Gündem SGK hizmet dökümü nasıl alınır?

SGK hizmet dökümü nasıl alınır?

20.10.2017 - 12:03 | Son Güncellenme:

SGK hizmet dökümü ile emekli maaşı ve prim sorgulaması yapılabilir. 4A, 4B ve 4C sigorta bilgilerine ulaşılabilir. Mahkeme ve vize alma sürecinde de kullanılabilir. Hizmet dökümü, E-Devlet sisteminden alınır. E-Devlet ile SGK hizmet dökümü nasıl alınır? Hizmet dökümünde hangi bilgiler yer alır?

SGK hizmet dökümü nasıl alınır

E-Devlet, vatandaşların kamu hizmetlerine daha kolay ulaşmasını sağlayan bir sistemdir. E-Devlet ile iki binin üzerinde hizmete ulaşılarak işlem yapılabilir. 35 milyona yakın kullanıcısı olan E-Devlet’te, en çok işlem yapılan kurumların başında Sosyal Güvenlik Kurumu gelir. Kullanıcılar; SGK hizmet dökümü sorgulama, mahkeme dava dosyası sorgulama, vergi borcu sorgulama, araç plakasına yazılan ceza sorgulama ve tapu bilgileri sorgulama gibi çeşitli kurumlara ait hizmetlere kısa sürede ulaşabilirler.

Haberin Devamı

SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ NEDİR?

SGK hizmet dökümü; sigortalı kişilerin, prim ve sigorta bilgilerinin bulunduğu belgeye denir. 4A, 4B ve 4C olarak üç bölüme ayrılır. Hizmet dökümü belgesi, Sosyal Güvenlik Kurumu’na bağlı olan kişiler tarafından alınabilir.

4A hizmet döküm belgesini Sosyal Sigortalar Kurumu’na bağlı olanlar, 4B hizmet dökümü belgesini Bağ-Kur’a bağlı olanlar ve 4C hizmet dökümü belgesini de Emekli Sandığı’na bağlı olanlar alabilirler.

SGK hizmet dökümü ile; ilaç kullanım süresi sorgulanabilir, muayene katılım payı sorgulanabilir. E-Devlet ile medula optik cam ve çerçeve bilgisi öğrenilebilir. Adres ve banka değişikliği yapılabilir, emekli aylığı kesintileri, borç durumu gibi bilgiler görülebilir.

Haberin Devamı

SGK HİZMET DÖKÜMÜ NASIL ALINIR?

SGK hizmet dökümü, E-Devlet sisteminden alınır. Belgenin alınabilmesi için sisteme giriş yapılması gerekir. E-Devlet’e giriş; T.C. kimlik kartı, internet bankacılığı, mobil bankacılık, E-Devlet şifresi ve E-imza giriş seçenekleri ile yapılabilir. Kayıtlı kullanıcılar tarafında en fazla kullanılan giriş giriş yöntemi, E-Devlet şifresidir. E-Devlet şifreniz yoksa en yakın PTT şubesinden alabilirsiniz. Şifre, kapalı zarf içerisinde ve Türk Lirası ücret karşılığında verilir.

E-Devlet sistemine girildikten sonra, sol bölümde yer alan menüden e-Hizmetler bağlantısına girilir. Kurumların ve bu kurumlar tarafından verilen hizmetlerin yer aldığı sayfa açılır. Bu bölümden, Sosyal Güvenlik Kurumu bağlantısı üzerinden 4A, 4B ve 4C hizmet dökümü alınabilir.

SGK HİZMET DÖKÜMÜNDE HANGİ BİLGİLER BULUNUR?

- Sigortalıya ait temel bilgiler

- Sigortalı olarak çalışılan günlerin sayısı

- Sigortanın hangi aylarda ödendiği bilgisi

- İlk kez girilen işin giriş, çıkış tarihleri

- Hangi aylarda primlerin ödendiği bilgisi

- Sigortalı çalışılan dönemde yerine getirilen hizmetler

- Çalışılan şirketin bilgileri