Gündem SGK hizmet dökümü sorgulama

SGK hizmet dökümü sorgulama

28.06.2017 - 07:29 | Son Güncellenme:

Günümüzün gelişen teknolojik alt yapısı, artık milyonlarca vatandaşın yapması gereken resmi işlemleri internet üzerinden kısa sürede yapmasına olanak sağlıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu ile ilgili sorgulama işlemlerinin de yapılması artık online olarak yapılabiliyor, SGK internet teknolojilerini sürekli ve aktif kullanan kurumların başında geliyor. Bu haberimizde sizlere internet üzerinden yapılan SGK hizmet döküm belgesi sorgulama işlemlerini detaylı bir şekilde açıklayacağız.

SGK hizmet dökümü sorgulama

Devlet kurumlarının vatandaşlara verdiği hizmetler artık internet üzerinden yapılması, hem devlet kurum ve kuruluşlarını, hem de bu kurum ve kuruluşlardan hizmet almaya çalışan insanların yararına olmuş durumda. T.C. kimlik numarası ile birlikte başka çeşitli bilgilerin doğru yerlere girilmesiyle, vatandaşlarımız birçok bilgiye birkaç dakika içerisinde ulaşabiliyor. Bu hizmetlerden belki de en fazla sayıda insanı aynı anda ilgilendiren bir tanesi SGK hizmet dökümü sorgulamaları. Artık SGK ile ilgili bütün 4A, 4B ve 4C işlemlerinizi dakikalar içerisinde yapabiliyor, prim borcu sorgulama ve hizmet dökümü sorgulama işlemlerinizi kısa süre içerisinde halledebiliyorsunuz.

Haberin Devamı

SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ NEDİR; İNTERNETTEN NASIL ALINIR?

SGK hizmet dökümü çalışan veya emekli olmuş milyonlarca insanların geçmişten günümüze bütün SGK bilgilerini veren bir hizmettir. Herkesin Sosyal güvenlik durumları için dikkatli olması ve sorgulamalarını düzenli bir şekilde kontrol etmesi gereken zamanlarda, bugüne kadar yatmış prim tutarı, çalışılan ve primi yatırılmış gün sayısı, işe giriş ve çıkış tarihleri, çeşitli emeklilik bilgilerini içeren hizmet dökümleri önem kazanıyor. Bu hizmet hem SGK sitesi üzerinden hem de e-devlet üzerinden yapılabiliyor. Peki e-devlet üzerinden bu hizmet nasıl alınabiliyor?

Haberin Devamı

E-DEVLET ÜZERİNDEN SGK HİZMET DÖKÜMÜ SORGULAMA

Emeklilik ve primlerle ilgili sorgulamaların yapıldığı tek internet sitesi E-devlet değil. Ayrıca SSK resmi internet sitesine girerek de emeklilik ile ilgili sorgulamalar yapabiliyorsunuz. Bu sorgulamalarla, emekli maaşı tutarı, emeklilik belgesi ile ilgili detaylar ve bir değişiklik olduysa iletişim bilgileriniz ile ilgili güncellemeler yapabiliyorsunuz. SSK resmi internet sitesine girip, T.C. kimlik numarası ve diğer istenen kişisel bilgileri doğru yerlere girerek sorgulamaları yapabilirsiniz.

E-devlet üzerinden hizmet dökümü sorgulama yapabilmek için ise, öncelikle bir PTT şubesinden cüzi bir miktar karşılığında e-devlet şifresi almanız gerekiyor. E-devlet şifresi alındıktan sonra, T.C. kimlik numarası ve alınan şifre ile sisteme giriş yapabiliyorsunuz. Sisteme giriş yaptıktan sonra, ekranın sol üst köşesinde görebileceğiniz e-hizmetler bölümünde SGK ile ilgili hizmetlere tıklamanız gerekmektedir. SGK ile ilgili bağlantı linki bulunup tıklandıktan sonra, SGK hizmet dökümü ile ilgili tescil bilgileri, aylık bilgileri, 4a, 4b ve 4c bilgilerine kolayca erişebilirsiniz. E-devlet üzerinden ayrıca prim ve işe giriş çıkış tarihleri de sorgulanabilmektedir. Bunun için yine e-hizmetler bölümündeki SGK bağlantısına girdikten sonra Tescil ve Prim Borcu Sorgulama bölümüne girerek sorgulamanızı yapabilirsiniz.