Gündem SGK hizmet dökümü nasıl alınır? Tüm SSK prim borç sorulamaları burada!

SGK hizmet dökümü nasıl alınır? Tüm SSK prim borç sorulamaları burada!

30.08.2015 - 08:58 | Son Güncellenme:

SSK prim gününüzü SGK sorgulama işlemini yaparak kolayca öğrenebilirsiniz. SSK prim ve SSK gün sayınızı öğrenebilmek için SGK hizmet dökümü almanız yeterli olmaktadır. SGK sorgulama işlemini yapabilmek ve SSK sigorta primlerinizi sorgulayabilmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

SGK hizmet dökümü nasıl alınır Tüm SSK prim borç sorulamaları burada

İnternet üzerinden online olarak SGK hizmet dökümü bilgilerinize ulaşabilmeniz mümkündür. Çünkü SGK hizmet dökümü işlemlerinizi internet aracılığı ile yapabilmeniz ve SGK hizmet dökümü bilgilerinizi öğrenebilmeniz mümkündür.Türkiye’de sosyal hak ve özgürlüklerin ön planda tutulmuş olduğu bir kurum olan Sosyal Güvenlik Kurumu, bünyesinde birçok uygulama ve hizmet bulundurmaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun hazırlayıp uygulamaya sürdüğü bir hizmeti de, SGK hizmet dökümü işlemleridir. SGK hizmet dökümü bilgilerinizin bulunması için ise, mutlaka sigortalı olarak bir işte çalışmanız gerekmektedir. Yani bu durumda, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun koordine etmiş olduğu üç sigorta kolundan her hangi birine bağlı olarak çalışmanız gerekmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun, SSK (4A), BAĞ-KUR (4B) ve Emekli Sandığı (4C) sigorta kurumlarından her hangi birine bağlı olarak iş yaşamına devam eden kişiler, aynı zamanda SGK hizmet dökümü bilgilerine de sahiptirler.

Haberin Devamı

SGK SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

SGK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUMUYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Hem internet üzerinden hem de ilgili kurum üzerinden ulaşılabilen SGK hizmet dökümü; sigortalı olarak bir işte çalışan kişilerin, işe başlamış oldukları ilk günden, emekli olacakları güne kadar geçen zaman içerisinde, çalıştıkları kurum içinde göstermiş oldukları faaliyetlerin bilgilerinin yazılı şekilde yer aldığı bir belgedir.

Bu doğrultuda, web aracılığı ile online şekilde, SGK hizmet dökümü belgesine aşağıda anlatıldığı gibi ulaşabilirsiniz;

Web aracılığı ileSGK hizmet dökümü işlemlerinizi yapabilmek için, başlangıç olarak, www.turkiye.gov.tradresine giriş yapınız.

Haberin Devamı

Hemen sonrasında, burada karşınıza çıkan sayfanın üst bölümünün sağında "E-Hizmetler"başlığı adı ile düzenlenmiş bölüme geliniz.

Daha sonra, yeni açılan platformun sol tarafında bulunan harfleri göreceksiniz.

Bu işleminizin daha kısa sürmesi için buradaki harfler arasından "S"harfini seçebilirsiniz.

Burada açılacak olan seçeneklerden "Sosyal Güvenlik Kurumu"seçeneğine geliniz.

Daha sonra buradan, "4A Hizmetler""4B Hizmetler""4C Hizmetler"şeklinde düzenlenmiş başlıklardan bağlı olduğunuz kurumunuza göre seçiminizi yapınız.

Son olarak ise, e-devlet şifrenizi ve T.C kimlik numaranızı sistemdeki ilgili alanlara yazınız.

SGK Sorgulama

İnternet üzerinden online olarak SGK sorgulama bilgilerinize ulaşabilmeniz mümkündür. Çünkü SGK sorgulama işlemlerinizi internet aracılığı ile yapabilmeniz ve SGK sorgulama bilgilerinizi öğrenebilmeniz mümkündür.

