Gündem SGK hizmet dökümü nasıl alınır?

SGK hizmet dökümü nasıl alınır?

21.10.2017 - 09:59 | Son Güncellenme:

SGK hizmet dökümü, sigortalıların 4A, 4B ve 4C sigorta bilgilerine ulaşabilmelerini sağlar. Hizmet dökümü ile prim sorgulaması ve emekli maaşı sorgulaması da yapılabilir. SGK hizmet dökümü nasıl alınır? Hizmet dökümü ile hangi bilgilere ulaşılabilir?

SGK hizmet dökümü nasıl alınır

SGK hizmet dökümü, E-Devlet sistemi üzerinden alınır. E-Devlet, vatandaşların kamu kurumları tarafından verilen hizmetlere daha kolay ulaşabilmelerini sağlar. İki binin üzerinde hizmet bulunan E-Devlet’te kayıtlı kullanıcı sayısı da 35 milyona yakındır. E-Devlet ile kullanıcılar SGK hizmet dökümü sorgulama yapabilirler. Bunun dışında; araç plakasına yazılan ceza sorgulaması, mobil hat sorgulama, tapu bilgileri sorgulama ve mahkeme dava dosyası sorgulama gibi işlemler de yapılabilir. Kullanıcılar tarafından E-Devlet üzerinde en fazla işlem yapılan kurumların başında Sosyal Güvenlik Kurumu gelir.

Haberin Devamı

SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ NEDİR?

SGK hizmet dökümü; sigorta ve prim bilgilerinin yer aldığı bir belgedir. Sigortalıların bağlı bulundukları yerlere göre 4A hizmet dökümü, 4B hizmet dökümü ve 4C hizmet dökümü olarak ayrılır. Sosyal Sigortalar Kurumu’na bağlı olanlar 4A hizmet dökümü, Bağ-Kur’a bağlı olanlar 4B hizmet dökümü ve Emekli Sandığı’na bağlı olanlar da 4C hizmet dökümü belgesi alabilir. E-Devlet sisteminden banka ve adres değişikliği yapılabilir. Borç durumu ve emekli aylığı kesintileri gibi bilgilere de ulaşılabilir.Bunlar dışında; muayene katılım payı, optik cam, çerçeve ve ilaç kullanım süresi sorgulama işlemleri de gerçekleştirilebilir.

Haberin Devamı

SGK HİZMET DÖKÜMÜ NASIL ALINIR?

SGK hizmet dökümü, turkiye.gov.tr internet sitesi üzerinden E-Devlet sistemine giriş yapılarak alınır. Kullanıcılar sisteme giriş için; T.C. kimlik kartı, E-Devlet şifresi, e-İmza, mobil imza ve internet bankacılığı giriş seçeneklerini kullanabilirler. Sistemde kayıtlı kullanıcılar tarafından en en çok kullanılan giriş seçeneği E-Devlet şifresidir. Şifreniz yoksa PTT şubelerinden 2 Türk Lirası ücret karşılığında temin edebilirsiniz. E-Devlet’e giriş yapıldıktan sonra, e-Hizmetler bağlantısı açılır. Açılan bağlantıdan Sosyal Güvenlik Kurumu bağlantısına girilerek 4A, 4B ve 4C bilgilerine ulaşım sağlanabilir. Bunun dışında internet sitesinde yer alan arama kutucuğuna ulaşılmak istenen hizmet adı veya kurum adı yazılarak da işlem yapılabilir.

SGK HİZMET DÖKÜMÜNDE HANGİ BİLGİLER BULUNUR?

SGK hizmet dökümü ile kullanıcıların ulaşabilecekleri bilgiler;

- Sigortalının temel bilgileri

- Sigortanın ödendiği aylar

- Sigortalı olarak çalışılan gün sayısı

- Primlerin hangi aylarda yattığı bilgisi

- İlk kez girilen işin giriş ve çıkış tarihleri

- Çalışılan şirkete ait bilgiler

- Sigortalı olarak bulunulan dönemde yerine getirilen hizmetler