Gündem SGK hizmet dökümü nasıl alınır?

SGK hizmet dökümü nasıl alınır?

21.01.2018 - 11:16 | Son Güncellenme:

Sigortalıların sigorta ve prim bilgilerinin bulunduğu belgeye, SGK hizmet dökümü adı verilmektedir. Hizmet dökümünde çalışılan şirket bilgisi, sigortalı gün sayısı ve sigortanın hangi günlerde ödendiği gibi oldukça önemli bulunur. Peki SGK hizmet dökümü nasıl alınır ve hizmet dökümünde hangi bilgiler bulunur?

SGK hizmet dökümü nasıl alınır

SGK hizmet dökümü, turkiye.gov.tr internet sitesinden e-Devlet uygulamasına giriş yapılarak alınabilir. e-Devlet 35 milyona yakın kullanıcıya 2500’e yakın hizmet üzerinde işlem yapabilme imkanı sunar. e-Devlet ile SGK hizmet dökümü sorgulama işlemi dışında; mobil hat, araç plakasına yazılan ceza sorgulama, tapu bilgileri, hava tahmini, öğrenci belgesi, askerlik belgesi sorgulama ve elektrik, doğalgaz, su abonelikleri taşıma işlemleri de kısa sürede yapılabilir.

Haberin Devamı

SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!
Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ NASIL ALINIR?

SGK hizmet dökümü, turkiye.gov.tr internet sitesi üzerinden alınabilir. e-Devlet uygulamasına giriş; e-Devlet şifresi, internet bankacılığı, e-İmza, mobil imza ve T.C. kimlik kartı seçenekleri ile yapılabilir. Kullanıcılar tarafından en fazla kullanılan giriş seçeneği, e-Devlet şifresidir. e-Devlet şifresi, herhangi bir PTT şubesinden temin edilebilir. Şifre 2 Türk Lira ücret karşılığında, kapalı zarf içerisinde verilir. e-Devlet’e giriş yapıldıktan sonra, e-Hizmetler bağlantısı üzerinden ‘’Sosyal Güvenlik Kurumu’’ menüsüne girilir. 4A, 4B ve 4C hizmet dökümü bağlantıları kullanılarak sorgulama gerçekleştirilebilir. e-Devlet uygulamasında en fazla işlem yapılan kurumların başında, Sosyal Güvenlik Kurumu gelir. Kullanıcılar tarafından en fazla yapılan işlem ise; SGK hizmet dökümü sorgulamadır. Uygulama ile adres ve banka değişikliği de yapılabilir. Emekli aylığı ve borç durumu sorgulaması yapılabilir. Bunlar dışında; ilaç kullanım süresi, optik ve cam çerçeve bilgileri, muayene katılım payı bilgisine de ulaşılabilir.

Haberin Devamı

SGK HİZMET DÖKÜMÜNDE HANGİ BİLGİLER BULUNUR?

SGK hizmet dökümü, kişilerin bağlı oldukları yere göre 4A, 4B ve 4C hizmet dökümü olarak üçe ayrılır. 4A hizmet dökümü Sosyal Sigortalar Kurumu’na bağlı olanlar tarafından, 4B hizmet dökümü Bağ-Kur’a bağlı olanlar tarafından ve 4C hizmet dökümü de Emekli Sandığı’na bağlı olanlar tarafından alınabilir.
SGK hizmet dökümünde bulunan bilgiler;
- Sigortalı temel bilgileri
- Sigortalı olarak çalışılan günlerin sayısı
- İlk kez girilen işin giriş ve çıkış tarihleri
- Prim ödeme tarihleri
- Sigortanın hangi aylarda ödendiği bilgisi
- Çalışılan şirketin bilgileri