Gündem SGK hizmet dökümü alma ve SSK prim sorgulama online hizmetleri!

SGK hizmet dökümü alma ve SSK prim sorgulama online hizmetleri!

09.11.2015 - 16:01 | Son Güncellenme:

SGK hizmet dökümü alma ve SSK prim sorgulama işlemleri online hizmetler aracılığıyla yapılan hizmetlerdendir. Bu hizmetleri kullanmak çok basit bir hal aldı. Nasıl yapacağınız haberimizde.

SGK hizmet dökümü alma ve SSK prim sorgulama online hizmetleri

Sosyal Güvenlik Kurumu kurulduktan sonra SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı kurumları Sosyal Güvenlik Kurumu altında birleşmiştir. Bu kurumlara bağlı olan vatandaşlar bütün emeklilik ve sosyal güvence işlemlerini Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek gerçekleştirebilmektedir. SSK’ya bağlı olan vatandaşların çalıştıkları iş yeri vatandaşların sigortalarını yatırarak SSK’dan sigortalı olmasını sağlarlar. Yani yatırılan bu sigortalar sayesinde vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumunun sağlık hizmetlerinden yararlanabildiği gibi ayrıca emeklilik hizmetlerinden de yararlanabilirler. Yatırılması gereken sigortalar tamamlandığı zaman ve vatandaşın emeklilik yaşı geldiği zaman SSK kurumundan emekli olabilirsiniz.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

SGK BORÇ SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

BAĞ-KUR’a bağlı olan vatandaşlar ise kendi işini yapan vatandaşlardır. Esnaf veya tarım işini yapan vatandaşlar BAĞ-KUR’a primlerini yatırarak Sosyal Güvenlik Kurumunun sağlık hizmetlerinden yararlanabilirler ve emeklilik yaşı geldiği zaman BAĞ-KUR’a emekli olabilirler. Sosyal Güvenlik Kurumunun sağlık hizmetlerinden yararlanmak isteyen vatandaşlar prim ve sigortalarını eksiksiz olarak yatırmaları gereklidir. Emekli olabilmek için ise prim ve sigortalarınızı tamamlamanız ve emeklilik yaşınızın gelmesi gereklidir. Çalışma hayatını sürdüren vatandaşlar ise tam olarak ne zaman emekli olabileceğini bilmeyebilir. Ya da emekli olduğunda ne kadar maaş alacağını. Tüm bunları öğrenmek için Sosyal Güvenlik Kurumu bazı hesaplama programları geliştirmiştir. Vatandaşlar bu programlara giriş yaparak işlemlerini gerçekleştirebilir. Emeklilik yaşını hesaplamak isteyen vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumunun ne zaman emekli olurum uygulamasına giriş yapmalıdır. Uygulamada istenen bilgileri eksiksiz olarak girerek emeklilik yaşınızı öğrenebilirsiniz. Ya da emekli olduğunuzda ne kadar maaş alacağınızı öğrenmek için emekli maaşı hesaplama işlemini gerçekleştirmelisiniz. Bu işlemleri gerçekleştirebilmek için hesaplama programına bazı bilgileri girmeniz gereklidir. Bu bilgilerden bazıları ilk sigortalı işe giriş ve çıkış tarihinizi, sigortalı çalıştığınız gün sayısı, SSK prim ödenen gün sayısı, sigortanızın yattığı ayları gibi bilgilerdir. Bu bilgilerin hepsini bilemiyor olabilirsiniz. Bu bilgilerin hepsini SGK hizmet dökümü belgesi ile birlikte öğrenebilirsiniz. SGK hizmet dökümü belgesi de Sosyal Güvenlik Kurumunun hizmetlerinden bir tanesidir. Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı olan vatandaşlar bazı sigorta ve emeklilik bilgilerini SGK hizmet dökümü belgesi ile öğrenebilirler. İlk sigortalı işe giriş tarihinizi, sigortalı olarak ne kadar çalıştığınızı, SSK prim ödenen gün sayısı gibi bilgilerin hepsine SGK hizmet dökümü belgesi ile ulaşabilirsiniz. SGK hizmet dökümü belgesine Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek ulaşabilirsiniz. Ama son yıllarda internet teknolojisinin bu kadar gelişmesinden sonra birçok işleminizi internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. SGK hizmet dökümü belgesi de bu işlemlerden bir tanesidir. Vatandaşlar internet üzerinden kolay bir şekilde SGK hizmet dökümü belgesine ulaşabilirler. İnternet üzerinden SGK hizmet dökümü belgesine E-Devlet sisteminden ulaşabilirsiniz. E-Devlet sistemine giriş yaparak SGK hizmet dökümü belgesine ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

E-Devlet sistemine ise E-Devlet ana sayfasında yer alan sisteme giriş linkini tıklayarak giriş işlemine başlayabilirsiniz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaş giriş ekranında birden fazla giriş yolu bulunmaktadır. Bu giriş yollarından herhangi bir tanesini seçerek sisteme giriş yapabilirsiniz. E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçtiğiniz zaman sisteme T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz gereklidir. Mobil imza seçeneği ile giriş yapabilmek için ilk olarak T.C. kimlik numaranızı ve cep telefonu numaranızı girmeniz gereklidir. Son olarak da cep telefonu operatörünüzü seçtikten sonra sisteme giriş yapabilirsiniz. Elektronik imza seçeneği ile giriş yapabilmek için şahsınıza ait elektronik imzanız ile kimliğinizi doğrulamanız gereklidir. T.C. kimlik kartı ile giriş yapabilmek için ise şahsınıza ait T.C. kimlik kartı ile kimliğinizi doğrulamanız gereklidir. Vatandaşlar genellikle E-Devlet şifresi ile giriş seçeneğini seçmektedir. E-Devlet şifreniz yok ise istediğiniz PTT kurumuna giderek 2 TL karşılığında E-Devlet şifrenizi alabilirsiniz. Şifrenizi aldıktan sonra T.C. kimlik numaranız ile E-Devlet şifrenizi sisteme girerek işlemini gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet kapısına giriş yaptıktan sonra ana sayfada yer alan E-Hizmetler bölümüne giriş yapmalısınız. Bu bölümde E-Devlet kapısında yer alan bütün hizmetler yer almaktadır. E-Hizmetler bölümüne giriş yaptıktan sonra Sosyal Güvenlik Kurumunu bulmalısınız. Sosyal Güvenlik Kurumunun alt seçeneklerinde 4A, 4B ve 4C hizmetleri yer almaktadır. Bağlı olduğunuz kuruma göre SGK hizmet dökümü belgesine ulaşabilirsiniz. SSK kurumuna bağlı olan vatandaşlar 4A hizmetleri altında yer alan 4A hizmet dökümü seçeneğini seçerek SGK hizmet dökümü belgesine ulaşabilirsiniz.