Türkiye’de sosyal hak ve özgürlüklerin ön planda tutulmuş olduğu bir kurum olan Sosyal Güvenlik Kurumu, bünyesinde birçok uygulama ve hizmet bulundurmaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun hazırlayıp uygulamaya sürdüğü bir hizmeti de, SGK sorgulama işlemleridir. SGK sorgulama bilgilerinizin bulunması için ise, mutlaka sigortalı olarak bir işte çalışmanız gerekmektedir. Yani bu durumda, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun koordine etmiş olduğu üç sigorta kolundan her hangi birine bağlı olarak çalışmanız gerekmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun, SSK (4A), BAĞ-KUR (4B) ve Emekli Sandığı (4C) sigorta kurumlarından her hangi birine bağlı olarak iş yaşamına devam eden kişiler, aynı zamanda SGK sorgulama bilgilerine de sahiptirler.

Haberin Devamı

Hem internet üzerinden hem de ilgili kurum üzerinden ulaşılabilen SGK sorgulama; sigortalı olarak bir işte çalışan kişilerin, prim miktarı, sigortalı olarak işe başlama tarihi, toplam gün sayısı, ay içinde ödenen gün sayısı gibi bilgilerinin yazılı şekilde yer aldığı bir belgedir.

Bu doğrultuda, web aracılığı ile online şekilde, SGK sorgulama belgesine aşağıda anlatıldığı gibi ulaşabilirsiniz;

Web aracılığı ile SGK sorgulama işlemlerinizi yapabilmek için, ilk önce internetten www.turkiye.gov.trsitesine giriş yapınız.

Daha sonra e-devlet şifrenizi istenilen bölüme yazınız.

Açılan sayfanın sağ kısmında yer alan "E-Hizmetler" sekmesine tıklayınız.

Yeni açılan sayfanın Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) seçeneğinden kimlik doğrulama işleminizi gerçekleştirdikten sonra SGK sorgulama işlemlerinizi yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

SSK ya da 4A Sorgulama

İnternet üzerinden online olarak SSK sorgulama bilgilerinize ulaşabilmeniz mümkündür. Çünkü SSK sorgulama işlemlerinizi internet aracılığı ile yapabilmeniz ve SSK sorgulama bilgilerinizi öğrenebilmeniz mümkündür.

Türkiye’de sosyal hak ve özgürlüklerin ön planda tutulmuş olduğu bir kurum olan Sosyal Güvenlik Kurumu, bünyesinde birçok uygulama ve hizmet bulundurmaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun hazırlayıp uygulamaya sürdüğü bir hizmeti de, SSK sorgulama işlemleridir. SSK sorgulama bilgilerinizin bulunması için ise, mutlaka sigortalı olarak bir işte çalışmanız gerekmektedir. Yani bu durumda, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun koordine etmiş olduğu üç sigorta kurumundan SSK (4A) sigorta kurumuna bağlı olarak iş yaşamına devam eden kişiler, aynı zamanda SSK sorgulama bilgilerine de sahiptirler.

Hem internet üzerinden hem de ilgili kurum üzerinden ulaşılabilen SSK sorgulama; sigortalı olarak bir işte çalışan kişilerin, prim miktarı, sigortalı olarak işe başlama tarihi, toplam gün sayısı, ay içinde ödenen gün sayısı gibi bilgilerinin yazılı şekilde yer aldığı bir belgedir.

Haberin Devamı

Bu doğrultuda, web aracılığı ile online şekilde, SSK sorgulama belgesine aşağıda anlatıldığı gibi ulaşabilirsiniz;

Web aracılığı ile SSK yani 4A sorgulama işlemlerinizi yapabilmek için, e-devlet kapısı sistemi kanalı ile ve sonraburada e-devlet şifresi kullanılarak yapılan SSK (4A) sorgulaması işlemleriniz için, e-devlet kapısı sistemi üzerinden, e-devlet şifresi kullanılarak yapılan SGK sorgulaması işlemleri ile aynı şekildedir.

Tabi burada farklı olarak, işlem yapmak istediğiniz bölümü seçerken SGK yerine SSK ya da diğer ismi ile4A bölümünü seçmeniz, SSK (4A) sorgulama işlemlerinizi yapabilmeniz için yeterli olacaktır.