Gündem SGK hizmet dökümü nasıl alınır?

SGK hizmet dökümü nasıl alınır?

06.07.2017 - 10:21 | Son Güncellenme:

SGK hizmet dökümü ile 4A, 4B ve 4C sigorta bilgilerine ulaşılabiliyor. SGK hizmet dökümü belgesi ile emekli maaşı sorgulama ve prim sorgulama gibi işlemler yapılabiliyor. Hizmet dökümü, E-Devlet sistemine giriş yapılarak alınabiliyor. E-Devlet sistemi ile SGK hizmet dökümü belgesi nasıl alınır?

SGK hizmet dökümü nasıl alınır

E-Devlet sistemi, kamu hizmetlerine vatandaşların daha hızlı ve daha kolay ulaşmasını sağlar. Kamu kurumları tarafından verilen hizmetlere online erişim sağlanarak, sıra bekleme derdi olmaksızın işlemler gerçekleştirilebilir. E-Devlet sistemi üzerinde iki binden fazla hizmet veriliyor. Kayıtlı kullanıcı sayısının da 30 milyondan fazla olduğu sistem üzerinde işlem yapılabilmesi için, sisteme giriş yapılması gerekiyor. E-Devlet ile en çok işlem yapılan kurumlardan birisi de Sosyal Güvenlik Kurumu’dur. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından verilen hizmetlerden en çok işlem yapılan hizmet ise, SGK hizmet dökümü sorgulama işlemidir. Kurumun menüsü üzerinden işe giriş tarihi bilgisi de görülebilir.

Haberin Devamı

SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ NEDİR?

SGK hizmet dökümü, prim ve sigorta bilgilerinin yer aldığı, Sosyal Güvenlik Kurumu’na bağlı olanla tarafından alınabilen belgedir. SGK hizmet dökümü belgesi 4A, 4B ve 4C olmak üzere üç bölüm ayrılır. Eski sisteme göre, Sosyal Sigortalar Kurumu’na bağlı olanlar 4A hizmet dökümü belgesi, Bağ Kur’a bağlı olanlar 4B hizmet döküm belgesi ve Emekli Sandığı’na bağlı olanlar da 4C hizmet döküm belgesi alabilirler. Hizmet dökümü belgesi alımı dışında, E-Devlet sistemi ile 4A, 4B ve 4C ile ilgili olan sigorta işlemleri de yapılabilir.

SGK HİZMET DÖKÜMÜNDE HANGİ BİLGİLER YER ALIR?

SGK hizmet dökümünde şu bilgiler yer alır;

Haberin Devamı

? Sigortalı olanın temel bilgileri

? Sigortalı olarak çalışılmış olunan günlerin sayısı

? Sigortalı olarak ilk kez girilen iş için giriş ve çıkış tarihleri

? Hangi aylarda sigorta ödemesi yapıldığı bilgisi

? Sigortalı olunan dönemde yerine getirilmiş olan hizmetler

? Primlerin hangi aylarda yatırıldığı bilgisi

? Çalışılan şirket bilgileri

SGK HİZMET DÖKÜMÜ BELGESİ NASIL ALINIR?

SGK hizmet dökümü belgesi, E-Devlet sisteminden alınır. E-Devlet sisteminden SGK hizmet döküm belgesinin alınabilmesi için sisteme giriş yapılmalıdır. Sisteme giriş için birden fazla seçenek bulunuyor. Bu giriş seçenekleri; E-imza, T.C. kimlik kartı, internet bankacılığı, E-Devlet şifresi ve mobil imzadır. E-Devlet sisteminde kayıtlı olan kullanıcılar tarafından en çok tercih edilen giriş yöntemi E-Devlet şifresi ile giriş yöntemidir.

E-Devlet şifresine sahip değilseniz, herhangi bir PTT şubesi aracılığıyla E-Devlet şifresi alabilirsiniz. Şifre 2 Türk Lirası karşılığında kapalı zarf içerisinde verilir. Şifre alındıktan sonra T.C. kimlik numarası ve E-Devlet şifresi ile turkiye.gov.tr internet sitesi üzerinden sisteme giriş yapılır. E-Hizmetler menüsünden Sosyal Güvenlik Kurumu bağlantısı açılır. Sosyal Güvenlik Kurumu bağlantısı açıldıktan sonra da hizmet dökümü bağlantısı ile SGK hizmet dökümü belgesine ulaşılabilir. Hizmet döküm belgesi mahkeme gibi resmi kurumlarda ve vize alma sürecinde de kullanılabilir.