlerinizi öğrenin!

27.10.2015 - 16:17 | Son Güncellenme:

Sosyal Güvenlik Kurumu resmi sitesi üzerinden SGK hizmet dökümü, SSK prim borç sorgulama yaparak SSK sigorta gün sayılarınızı öğrenebilirsiniz. Bu işlemi yapmak oldukça kolay. Peki SSK ve SGK sorgulaması nasıl yapılır? Detayları haberimizde.

SGK hizmet dökümü alarak SSK günlerinizi öğrenin

İnsanların yaşam kalitelerine etki eden en önemli faktörlerden bir tanesi sosyal güvencedir. Sosyal Güvenlik Kurumu, vatandaşların gelir durumlarına bakılmaksızın devlet görevi olarak primli ya da primsiz sistemlerin kullanılarak ve bu şekilde insanların sosyal tehlikelerin zararından kurtarılması için çalışmaktadır. Ülkemizdeki sosyal güvenlik hakkını “Herkes sosyal güvenlik hakkına sahiptir. Devlet bu güvenliği sağlayacak gerekli tedbirleri alır ve teşkilatı kurar” kanunnamesi ile açıklayabiliriz. Sosyal Güvenlik Kurumun amacı bu cümleyle kısa ve öz bir biçimde açıklanmıştır.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

SGK BORÇ SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Sosyal Güvenlik Kurumu vatandaşlarımıza kaliteli ve hızlı hizmet sağlamak için internet üzerinden de hizmet sağlamaktadır. Bu sayede internet üzerinden SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı sorgulamalarınızı basit bir şekilde yapabilirsiniz. İnternet alanında bu sorgulamaları yapabileceğiniz bir kuruluş E-Devlettir. Birçok kurumu bünyesinde toplayarak vatandaşlara tek bir site üzerinden tek bir şifre ile sorgulama yapma imkanı sunan E-Devlet bünyesinde yaklaşık 22 devlet kurumu yer almaktadır. Yani 22 adet devlet kurumu ile ilgili sorgulamalarınızı E-Devlet üzerinden yapabiliyorsunuz. E-Devlet bünyesinde hizmet veren kurumlardan bir tanesi Sosyal Güvenlik Kurumudur. Sosyal Güvenlik Kurumu üzerinden SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı ile ilgili sorgulamalarınızı yapabilirsiniz. Bu işlemlerden biri de SGK hizmet dökümü alma işlemidir. Hizmet dökümünüzü E-Devlet resmi web sitesi üzerinden alabilirsiniz. E-Devlet üzerinden sorgulama işlemi için ise bir E-Devlet şifrenizin olması gerekir.

Haberin Devamı

E-Devlet şifrenizi bir PTT şubesine gidip orada bulunan görevli kişiye E-Devlet şifresi almak istediğinizi belirtiniz. E-Devlet şifreniz görevli kişi tarafından size kapalı zarf halinde verilecektir. Şifre ücretiniz ise 2 TL’dir. Şifrenizi aldıktan sonra E-Devlet sistemi üzerinde bulunan bütün kurum ve kuruluşlar ile ilgili tüm E-Devlet sorgulamalarınızı yapabilirsiniz. Yazının devamın da SGK hizmet dökümünüzü E-Devlet üzerinden nasıl alacağınızı kısaca anlatacağız. Bu bilgileri takip ederek sorgulama işleminizi tamamlayabilirsiniz.

· SGK hizmet dökümü sorgulama işlemi için ilk olarak yapmanız gereken www.turkiye.gov.tr bağlantı adresine giriş yapmaktır.

· Daha sonra açılacak olan sayfanın sol kısmında bulunan "E-Hizmetler" seçeneğine tıklayınız.

Haberin Devamı

· Açılacak olan sayfanın sol kısmında yer alan A’dan Z’ye bir harf listesi göreceksiniz..

· Buradan ‘S’ harfini seçiniz. Bu şekilde zaman kaybetmeden Sosyal Güvenlik Kurumu bölümüne ulaşacaksınız.

· Açılacak olan sayfanın "Sosyal Güvenlik Kurumu" alanına geliniz.

· Daha sonra , "4A Hizmet Dökümü" "4B Ödeme Dökümü" "4C İsteğe Bağlı Ödeme Dökümü" şeklinde düzenlenmiş başlıklardan bağlı olduğunuz sigorta kurumuna göre sorgulama işleminizi seçiniz.

Karşınıza çıkacak sayfadan kimliğimi şimdi doğrula adlı butona tıklayınız. Bu butona tıkladığınız zaman sizden TC kimlik numaranız ve E-Devlet şifreniz istenecektir bu bilgileri doğru bir şekilde girerek kimlik doğrulama işleminizi gerçekleştiriniz. Son işlem olarak ise sisteme giriş yap butona tıklayarak hizmet dökümünüzü alabilirsiniz.

SSK Sigorta Sorgulama

SSK sigorta sorgulama uygulaması size sigorta kaydınızın olup olmadığını, yatırılan prim gününüzün ne kadar olduğunu, ne zaman emekli olacağınız hakkında bilgi alabilirsiniz. Birçok sorgulama işleminin internet üzerinden yapılabildiği gibi bu sorgulama işlemi de internet üzerinden yapılabilmektedir. Sigorta sorgulama uygulaması Sosyal Güvenlik Kurumunun sağlamış olduğu bir hizmettir. Sosyal Güvenlik Kurumu diğer kurumlar gibi E-Devlet bünyesinde hizmet vermektedir. SSK sigorta sorgulama işlemi de E-Devlet üzerinden yapılmaktadır. E-Devlet üzerinden yapılan işlemler yukarıda da bahsetmiş olduğumuz gibi E-Devlet şifrenizin bulunması gerekir. E-Devlet şifrenizi PTT şubelerinden 2 TL ücret karşılığında alabilirsiniz. Almış olduğunuz bu şifreyle E-Devlet üzerinde bulunan 22 devlet kurum ve kuruluşu ile ilgili olan sorgulamalarınızı yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

E-Devlet üzerinde hizmet veren kurumlardan bir tanesi de Sosyal Güvenlik Kurumudur. Sosyal Güvenlik Kurumu üzerinden SSK sigorta sorgulama işleminizi basit bir şekilde yapabilirsiniz. Bu sorgulama işlemi için https://www.turkiye.gov.tr/ vermiş olduğumuz bağlantı adresine tıklayınız. Daha sonra açılacak olan sayfanın sol üst kısmında yer alan E-Hizmetler seçeneğine tıklayınız ve bu işlemden sonra açılan sayfanın sol kısmında yer alan harflerden ‘S’ harfine tıklayınız. Bu şekilde Sosyal Güvenlik Kurumu bölümüne daha hızlı ulaşmış olacaksınız. Daha sonra açılan sayfadan 4A tescil kaydı tespiti seçeneğine tıklayınız. Bu işlemden sonra kimliğimi şimdi doğrula adlı butona tıklayınız. Bu butona tıkladıktan sonra sizden TC kimlik numaranız ve E-Devlet şifreniz istenecektir. Bu bilgileri doğru bir biçimde girdikten sonra kimlik doğrulama işleminizi gerçekleştiriniz. Son işlem olarak yapmanız gereken ise sisteme giriş yap adlı butona tıklamaktır. Bu butona tıkladıktan sonra açılan sayfadan tescil kaydınızı ve sigorta girişinizin olup olmadığını öğrenebilirsiniz.