Gündem SGK Hizmet Dökümü ve SSK Sigorta Sorgulama İşlemlerinizi Kolayca Yapabilirsiniz

SGK Hizmet Dökümü ve SSK Sigorta Sorgulama İşlemlerinizi Kolayca Yapabilirsiniz

26.03.2015 - 08:43 | Son Güncellenme:

SGK hizmet dökümü alarak sigorta sorgulama işlemleri kolayca yapılabilmektedir. SGK hizmet dökümünü internet üzerinden kolaca alabilirsiniz. SGK hizmet dökümü ve sigorta sorgulama hakkına detaylı bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz.

SGK Hizmet Dökümü ve SSK Sigorta Sorgulama İşlemlerinizi Kolayca Yapabilirsiniz

Son yıllarda, özellikle son 3-4 senede, internetin kullanımı büyük bir hız ile artış göstermektedir. Öyle ki, artık geldiğimiz noktada, hemen hemen her alanda, internet kullanarak işlerimizi yapmak, bilgi almak mümkündür ve çok hızlı bir işlem haline gelmiştir. Sizlerin de bildiği gibi birçok kurum ve kuruluş, işlerini, reklamlarını ya da alım-satımlarını, internet üzerinden yapmaktadır. İster istemez, bu yaygın kullanımdan etkilenen devlet kurumları da artık yavaş yavaş, internet uygulamalarına geçiş yapmaya başlamıştır. Devletin başlatmış olduğu çeşitli internet uygulamalarından biri diğeri de Güvenlik Kurumu’nun oluşturmuş olduğu, ‘SGK Hizmet Dökümü’ isimli uygulamasıdır SGK hizmet dökümü, en genel anlamı ile çalışmış olduğunuz süreç içinde, gerçekleştirmiş olduğunuz hizmetlerin bilgisinin yer aldığı, sanal bir dosya bir belge özelliğindedir.SGK hizmet dökümü, SGK’nın her biri kolu için aynı şekilde hizmet sunmaktadır. Yani eski adı ile SSK, son hali ile 4A, eski hali ile Bağ-kur yani son adı ile 4B ve eski adı ile Emekli Sandığı şimdiki adı ile 4C olan SGK’nın kolları için aynı yöntemler kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

SGK HİZMET DÖKÜMÜ

SİGORTA SORGULAMA

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM

Yazımızın devamında, SGK hizmet dökümü işleminin nasıl yapılacağının bilgisine ulaşabilirsiniz. Bu durumda SGK hizmet dökümü işlemi için düzenlenmiş olan iki farklı yöntem şu şekildedir;e-devlet sistemine giriş yapılarak ve burada e-devlet şifresi kullanılarak yapılan SGK hizmet dökümü işlemi,ESGM sistemine giriş yapılarak ve burada her hangi bir şifre kullanılmadan yapılan SGK hizmet dökümü işlemleridir.

Başlangıç olarak, SGK hizmet dökümü işlemleri için; e-devlet sistemi üzerinden, e-devlet şifresi kullanılarak yapılan SGK hizmet dökümü işleminin nasıl yapıldığını anlatalım. Buna göre izlemeniz gereken aşamalar ise şu şekildedir;

Bu aşamada ilk işlemi olarak, e-devlet kapısının resmi web adresi olan www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapınız. Bir sonraki diğer aşamada, burada yeni açılan sayfanın her iki yanında yani, sağ üst tarafında ve sol tarafında yer alan ve E-Hizmetler’şeklinde düzenlenmiş olan bölümlerden her hangi birine geliniz. Hemen sonra, burada yeni açılan sayfanın sol kısmında yer alan ve harflerin bulunduğu bölümden‘S’ harfini seçiniz ve hemen peşinden, S harfi ile başlayan başlık seçeneklerinden Sosyal Güvenlik Kurumu’seçeneğini işaretleyiniz. Bir sonraki aşamada açılacak olan bölümde , SSK (4A)’, Bağkur (4B)’ ve Emekli Sandığı (4C)’şeklinde yer alan başlıklar ile karşılaşacaksınız. Daha sonra, bu işlemin ardından, düzenlenmiş olan bu SGK kurumları arasından kendinizin bağlı olarak çalıştığı kurumu belirleyip, o kurum için düzenlenmiş olan hizmet dökümünü işaretleyiniz. Ardından, sayfada yer alan ve T.C kimlik numarası’ve e-Devlet şifresi’şeklindebaşlıklar halinde düzenlenmiş olan bölümlere bilgilerinizi yazınız.SGK hizmet dökümü sorgulama için son adım olarak, kimlik doğrulama işlemlerinizin yapılması için gerekli olan kişisel bilgilerinizi, sayfada düzenlenmiş olan ilgili bölümlere doldurunuz.

Haberin Devamı

Bu şekilde, e-devlet sistemi üzerinden, e-devlet şifresi ile yapılan SGK hizmet dökümü işlemlerinin nasıl yapıldığını anlatmış olduk. Şimdi, sıra geldi diğer SGK hizmet dökümü yöntemi olan ESGM uygulaması aracılığı ile şifre kullanılmadan yapılan SGK hizmet dökümü sorgulamasının nasıl yapıldığını anlatmaya. Bu durumda ESGM sistemi üzerinden şifre kullanılmadan yapılan SGK hizmet dökümü sorgulama işlemi ise aşağıda anlatıldığı şekli ile şöyledir;

Haberin Devamı

Başlangıç adımı olarak, ‘esgm.sgk.gov.tr’ adresine giriş yapınız. Bu şekilde işlem yapmanızın ardından, burada açılmış olan yeni sayfanın sağ üst tarafında yer alan ve ‘E-SGK’ başlığı ile düzenlenmiş olan bölüme geliniz. Bir sonraki adımda, gelmiş olduğunuz bu sayfadan, ‘E-Hizmetler’ başlığı ile yazılmış olan bölüme geliniz. Devamında, bu aşamanın ardından, gelmiş olduğunuz bu başlık altında yer alan ve ‘E-Hizmetler Uygulaması’şeklinde düzenlenmiş olan bölüme giriniz. Daha sonra, açılan bu yeni sayfada yer alan ve ‘E-Hizmetler Giriş Ekranı’ adı ile düzenlenmiş olan bir tablo göreceksiniz. Bu aşamada karşınıza gelen bu tabloda yer alan ‘T.C’ ibaresini işaretleyiniz. Ardından, karşınıza gelecek olan yeni sayfada bulunan ve ‘T.C Kimlik Numarası’, ‘İl’, ‘Doğum Yılı’, ‘Cilt Numarası’ve ‘Güvenlik Kodu’ şeklinde sıralanmış olan bölümleri istenilen şekilde doldurunuz Hemen devamında burada bulunan bu bölümleri doldurmanızın ardından, ‘Bilgileri Sorgula’ yazan butona tıklayınız. Bu işlemlerin nihayetinde, son aşama olarak, bu ekranın üst tarafında yer alan kurumlardan, işlem yapmak istediğiniz kurumu, yani kendi bağlı olduğunuz kurumu seçiniz ve ardından hizmet dökümü sorgulaması işleminizi yapınız.