Gündem SGK Hizmet Sorgulamalarıyla SSK Dökümünüze Kolayca Ulaşabilirsiniz!

SGK Hizmet Sorgulamalarıyla SSK Dökümünüze Kolayca Ulaşabilirsiniz!

22.08.2015 - 11:04 | Son Güncellenme:

SGK hizmet dökümü alarak SSK prim borcunuzu kolayca öğrenebilirsiniz. SGK hizmet dökümü ile ayrıca SSK borç sorgulama işleminizi de yapabilirsiniz. Bu haberimizde SGK hizmet dökümü alma ve SGK sorgulama işlemlerinin nasıl yapıldığını detaylı olarak bulabilirsiniz.

SGK Hizmet Sorgulamalarıyla SSK Dökümünüze Kolayca Ulaşabilirsiniz

İnternet üzerinden bir çok işlemimizi yapabildiğimiz günümüzde, devlet ve kamu ile ilgili işlemlerimizi de, internet üzerinden pratik bir şekilde yapabilme imkanına sahibiz. Böylece, yorulmadan ve fazla vakit kaybetmeden, sadece internete giriş yapmak sureti ilebirçok işleminizi gerçekleştirebilmekteyiz.

Haberin Devamı

SGK SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

SGK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUMUYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Şu an ki haberimizin ana konusunu oluşturan ve her biri bir Sosyal Güvenlik Kurumu uygulaması olan, üç farklı işlemi de internet üzerinden yapabilme imkanına sahipsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun çatısı altında yer alan uygulamalardan sadece üç tanesi olan, SGK hizmet dökümü sorgulama, SGK sorgulama, SSK (4A) sorgulama işlemlerinizi, internet üzerinden pratik bir şekilde yapabilmeniz mümkün olacaktır.

Buna göre, internet üzerinden SGK hizmet dökümü sorgulama, SGK sorgulama, SSK (4A) sorgulama işlemlerinizi şu şekilde yapabilmeniz mümkündür.

SGK Hizmet DökümüSorgulama

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun çatısı altında bulunan üç sigorta kolundan, her hangi birine bağlı olarak çalışan kişilerin; işe başlama tarihinden başlayarak, emekli olacakları tarihe kadar, yapmış oldukları hizmet ve çalışmaların, tarihi bir sıraya göre yer aldığı yazılı belgeye SGK hizmet dökümü belgesi denilmektedir. Buna göre, Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında yer alan, SSK (4A), BAĞ-KUR (4B) ve Emekli Sandığı (4C) sigorta koluna bağlı olarak çalışan herkesin, SGK hizmet dökümü belgesi bulunmaktadır.

SGK hizmet dökümü bilgilerinize, ister ilgili kuruma giderek, isterseniz de internet üzerinden işlem yaparak ulaşabilirsiniz. Bu bağlamda, internet üzerinden SGK hizmet dökümü işlemlerinizi şu şekilde yapabilirsiniz;

İnternet aracılığı ileSGK hizmet dökümü işlemlerinizi yapabilmek için, başlangıç olarak, www.turkiye.gov.tradresine giriş yapınız.

Sonrasında, burada karşınıza çıkan sayfanın üst bölümünün sağında "E-Hizmetler"başlığı adı ile düzenlenmiş bölüme geliniz.

Daha sonra, yeni açılan platformun sol tarafında bulunan harfleri göreceksiniz.

Bu işleminizin daha kısa sürmesi için buradaki harfler arasından "S"harfini seçebilirsiniz.

Burada açılacak olan seçeneklerden "Sosyal Güvenlik Kurumu"seçeneğine geliniz.

Daha sonra buradan, "4A Hizmetler""4B Hizmetler""4C Hizmetler"şeklinde düzenlenmiş başlıklardan bağlı olduğunuz kurumunuza göre seçiminizi yapınız.

Haberin Devamı

Son olarak ise, e-devlet şifrenizi ve T.C kimlik numaranızı sistemdeki ilgili alanlara yazınız.

SGK Sorgulama

Sigortalı olarak ve Sosyal Güvenlik Kurumu’na bağlı olarak çalışan kişiler, SGK sorgulama işlemlerini yapabilmektedirler. Yani bu durumda, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun, SSK – 4A, BAĞ-KUR – 4B ve Emekli Sandığı – 4C sigorta kollarından her hangi birine bağlı olarak çalışan kişiler, internet üzerinden pratik bir şekilde, SGK sorgulama işlemlerini yapabileceklerdir.

SGK sorgulama işlemleri ise kısaca; vatandaşların, prim miktarlarının bilgisini, sigortalı olarak işe başlama tarihlerinin bilgisini, toplam gün sayılarının bilgisini ve son olarak ay içinde ödenen gün sayılarının bilgisini öğrenebildikleri bir sistemler bütünüdür.

Buna göre, internet üzerinden SGK sorgulama işlemlerinizi şu şekilde yapabilirsiniz;

İnternet aracılığı ile SGK sorgulama işlemlerinizi yapabilmek için, ilk önce internetten www.turkiye.gov.trsitesine giriş yapınız.

Haberin Devamı

Daha sonra e-devlet şifrenizi istenilen bölüme yazınız.

Açılan sayfanın sağ kısmında yer alan "E-Hizmetler" sekmesine tıklayınız.

Yeni açılan sayfanın Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) seçeneğinden kimlik doğrulama işleminizi gerçekleştirdikten sonra SGK sorgulama işlemlerinizi yapabilirsiniz.

SSK ya da 4A Sorgulama

Sigortalı olarak ve Sosyal Güvenlik Kurumu’na bağlı olarak çalışan kişiler, SSK ya da 4A sorgulama işlemlerini yapabilmektedirler. Yani bu durumda, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun, SSK ya da 4A sigorta koluna bağlı olarak çalışan kişiler, internet üzerinden pratik bir şekilde, SSK ya da 4A sorgulama işlemlerini yapabileceklerdir.

SSK yani 4A sorgulama işlemleri ise kısaca; vatandaşların, prim miktarlarının bilgisini, sigortalı olarak işe başlama tarihlerinin bilgisini, toplam gün sayılarının bilgisini ve son olarak ay içinde ödenen gün sayılarının bilgisini öğrenebildikleri bir sistemler bütünüdür.

Buna göre, internet aracılığı ileSSK ya da 4A sorgulama işlemlerinizi şu şekilde yapabilirsiniz;

Haberin Devamı

İnternet aracılığı ile SSK yani 4A sorgulama işlemlerinizi yapabilmek için, e-devlet kapısı sistemi kanalı ile ve sonraburada e-devlet şifresi kullanılarak yapılan SSK (4A) sorgulaması işlemleriniz için, e-devlet kapısı sistemi üzerinden, e-devlet şifresi kullanılarak yapılan SGK sorgulaması işlemleri ile aynı şekildedir.

Tabi burada farklı olarak, işlem yapmak istediğiniz bölümü seçerken SGK yerine SSK ya da diğer ismi ile4A bölümünü seçmeniz yeterli olacaktır.