Gündem SGK hizmet dökümü nasıl alınır?

SGK hizmet dökümü nasıl alınır?

15.03.2018 - 10:49 | Son Güncellenme:

SGK hizmet dökümü, prim ve sigorta bilgilerinin bulunduğu belgedir. Hizmet dökümü ile sigortalı gün sayısı, sigortanın hangi günlerde ödendiği bilgilerine ulaşılabilir. SGK hizmet dökümü nasıl alınır? Hizmet dökümü ile hangi bilgiler görülebilir?

SGK hizmet dökümü nasıl alınır

SGK hizmet dökümü, e-Devlet üzerinden alınır. Uygulamaya giriş, turkiye.gov.tr internet sitesinden yapılır. e-Devlet, farklı kurumlara ait 2500’e yakın hizmeti içerisinden barındırır. Yıl sonunda kamu kurumları tarafından verilen hizmetlerin tamamının E-Devlet üzerinden yapılması hedefleniyor. Uygulama ile SGK hizmet dökümü, öğrenci belgesi, askerlik belgesi, araç plakasına yazılan ceza, soy bilgisi, hava tahmini, tapu bilgileri sorgulanabilir. Doğalgaz, su ve elektrik abonelik taşıma işlemleri yapılabilir. E-Devlet üzerinden işlem yapılabilmesi için uygulamaya giriş yapılması gerekir.

Haberin Devamı

SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

SGK HİZMET DÖKÜMÜNDE HANGİ BİLGİLER BULUNUR?

SGK hizmet dökümü, sigortalı kişilerin bağlı bulunan yere göre 4A, 4B ve 4C hizmet dökümü olarak ayrılır. Sosyal Sigortalar Kurumu’na bağlı olanlar 4A hizmet dökümü, Bağ-Kur’a bağlı olanlar 4B hizmet dökümü ve Emekli Sandığı’na bağlı olanlar da 4C hizmet dökümü belgesi alabilirler.

SGK hizmet dökümünde yer alan bilgiler;

- Sigortalıya ait temel bilgiler
- Sigortalının çalıştığı gün sayısı
- Primlerin ödeme tarihleri
- İlk defa girilen işin giriş ve çıkış tarihleri
- Hangi aylarda sigortanın ödendiği bilgisi
- Çalışılan şirket bilgileri

SGK HİZMET DÖKÜMÜ NASIL ALINIR?

Haberin Devamı

SGK hizmet dökümü, turkiye.gov.tr internet sitesinden e-Devlet uygulamasına giriş yapılarak alınır. Kullanıcılar giriş için e-Devlet şifresi dışında; T.C. kimlik kartı, mobil imza, e-İmza ve internet bankacılığı seçeneklerini kullanabilir. e-Devlet şifresi olmayanlar ise, PTT şubelerinden yeni bir şifre temin edebilirler.

Şifre, kapalı zarfın içerisinde 2 Türk Lirası ücret karşılığında kullanıcılara verilir. Uygulamaya giriş yapıldıktan sonra, e-Hizmetler bağlantısı açılır. ‘’Sosyal Güvenlik Kurumu’’ menüsünden 4A, 4B ve 4C hizmet dökümü bağlantılarıyla SGK Hizmet dökümü sorgulaması yapılabilir. Bunun dışında, ana sayfada bulunan arama kutucuğuna ‘’SGK hizmet dökümü ya da Sosyal Güvenlik Kurumu’’ yazılarak da işlem yapılabilir.
e-Devlet’te en fazla yapılan işlem, SGK hizmet dökümü sorgulamadır. Uygulama üzerinden banka ve adres değişiklikleri de yapılabilir. Borç durumu ve emekli aylığı bilgisi öğrenilebilir.

Bu bilgiler dışında; optik ve cam çerçeve bilgileri, muayene katılım payı, ilaç kullanım süresi gibi bilgiler de sorgulanarak öğrenilebilir.