Şanlıurfa SGK ile üniversite arasında imzalar atıldı

SGK ile üniversite arasında imzalar atıldı

28.04.2016 - 16:31 | Son Güncellenme:

Harran Üniversitesi TIP Fakültesi Hastanesinin SGK tarafından Global bütçeye alınması ile ilgili resmi protokol düzenlenen törenle imzalandı.

SGK ile üniversite arasında imzalar atıldı

Harran Üniversitesi TIP Fakültesi Hastanesinin SGK tarafından Global bütçeye alınması ile ilgili resmi protokol düzenlenen törenle imzalandı.
Yaklaşık iki ay önce faaliyete giren 600 yataklı Harran Üniversitesi Tıp Fakültesinin yaşadığı parasal sorun SGK ile varılan anlaşma ile giderildi. Üniversite bütçesi ile yönetilen ancak parasal sorun yaşayan Harran Üniversitesi Tıp Fakültesine SGK Başkanlığı tarafından aylık 9 milyon lira gönderilecek. Global bütçeye dahil edilen Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Şanlıurfa’da bulunan 750 bin yeşil kartlı ve her türlü sosyal güvenlik kurumuna ait hastalara hizmet verecek. Harran Üniversitesini ekonomik olarak rahatlatacak olan global bütçen için SGK Başkanlığında resmi tören imzalandı. SGK ile Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi arasında imzalanan protokol törenine Harran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ramazan Taşaltın, SGK Başkanı Dr. Mehmet Selim Bağlı, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimi Doç. Dr. Hasan Karsen, Tıp Fakültesi Başmüdürü Abdullah Göçmez katıldı.
BAĞLI: “URFA’YA AYRICALIK TANIDIK”
Türkiye’ de onlarca tı fakültesi global bütçeye dahil olmak için çaba harcarken, global bütçeye dahil edilen Harran Üniversitesi Hastanesi artık rahat nefes alacak. Sağlık yatırımları için parasal sorun yaşayamayacak olan Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine SGK Başkanı Dr. Mehmet Selim Bağlı tarafından aylık 9 milyon lira ödenek gönderilecek. 1 Nisan 2016 tarihinden geçerli olmak üzere imzalanan protokolün ardından Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi, artık her türlü yatırımı rahatlıkla yapabilecek.
Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesini ayrıcalık tanıdıklarını ve aylık 9 milyon lira ödenek gönderileceğini ifade eden SGK Başkanı Dr. Mehmet Selim Bağlı, “Bu protokolün imzalanması için Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, Bakanımız Süleyman Soylu, Şanlıurfa’da kamu sağlık hizmet sorunundaki sorunların aşılması, darboğazların ortadan kaldırılması için Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi ile bir global bütçe yapma konusunda bir talimatları oldu. Teknik heyetimiz burada bir çalışma yaptılar, rektörümüzle de birkaç görüşmemiz oldu. Sosyal Güvenlik Kurumunun ekonomi koordinasyon kurulu tarafından kendisine tanınan yetkiler çerçevesinde mümkün olan bütün imkanlar seferber edilerek 1 Nisan 2016 itibari ile Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi global bütçe kapsamına alınmış oluyor. Aylık 9 milyon lira Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödenecek. Bunun karşılığında Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi başta yeşil kartlarımız olmak üzere Sosyal Güvenlik Kurumu kapsamındaki tüm vatandaşlarımıza hizmet etme imkanına sahip olacak. Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinin bu sözleşme ile kazancı, bundan sonra faturaları incelemeye tabi tutulmaksızın, kesintilere tabi tutulmaksızın ve beklenmeksizin her ay peşinen kendilerine 9 milyon lira ödemiş olacağız. Böylece bütün kapasite değerlendirilmiş olacak ve Şanlıurfa’daki kamu sağlık hizmet anlamında çok ciddi bir darboğazı aşmış olacağız. Katkı sağlayan milletvekillerimize, ciddi bir gayret ve takip gösteren rektörümüz ve başhekimimize çok teşekkür ediyorum. Bir Şanlıurfalı olarak bu protokolün benim dönemimde imzalanması Cenab-ı Hakk’ın bir lütfu olarak telaki ediyorum. Allah’a hamd olsun memleketimize, milletimize hizmete katkıda bulunma fırsatı verdi. Bir Şanlıurfalı olarak Bakanımız Süleyman Soylu’ya ve Başbakanımıza da minnetlerimi ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.
HARRAN TIP HER TÜRLÜ HASTAYI KABUL EDECEK.
Harran Üniversitesi ile Sosyal Güvenlik Kurumu arasında Global bütçe anlaşmasına varılmasından dolayı oldukça memnun olduklarını ifade eden Harran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ramazan Taşaltın ise ,“Bu anlaşma Şanlıurfamıza hayırlı olsun. Global bütçe bizim için çok hayati değerde, üniversitemizin 30 milyon borcu var. Şuanda ilaç fiyatlarını bir yıl sonra ödeyebildiğimiz için ilaçları daha pahalı olarak alıyoruz, hizmetlerimiz durma noktasına gelecekti. Bu bütçeyle hızlı bir şekilde hizmet üretebilir bir duruma geldik. Bundan sonra yeşil kartlılar da gelebilecek, diğer sağlık kurumları daha önce sevkle geliyordu, şimdi sevksiz olarak direk müracaat edebilecekler. Bu konuda emeği geçen Bakanımız Faruk Çelik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ve Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Selim Bağlı’ya çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Konuşmanın ardından Rektör Taşaltın ve SGK Başkanı Bağlı sözleşmeyi imzaladı.