Gündem SGK hizmet dökümü alarak SSK sorgulamanızı gerçekleştirebilirsiniz!

SGK hizmet dökümü alarak SSK sorgulamanızı gerçekleştirebilirsiniz!

21.03.2016 - 23:38 | Son Güncellenme:

SGK hizmet dökümü belgesini aldıktan sonra SSK sorgulama işlemini gerçekleştirmiş olacaksınız. SGK hizmet dökümü ve SSK sorgulama birkaç dakika içerisinde online olarak yapılabilen işlemlerdendir. SGK hizmet dökümü ve SSK sorgulama nasıl yapılıyor haberimizde.

SGK hizmet dökümü alarak SSK sorgulamanızı gerçekleştirebilirsiniz

Sosyal Güvenlik Kurumları tarafından verilen bir belge olan SGK hizmet dökümü belgesi her kurum tarafından verilir. Sosyal Güvenlik Kurumu hizmet dökümü belgesi için vatandaşların başvurmuş oldukları kurumlarda meydana gelen fazla kalabalık hem kurum ve kuruluşlarda oluşan insan sayısının artmasına ve dolayısıyla çalışan personellerin işlerini daha yavaş yapmasına yol açar. Bunun yanında bir de vatandaşların küçük bir işlemi gerçekleştirebilmek için onca saat kurumda vakit kaybetmelerine yol açar. Kaybedecek oldukları bu vakit her vatandaş için değerlidir. Bu nedenle vatandaşlar bu kurumlara gelmekten hizmet dökümü almakta çekinirler. Çünkü en ufak bir işlemlerini yapmak için bile vatandaşlar en az iki saatlerini bu kurumlar da gerçekleştirirler. Bunun gibi sebeplerden dolayı da tüm günlerini sadece bu işe ayırmaları gerekir. Ancak bunun içinde işlerinden izin alıp işi gücü bırakıp bu kuruma bir günlerini ayırmaları gerekir. Ancak bu da hiç kolay bir iş değildir. Bu iş için tüm günlerini bile işleme ayırmaları gerekebilir.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

SGK BORÇ SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Vatandaşlar işlemlerini gerçekleştirebilmeleri için gerekli olan bazı ufak tefek bilgiler gereklidir. Sosyal Güvenlik Kurumlarından birine bağlı olarak kurumlarda meydana gelen işlemlerini halledebilirler. Tüm bir zaman ödediğimiz prim ücretleri dâhil olmak üzere daha pek çok işlemi en ayrıntılı bilgisine kadar bilinmesi gerekir. Ancak bunun için ne yazık ki saatlerce beklemek yerine bir başka alternatifi yapmak isteriz.

Ülkemizde son dönemlerde gerçekleştirilen uygulamalardan biri olan online işlem sistemi vatandaşların derdine derman olmuştur. Yapılan çalışmalar sonucunda ilerleyen teknolojik aletler hayatımızı büyük ölçüde kolaylaştırmaya başlamıştır. Bu kolaylık sayesinde bizler her türlü işlemlerimizi daha kısa yoldan yapmaya başlarız. Böylece hayatımızı zorlaştıran yapabileceğimiz işlemlerin zamanını kısıtlamak zorunda olmayız. İstediğiniz her zaman verilen bu online işlemlerden yararlanabilirsiniz. Online olma sebeplerinden biri de zaten bu nedendir. Sizlerin de bildiği gibi dünya çapında gerçekleştirilen uygulamaları kullanarak saatler süren işlemlerinizi dakikalar içerisinde yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Bu nedenle herkes tarafından benimsenen SSK sorgulamanın çeşidi ve türü oldukça fazladır. Ülkemizde ve de tüm dünya da yapılan teknolojik gelişmelere her açıdan yardımcı olan bu online sistemler bizlerin hayatını büyük ölçüde kolaylaştırmayı başarmıştır. Örneğin sizler en basit bir belgeyi alabilmek için bile başvuracak olduğunuz bu kurumlardan çok kalabalık olduğu için çekinirsiniz. Bu nedenle işlemlerinizi daha kolay daha pratik bir şekilde yapabilmek için sizler internet sistemini tercih edebilirsiniz. Oldukça haklı olduğunuz bu kurumlar da vakit kaybetmek yerine işleminizi tek bir tuşla yapmak daha çekici gelebilir. Çalışmalar da bu alanda kendini ilerletmiş vatandaşlar da işlemlerini bu alan etrafından toplamaya başlamıştır. Bu nedenle biz vatandaşlar da cep telefonlarımızdan, tabletlerimizden internete erişim sağlayabildiğimiz her türlü ortamdan giriş yapabiliriz.

Haberin Devamı

SGK hizmet dökümü belgesinde çoğu zaman ihtiyacımız olan belgelerden biridir. SSK sorgulama adı olarak da geçen bu belge vatandaşların ihtiyacı olduğu içerisinde sigorta bilgilerinin tamamını bulunduran belgelerden biridir. Bu nedenle bu belgeye erişim sağlayabilmek için de kurumun binasına gitmenize gerek yoktur. İnternet sistemi üzerinde yer alan uygulamaları kullanarak oldukça kolay bir şekilde sizler de işlemini yapabilir, gerekli olan belgenizi alabilirsiniz. Bunun için online işlem sistemlerinden bir olan devletimiz tarafından kurulan ve içerisinde pek çok bilgiyi barındıran işlemlerden biri olan e-Devlet sistemi sizler için hazırlanmıştır. E-Devlet uygulamasına giriş yaparak sizler de kolay bir şekilde SGK hizmet dökümünüzü alabilirsiniz. SSK sorgulama yaparak sigorta bilgilerinizi, işe giriş tarihleriniz, prim ödediğiniz günler ve diğer kimlik bilgilerini sisteme girmeniz yeterli olacaktır. Bu sayede e-Devletten SGK hizmet dökümü belgenizi alabilir, SSK sorgulamanızı kolay bir şekilde yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

E-Devlet uygulamasından yaralanabilmek için yapmanız gereken ilk şey ise bir postaneye başvuru yapmaktır. Postaneye kimliğiniz ile giderek sizler e-Devlet şifrenizi alabilirsiniz. Bu şifre yardımı ile sizler devletin vatandaşalar adına hazırlamış olduğu sisteme girişte bulunabilirsiniz. Bu şekilde büyük bir kolaylıkla sizler işlemlerinizi gerçekleştirebilir, SGK hizmet dökümü alabilmek için verilen uygulamalara dahi hemen kolaylıkla erişim sağlayabilirsiniz. Bu nedenle bu uygulamalar önemlidir. Sizlerin de bildiği gibi bu işlemlerden yararlanabilmek için vatandaşların internete olan erişimlerini sağlamaları gerekir. Aksi takdirde sistemde yer alan SSK sorgulama hizmetinden yararlanamazlar.

Yazarlar