Gündem SGK hizmet dökümü nasıl alınır?

SGK hizmet dökümü nasıl alınır?

18.03.2018 - 09:51 | Son Güncellenme:

Sigortalı kişiler SGK hizmet dökümü üzerinden sigorta ve prim bilgilerine ulaşabilirler. Hizmet dökümünde; sigortanın hangi günlerde ödendiği, sigortalı gün sayısı ve çalışılan şirkete ait bilgiler yer alır. SGK hizmet dökümü nasıl alınır? Hizmet dökümü ile hangi işlemler yapılabilir?

SGK hizmet dökümü nasıl alınır

SGK hizmet dökümü, e-Devlet üzerinden alınır. Uygulamaya giriş, turkiye.gov.tr internet sitesinden yapılır. 36 milyona yakın kullanıcısı bulunan e-Devlet’te 2500’e yakın hizmet sunulur. Uygulama ile SGK hizmet dökümü, askerlik belgesi, öğrenci belgesi, araç plakasına yazılan ceza, soy bilgisi, hava tahmini, tapu bilgileri sorgulanabilir. Doğalgaz, su ve elektrik abonelikleri için taşıma işlemleri yapılabilir. Bunlar dışında birçok kuruma ait hizmet için kısa sürede işlem yapılabilir.

Haberin Devamı

SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!
Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.
SGK HİZMET DÖKÜMÜ NASIL ALINIR?

SGK hizmet dökümü, turkiye.gov.tr internet sitesinden e-Devlet uygulamasına giriş yapılarak alınır. Kullanıcılar giriş için; e-Devlet şifresi, T.C. kimlik kartı, mobil imza, e-İmza ve internet bankacılığı seçeneklerini kullanabilir. e-Devlet şifresi olmayanlar, PTT şubelerinden yeni şifre alabilirler. Şifre, kapalı zarfın içinde 2 Türk Lirası ücret karşılığında verilir. Uygulamaya giriş yapıldıktan sonra, e-Hizmetler bağlantısı açılır. ‘’Sosyal Güvenlik Kurumu’’ menüsünden 4A, 4B ve 4C hizmet dökümü bağlantılarıyla SGK Hizmet dökümü sorgulaması yapılabilir. Bunun dışında, ana sayfada bulunan arama kutucuğuna ‘’SGK hizmet dökümü ya da Sosyal Güvenlik Kurumu’’ yazılarak da işlem yapılabilir.
e-Devlet’te en fazla yapılan işlem, SGK hizmet dökümü sorgulamadır. Uygulama üzerinden banka ve adres değişiklikleri de yapılabilir. Borç durumu ve emekli aylığı bilgisi öğrenilebilir. Bu bilgiler dışında; optik ve cam çerçeve bilgileri, muayene katılım payı, ilaç kullanım süresi gibi bilgiler de kısa sürede sorgulanabilir.

Haberin Devamı

SGK HİZMET DÖKÜMÜNDE HANGİ BİLGİLER YER ALIR?

SGK hizmet dökümü, sigortalı kişilerin bağlı bulunan yere göre 4A, 4B ve 4C hizmet dökümü olarak ayrılır. Sosyal Sigortalar Kurumu’na bağlı olanlar 4A hizmet dökümü, Bağ-Kur’a bağlı olanlar 4B hizmet dökümü ve Emekli Sandığı’na bağlı olanlar da 4C hizmet dökümü belgesi alabilirler.
SGK hizmet dökümünde bulunan bilgiler;
- Sigortalıya ait temel bilgiler
- Sigortalının çalıştığı gün sayısı
- Primlerin ödeme tarihleri
- İlk defa girilen işin giriş, çıkış tarihleri
- Hangi aylarda sigortanın ödendiği bilgisi
- Çalışılan şirketin bilgileri