Gündem SGK hizmet dökümü nasıl alınır?

SGK hizmet dökümü nasıl alınır?

13.10.2017 - 08:29 | Son Güncellenme:

SGK hizmet dökümü; 4A, 4B ve 4C sigorta bilgilerine erişim sağlar. Hizmet dökümü ile prim sorgulanabilir ve emekli maaşı ile ilgili bilgi edinilebilir. SGK hizmet dökümü, E-Devlet üzerinden alınır. E-Devlet ile SGK hizmet dökümü nasıl alınır? Hizmet dökümü ile hangi bilgilere ulaşılır?

SGK hizmet dökümü nasıl alınır

E-Devlet, kamu hizmetlerine daha kolay ulaşım sağlar. Vatandaşlar tarafından sisteme girilerek iki binin üzerinde hizmete üzerinden işlem yapılabilir. 34 milyondan fazla kayıtlı kullanıcının olduğu sistemde en fazla işlem yapılan kurumların başında Sosyal Güvenlik Kurumu gelir. Sistem ile SGK hizmet dökümü alınabilir, araç plakasına yazılan ceza sorgulanabilir, tüketici hakem heyeti başvuru yapılabilir, MHRS randevusu ve öğrenci belgesi alınabilir. Bunlar dışındaki hizmetlere de kısa sürede ulaşılarak işlem gerçekleştirilebilir.

Haberin Devamı

SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!
Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ NEDİR?

Sigortalıların, sigorta ve prim bilgilerinin yer aldığı belgeye SGK hizmet dökümü denir. 4A hizmet dökümü, 4B hizmet dökümü ve 4C hizmet dökümü olarak üçe ayrılır. Hizmet dökümü, Sosyal Güvenlik Kurumu’na bağlı kişiler tarafından alınabilir.

Sosyal Sigortalar Kurumu’na bağlı olanlar 4A hizmet döküm belgesi, Bağ-Kur’a bağlı olanlar 4B hizmet döküm belgesi ve Emekli Sandığı’na bağlı olanlar da 4C hizmet döküm belgesi alabilirler.
SGK hizmet dökümü, vize alma sürecinde ve mahkeme gibi resmi kurumlarda da kullanılabilir.

SGK HİZMET DÖKÜMÜNDE YER ALAN BİLGİLER

SGK hizmet dökümünde bulunan bilgiler şunlardır;

Haberin Devamı

- Sigortalının temel bilgileri
- Sigortalı olarak çalışılan gün sayısı
- Hangi aylarda sigortanın ödendiği bilgisi
- İlk defa girilen işin giriş ve çıkış tarihleri
- Primlerin hangi aylarda yatırıldığı bilgisi
- Sigortalı olarak bulunulan dönemde yerine getirilen hizmetler
- Çalışılan şirkete ait bilgiler

SGK HİZMET DÖKÜMÜ NASIL ALINIR?

SGK hizmet dökümü, E-Devlet sistemi üzerinden alınır. E-Devlet ile işlem yapılabilmesi için sisteme giriş yapılmalıdır. Giriş için; E-Devlet şifresi, T.C. kimlik kartı, internet bankacılığı, mobil bankacılık ve E-imza seçenekleri bulunur. Sistemde kayıtlı kullanıcılar tarafından en fazla kullanılan giriş seçeneği, E-Devlet şifresidir. E-Devlet şifreniz yoksa PTT şubelerinden temin edebilirsiniz. Şifre, 2 Türk Lirası ücret karşılığında ve kapalı zarf içerisinde verilir.

E-Devlet sistemine giriş yapıldıktan sonra ekranın sol kısmında bulunan menüden e-Hizmetler bağlantısı açılır. Ardından kurumların ve hizmetlerin yer aldığı sayfadan Sosyal Güvenlik Kurumu bağlantısına girilerek 4A, 4B ve 4C hizmet dökümlerine ulaşılabilir. İsteyen kullanıcılar SGK hizmet dökümü belgesinin yazıcıdan çıktısını da alabilirler.