Gündem SGK hizmet dökümü nasıl alınır?

SGK hizmet dökümü nasıl alınır?

28.12.2017 - 11:13 | Son Güncellenme:

SGK hizmet dökümü, sigortalı kişilerin prim ve sigorta bilgilerinin yer aldığı belgedir. Hizmet dökümüyle sigortalı gün sayısı, sigortanın ne zaman ödendiği ve çalışılan şirkete ait bilgilere ulaşım sağlanabilir. SGK hizmet dökümü nasıl alınır? Hizmet dökümünde hangi bilgiler yer alır?

SGK hizmet dökümü nasıl alınır

e-Devlet, iki binden fazla hizmet ve 35 milyondan fazla kullanıcıya sahiptir. Sisteme giriş yapılarak istenilen hizmet üzerinden işlem gerçekleştirilebilir. E-Devlet ile hizmet dökümü sorgulama dışında; öğrenci belgesi, askerlik belgesi, araç plakasına yazılan ceza, tapu bilgileri, mobil hat, hava tahmini gibi sorgulama işlemleri; elektrik, su, doğalgaz abonelik taşıma işlemleri kısa süre içerisinde yapılabilir.

Haberin Devamı

SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

SGK HİZMET DÖKÜMÜNDE HANGİ BİLGİLER BULUNUR?

SGK hizmet dökümü belgesi, sigortalıların bağlı bulundukları yere göre 4A, 4B ve 4C olarak ayrılır. 4A hizmet dökümü belgesi Sosyal Sigortalar Kurumu’na bağlı olanlar tarafından, 4B hizmet dökümü belgesi Bağ-Kur’a bağlı olanlar tarafından ve 4C hizmet dökümü belgesi de Emekli Sandığı’na bağlı olanlar tarafından alınabilir.
SGK hizmet dökümünde bulunan bilgiler;
- Sigortalıya ait temel bilgiler
- Sigortanın hangi aylarda ödendiği bilgisi
- Sigortalı çalışılan günlerin sayısı
- Primlerin ödenme tarihleri
- İlk defa girilen işin giriş ve çıkış tarihleri
- Çalışılan şirketin bilgileri

Haberin Devamı

SGK HİZMET DÖKÜMÜ NASIL ALINIR?

SGK hizmet dökümü, turkiye.gov.tr internet sitesinden e-Devlet’e giriş yapılarak alınabilir. Sisteme giriş için; e-Devlet şifresi, e-İmza, T.C. kimlik kartı, internet bankacılığı ve mobil imza seçenekleri bulunur. Kullanıcıların en fazla tercih ettiği seçenek, e-Devlet şifresidir. Şifre, herhangi bir PTT şubesinden alınabilir. e-Devlet şifresi 2 Türk Lirası ücret karşılığında, kapalı zarf içerisinde verilir.
e-Devlet’e giriş işleminin ardından, e-Hizmetler bölümü açılır. Sosyal Güvenlik Kurumu menüsü üzerinden 4A, 4B ve 4C hizmet dökümü sorgulama işlemleri gerçekleştirilebilir. Yenilenen e-Devlet ara yüzünde, ana sayfada bulunan arama kutucuğuna işlem yapılmak istenen hizmet adı yazılarak da daha hızlı işlem yapılabilir. SGK hizmet dökümü sorgulandıktan sonra, yazıcıdan çıktısı da alınabilir.
e-Devlet ile en fazla işlem yapılan kurumlar listesinde ilk sırada, Sosyal Güvenlik Kurumu bulunur. Sistem üzerinden adres ve banka değişikliği yapılabilir. Emekli aylığı bilgisi, borç durum bilgisi, muayene katılım payı, ilaç kullanım süresi, optik cam ve çerçeve bilgilerine de erişim sağlanabilir.