Gündem SGK prim gün sorgulama işlemlerini SSK hizmet dökümü ve SSK borç sorgulama yaparak kolayca öğrenebilirsiniz

SGK prim gün sorgulama işlemlerini SSK hizmet dökümü ve SSK borç sorgulama yaparak kolayca öğrenebilirsiniz

30.06.2015 - 09:01 | Son Güncellenme:

SGK sorgulama işlemi ile SSK prim gün sayınızı kolayca öğrenebilirsiniz. SGK sorgulama işleminin nasıl yapıldığını ve SGK sorgulama işleminin tüm detaylarını haberimizde bulabilirsiniz.

SGK prim gün sorgulama işlemlerini SSK hizmet dökümü ve SSK borç  sorgulama yaparak kolayca öğrenebilirsiniz

4A (SSK), 4B (BAĞ-KUR) ve 4C (Emekli Sandığı) kurumları sonradan yapılan bir düzenleme ile tek çatı altında birleştirilmiş yani bu durumda, Sosyal Güvelik Kurumu bünyesinde toplanmıştır. Bu değişim ile birlikte, SGK’nın sunmuş olduğu bazı hizmetleri, bu üç kurum için aynı şekilde uygulanmaya başlanmıştır. SGK hizmet dökümü işlemleri de, SGK’nın bu üç kurumuna bağlı vatandaşların kullanımı için, aynı yöntemler izlenerek yapılabilmektedir.

Haberin Devamı

SGK SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

SGK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUMUYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

SGK hizmet dökümü, yapılan hizmetlerin bilgisinin yer aldığı bir belgedir. Bu belgede, yalnızca sigortalı olarak çalışılan süreç içinde yapılmış olan hizmetlerin bilgisi yer almaktadır. SGK hizmet dökümünün bilgisinin yer aldığı bu belge içinde, hizmet bilgileri belli bir oluş tarihi sırasına göre düzenlenmiştir. Vatandaşlar, ister direkt olarak yaşadıkları şehirde bulunan SGK birimlerine başvuru yaparak, isterlerse de, şimdi anlatacağımız şekilde internet üzerinden SGK hizmet dökümü bilgilerine ulaşabilirler.

İnternet üzerinden, SGK hizmet dökümü bilgilerinin elde edilmesi, yukarıda adı geçen bu üç kurum için de, aynı yöntemler kullanılarak yapılmaktadır. SGK hizmet dökümü işlemi için düzenlenmiş olan bu iki yöntem ise şu şekildedir;

Haberin Devamı

E-devlet kapısı sistemine giriş yapılarak ve burada e-devlet şifresi kullanılarak yapılan SGK hizmet dökümü,

ESGM sistemine giriş yapılarak ve burada her hangi bir şifre kullanılmadan yapılan SGK hizmet dökümü işlemleridir.

Başlangıç olarak, e-devlet kapısı sistemi üzerinden, e-devlet şifresi kullanılarak yapılan SGK hizmet dökümü elde edilmesi işleminin nasıl yapıldığı anlatalım. Bu durumda yapmanız gereken işlemler şu şekildedir;

Burada ilk işlem olarak, e-devlet kapısının resmi web adresi olan www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapınız.

Daha sonraki aşamada burada yeni açılan sayfanın sağ üst tarafında ve sol tarafında yer alan ve E-Hizmetler’şeklinde düzenlenmiş alanlardan birine geliniz.

Ardındaki aşamada, burada yeni açılan sayfanın sol tarafında yer alan ve harflerin bulunduğu bölümden‘S’harfine geliniz.

Hemen sonrasındaki aşamada, bu işlemin ardından, S harfi ile çıkan seçenekler içindenSosyal Güvenlik Kurumu’seçeneğine geliniz.

Daha sonraki aşamada açılan bölümde, SSK (4A)’Bağkur (4B)’ ve Emekli Sandığı (4C)’şeklinde düzenlenmiş olan başlıkları göreceksiniz.

Devamında, düzenlenmiş olan bu kurumlar içinden, kendinizin bağlı olarak çalıştığı kurum için düzenlenmiş olan hizmet dökümünü seçiniz.

Haberin Devamı

Bir sonraki aşamada, bu sayfada yer alan, T.C kimlik numarası’ve e-Devlet şifresi’yazan bölümleri de doldurunuz.

SGK hizmet dökümü işlemleri için son aşama olarak ise, kimlik doğrulama işlemlerinizin yapılması için kişisel bilgilerinizi sayfada düzenlenmiş olan ilgili bölümlere giriniz.

Bu şekilde, e-devlet sistemi üzerinden, e-devlet şifresi ile yapılan SGK hizmet dökümü işlemlerinden bahsettikten sonra, şimdi de diğer yöntem olan ESGM sistemi üzerinden, şifre kullanılmadan yapılan SGK hizmet dökümü işlemlerinden bahsedelim.

Buna göre, ESGM sistemi üzerinden şifre kullanılmadan yapılan SGK hizmet dökümü sorgulama işlemi aşağıda anlatıldığı şekilde yapılabilir. Bu durumda yapmanız gereken işlemler şöyledir;

İlk işlem olarak, ‘esgm.sgk.gov.tr’ adresine giriş yapınız.

Daha sonra bu aşamayı yaptıktan sonra burada açılan yeni sayfanın sağ üst bölümünde yer alan ve ‘E-SGK’ şeklinde düzenlenmiş olan alana geliniz.

Haberin Devamı

Hemen sonraki aşamada, gelmiş olduğunuz bu sayfada, ‘E-Hizmetler’ başlığı yer almaktadır.

Ardından, bu işlemin devamında, gelinen bu başlık altında yer alan ve ‘E-Hizmetler Uygulaması’şeklinde düzenlenmiş olan alana giriş yapınız.

Devamındaki aşamada, açılan bu yeni sayfada yer alan ve‘E-Hizmetler Giriş Ekranı’adı ile düzenlenmiş olan bir tablo yer almaktadır.

Bu aşamada karşınıza gelen bu tabloda yer alan‘T.C’ seçeneğini işaretleyiniz.

Daha sonra, karşınıza açılacak olan yeni sayfada yer aşan ve‘T.C Kimlik Numarası’, ‘İl’, ‘Doğum Yılı’, ‘Cilt Numarası’ve ‘Güvenlik Kodu’ şeklinde düzenlenmiş olan alanları göreceksiniz.

Ardından, bu işlemin devamında bu düzenlenmiş olan alanları doldurunuz.

Böylece, gerekli alanları doldurmanızın hemen ardından, ‘Bilgileri Sorgula’ seçeneğine tıklayınız.

SGK hizmet dökümü işlemleri için, son aşama olarak, yine bu sayfanın üst tarafında yer alan kurumlar içinden, işlem yapmak istediğiniz, yani kendi bağlı olduğunuz kurumu seçiniz ve ardından hizmet dökümü sorgulama işleminizi bitiriniz.

Haberin Devamı

Haberimizde anlattığımız gibi, ister e-devlet sistemine giriş yaparak, e-devlet şifrenizi kullanarak, isterseniz de, ESGM sistemine giriş yaparak, şifre kullanmadan, SGK hizmet dökümü işlemlerinizi yapabilirsiniz.