Gündem SGK Hizmet Dökümü İle SSK Gün Sorgulama

SGK Hizmet Dökümü İle SSK Gün Sorgulama

05.04.2015 - 08:58 | Son Güncellenme:

SGK hizmet dökümünü alarak prim sorgulama, gün sorgulama gibi işlemlerini kolayca yapabilirsiniz. Sizde, SGK hizmet dökümünüzü öğrenmek ve SGK hizmet dökümü hakkında bilgi almak istiyorsanız, sizler için oluşturduğumuz bu haberimizi okuyabilirsiniz.

SGK Hizmet Dökümü İle SSK Gün Sorgulama

Sizlerin de bildiği gibi, çağımız bilişim ve haberleşme çağı. Kullanmakta olduğumuz, facebook, instagram, twitter vb. gibi uygulamaların her biri birer iletişim aracıdır. Küreselleşen dünya düzeni içinde, haberleşme ve iletişim, eskisine göre çok daha rahat yapılabilmektedir. Tabi iletişimin ve haberleşmenin bu denli kolay olması, üstte saydığımız uygulamalar aracılığı ile daha da mümkün hale gelmektedir. Sürekli gelişen böyle bir teknoloji ile birlikte, web uygulamalarının sayısı da günden güne artmakta ve çeşitlenmektedir.

Haberin Devamı

SGK HİZMET DÖKÜMÜ

SİGORTA SORGULAMA

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM

Haberimizin de ana konusu olan SGK hizmet dökümü, normalde ilgili kuruma başvuru yapılarak, öğrenilebilecek bir işlemdi. Fakat artık günümüz şartları içinde, internet aracılığı ile de, SGK hizmet dökümü öğrenilebilmektedir.

Devlet, sunmuş olduğu hizmetlerin aksamaması ve devamlı olması için, internet olanaklarından yararlanmış ve bu doğrultuda çeşitli uygulamalar oluşturmuştur. Devletin çağımıza uygun modern hizmet anlayışına paralel olarak geliştirdiği uygulamaları arasından, Sosyal Güvenlik Kurumu’na bağlı, ‘SGK hizmet dökümü’ uygulamasından sizlere bahsedeceğiz.

SGK Hizmet Dökümü

SGK hizmet dökümü en yüzeysel ve genel tanımı ile sigortalı olarak çalıştığınız süreç içinde, göstermiş olduğunuz hizmetlerin sıralandığı ve bilgilerinize sunulduğu bir uygulamadır. SGK hizmet dökümünüzü iki şekilde öğrenebilirsiniz. İster, e-devlet kapısı üzerinden e-devlet şifresi ile isterseniz de, ESGM üzerinden şifre kullanmadan SGK hizmet dökümünüzü öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

Oluşturmuş olduğumuz haberimize; e-devlet kapısına giriş yaparak ve burada e-devlet şifresi kullanarak yapabileceğiniz SGK hizmet dökümünüzü nasılyapacağınızı anlatarak devam edelim; Bu durumda, SGK hizmet dökümünüzü öğrenmeniz için yapmanız gereken işlemler aşağıdaki gibidir;

Başlangıç aşaması olarak, e-devlet kapısının resmi web adresi olan www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapınız.Bir sonraki aşamada burada açılan yeni sayfanın sağ üst kısmında ve sol tarafında yer alan ve E-Hizmetler’adı ile oluşturulmuş olan alanlar arasından her hangi birine geliniz.Daha sonra, burada açılan yeni sayfanın sol kısmında yer alan bir bölüm göreceksiniz.Bu bölümde harfler yer almaktadır ve devamında burada yer alan harfler arasından‘S’ harfine geliniz.Hemen sonrasında, S harfi ile çıkan seçenekler arasındanSosyal Güvenlik Kurumu’başlığa geliniz.Ardından gelen aşamada açılan bölümde, SSK (4A)’, BAĞ-KUR (4B)’ ve Emekli Sandığı (4C)’şeklinde yer alan başlıkları göreceksiniz.Daha sonra, düzenlenmiş olan bu kurumlar arasından, kendinizin bağlı olarak çalıştığı kurum için oluşturulmuş olan hizmet dökümünü seçiniz. Ardındaki aşamada, sayfada yer alan, T.C kimlik numarası’ve e-Devlet şifresi’yazan bölümlere bilgilerinizi yazınız.Daha sonra, son aşama olarak ise, kimlik doğrulama işlemlerinizin yapılması için kişisel bilgilerinizi sayfada düzenlenmiş olan ilgili bölümlere yazınız.

Haberin Devamı

Bu şekilde, e-devlet kapısı üzerinden, e-devlet şifresi kullanılarak yapılan SGK hizmet dökümü öğrenilmesini anlattıktan sonra, şimdi de diğer yöntem olan veESGM sistemi üzerinden, şifre kullanılmadan yapılan SGK hizmet dökümü işlemlerinin nasıl yapıldığını anlatalım. Bu durumda ESGM sistemi üzerinden şifre kullanılmadan yapılan SGK hizmet dökümü öğrenilmesi işlemi aşağıda anlatıldığı şekilde yapılabilir. Buna göre;

Başlangıç aşaması olarak, ‘esgm.sgk.gov.tr’ adresine giriş yapınız.Daha sonra burada açılan yeni sayfanın sağ üst bölümünde yer alan ve ‘E-SGK’şeklinde oluşturulmuş olan başlığa geliniz.Hemen ardından, gelmiş olduğunuz bu sayfada, ‘E-Hizmetler’ şeklinde yazan bir başlık yer almaktadır.Hemen sonrasında, bu işlemin devamında, gelinen bu başlık altında yer alan ve ‘E-Hizmetler Uygulaması’şeklinde oluşturulmuş olan bölüme giriş yapınız.Daha sonra, açılan bu yeni sayfada ‘E-Hizmetler Giriş Ekranı’adı ile geliştirilmiş olan bir tablo yer almaktadır.Burada karşınıza çıkan bu tabloda yer alan‘T.C’ seçeneğini işaretleyiniz.Ardından, karşınıza açılacak olan yeni sayfada yer alan ve‘T.C Kimlik Numarası’, ‘İl’, ‘Doğum Yılı’, ‘Cilt Numarası’ve ‘Güvenlik Kodu’şeklinde geliştirilmiş olan bölümleri göreceksiniz.Bu aşamanın ardından, geliştirilmiş olan bu bölümleri doldurunuz.Burada ilgili bölümleri doldurmanızın hemen peşinden, ‘Bilgileri Sorgula’ yazan seçeneğe tıklayınız.Bu aşamaların hemen ardından son olarak, yine bu sayfanın üst kısmında yer alan kurumlar arasından, işlem yapmak istediğiniz, yani kendi bağlı olduğunuz kurumunuzu seçiniz ve ardından hizmet dökümü sorgulamanızı öğreneniniz.

Haberin Devamı

Bu şekilde anlattığımız gibi, ister e-devlet kapısına giriş yaparak ve burada e-devlet şifrenizi kullanarak, isterseniz de, ESGM sistemine giriş yaparak ve burada şifre kullanmadan, SGK hizmet dökümünüzü öğrenebilirsiniz.

Yazarlar