Gündem SGK Hizmet Dökümü Sorgulamaları İle SSK Prim Borç ve SSK Sicil No Sorgulama İşlemleri

SGK Hizmet Dökümü Sorgulamaları İle SSK Prim Borç ve SSK Sicil No Sorgulama İşlemleri

26.06.2015 - 16:53 | Son Güncellenme:

Tüm sigorta bilgilerinizin yer aldığı SGK hizmet dökümüne online olarak kolayca ulaşabilirsiniz. SGK hizmet dökümüne ulaşabilmek ve SSK prim bor sorgulamalarını yapabilmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

SGK Hizmet Dökümü Sorgulamaları İle SSK Prim Borç ve SSK Sicil No Sorgulama İşlemleri

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet teknolojisini en etkin şekilde kullanıyor olması sigorta mükelleflerine son derece önemli kolaylıklar ve yeni nesil avantajlar getiriyor. Özellikle de Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmet uygulamaları ile birlikte SGK hizmet dökümü gibi en güncel sigorta bilgilerine ulaşılabilecek işlemleri internet kolaylığında gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor. Her geçen gün gelişen internet teknolojisine vatandaşa sunduğu hizmetlerinde daha fazla yer vermeye başlayan Sosyal Güvenlik Kurumu, Türkiye’de internet teknolojisini en aktif şekilde kullanan kamu kurumlarının başında geliyor. İnternet teknolojisinin hızlı, pratik ve güvenli işlem kolaylıklarından yararlanılarak, sigorta işlemlerinin de sigorta mükellefleri tarafından yapılabilmesine ve Türkiye’deki sigorta hizmetlerinin çağdaş ve modern dünya standartlarına ulaştırılabilmesi amaçlanıyor.

Haberin Devamı

SGK SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

SGK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUMUYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet teknolojisini en aktif şekilde kullanması ile birlikte sigorta mükellefleri günümüzde oldukça geniş bir kapsamda sigorta işlemleri için internet hizmetlerinden ve avantajlarından faydalanabiliyor. Dijital platform üzerinde oluşturmuş olduğu geniş online hizmet ağı ile Sosyal Güvenlik Kurumu sigorta mükelleflerinin son derece geniş bir yelpazedeki sigorta işlemlerini internet kolaylığında gerçekleştirebilmeleri ve sigortalarına ilişkin en güncel bilgileri internet kolaylığında alabilmeleri sağlanıyor. Bu nedene de günümüzde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan online hizmet uygulamaları sigorta mükellefleri tarafından son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerinde yer alan online hizmet uygulamaları ile birlikte SGK hizmet dökümü sorgulama işlemlerini internet kolaylığında gerçekleştirebilme imkanına sahip olunabiliyor. İnternet üzerinde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmet uygulamalarını kullanılarak yapılan sigorta sorgulamaları sonucunda en güncel sigorta bilgilerine tüm ayrıntıları ile birlikte erişim sağlanabiliyor.

Haberin Devamı

Sigorta mükelleflerinin kariyer ve emeklilik planlamalarında dahi son derece etkili olabilen güncel sigorta bilgileri için internet üzerinde gerçekleştirdikleri SGK sorgulama işlemi ile birlikte sigortanın en güncel durumuna ilişkin bilgileri içeriyor. Özellikle de sigorta mükellefleri günümüzde artık internet kolaylığında SSK sicil numarası, SSK prim ödeme gün sayısı, toplam kazanç, aylık SSK prim ödeme tutarı, hizmet süresi, müstahaklık durumu, provizyon bilgisi, işe ilk giriş tarihi, işe giriş ve çıkış tarihleri ve diğer tür önemli sigorta bilgilerini tüm ayrıntıları ile birlikte öğrenebilme imkanına sahip olunabiliyor. Bu durumda günümüzde sigorta mükelleflerinin SGK sorgulama işlemleri için genel olarak internet teknolojisini kullanmalarına yol açıyor. Sigorta mükellefleri internete erişim sağlayabildiği her yerden en kolay şekilde bu tarz SSK sigorta bilgilerine ulaşabilme imkanına sahip olabiliyor. Günümüzde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerinde yer alan online hizmet uygulamaları ile birlikte sigorta mükellefleri aynı zamanda mesai saati, resmi tatil ve hafta sonu tatili gibi durumlar ile karşı karşıya kalmadan günün her saatinde 7 gün 24 saat sigorta işlemlerini gerçekleştirebiliyor ve güncel sigorta bilgilerini öğrenebiliyor.

Haberin Devamı

Sigorta sorgulama işlemlerini internet üzerinden en pratik şekilde yapılabileceği bir Sosyal Güvenlik Kurumu online hizmet uygulaması bulunuyor. Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun E-SGM uygulaması üzerinden kolay bir şekilde SSK sorgulama işlemleri gerçekleştirilebiliyor. Ancak kısa bir süredir sigorta mükellefleri E-SGM uygulamasına erişim sağlamıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından bakım çalışması gerçekleştiriliyor olması nedeni ile sigorta mükellefleri güncel sigorta bilgilerine Sosyal Güvenlik Kurumu’nun E-SGM uygulaması ile ulaşamıyor. E-Devlet sisteminde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmet uygulamalarını kullanarak sigorta sorgulama işlemlerini kolay bir şekilde gerçekleştirebilme imkanı bulunuyor. Ancak diğer tüm e-Devlet sistemi hizmetlerinde olduğu gibi sigorta mükelleflerinin e-Devlet sisteminin ‘sisteme giriş’ ekranında var olan 4 farklı yüksek güvenlikli giriş yöntemlerinden birisini kullanarak sisteme giriş yapmaları gerekiyor. Vatandaşın kişisel bilgilerinin güvenliğini sağlamak ve güvenli kamu işlemleri gerçekleştirebilme fırsatı sunmak amacı ile e-Devlet sisteminde bu giriş işlemlerinin yapılması isteniyor.

Haberin Devamı

Sigorta mükellefleri SGK sorgulama işlemleri için turkiye.gov.tr adresindeki sisteme giriş ekranında ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden birisini kullanarak, giriş işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Sigorta mükellefleri SSK sorgulama işlemleri için e-Devlet sistemindeki Sosyal Güvenlik Kurumu’nun 4A, 4B ve 4C hizmetleri listesinden 4A hizmet bilgisi seçeneğine tıklayarak en güncel sigorta bilgilerine kolay bir şekilde erişim sağlayabiliyor.