Gündem SGK Sigorta Sorgulama SSK Hizmet Dökümü Ekranında!

SGK Sigorta Sorgulama SSK Hizmet Dökümü Ekranında!

26.02.2015 - 15:35 | Son Güncellenme:

SGK sigorta sorgulama işlemlerinizi gerçekleştirmek için haberimizi ayrıntılı olarak incelemeniz yeterli! SGK hizmet dökümü ile ilgili bilgileri sizler için derledik!

SGK Sigorta Sorgulama SSK Hizmet Dökümü Ekranında

Sosyal Güvenlik Kurumu 3 kurumun tek bir çatı altında toplanmasıyla oluşmuş bir kurumdur. Bu kurumlar SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı kurumlarının 2006 yılında birleşmesiyle Sosyal Güvenlik Kurumu kurulmuştur. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun hizmetlerinden bir tanesi SGK hizmet dökümüdür. SGK hizmet dökümü sayesinde bağlı olduğunuz kurumda ne zaman işe başladığınızı, ne kadar prim ödendiği, ne kadar sigortalı işte çalıştığınızı hepsini öğrenebilirsiniz. SGK hizmet dökümü alma işlemini iki şekilde gerçekleştirebilmekteyiz.

Haberin Devamı

SGK HİZMET DÖKÜMÜ

SİGORTA SORGULAMA

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM

SGK hizmet dökümü belgesine şifresiz olarak ulaşabiliriz. Şifresiz olarak SGK hizmet dökümü belgesine ulaşabilmek için öncelikle Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından kurulan E-SGM uygulamasına giriş yapılmalıdır. Uygulamaya giriş yaptıktan sonra T.C. vatandaşıysanız eğer T.C. uyruğunu seçmelisiniz. Karşımıza çıkan sayfada bizden bazı kimlik bilgileri istenecektir. Bu bilgiler T.C. kimlik numaranız, nüfusa kayıtlı olduğunuz il, doğum tarihiniz, cilt numaranızı girdikten sonra güvenlik kodunu da kutucuğa girmeliyiz. Bu işlemlerde sonra sisteme giriş yapmış bulunuyoruz. Sisteme giriş yaptıktan sonra üst tarafta bulunan seçeneklerden hizmet seçeneğini açmalıyız. Bu seçeneklerden bağlı olduğumuz kurumu seçtikten sonra SGK hizmet dökümü belgesine ulaşmış oluruz.

Haberin Devamı

Şifresiz olarak SGK hizmet dökümü belgesine ulaşabileceğimiz gibi bir de E-Devlet şifresi ile SGK hizmet dökümü belgesine ulaşabiliriz. İlk olarak E-Devletin internet sitesine giriş yapmalıyız. Giriş yaptıktan sonra sol taraftan s harfini seçmeliyiz. Sosyal Güvenlik Kurumu seçenekleri altında bağlı olduğumuz kuruma göre hizmet dökümü seçeneğini seçmeliyiz. Bu işlemleri yaptıktan sonra bize giriş yapmak için T.C. kimlik numaramızı ve E-Devlet şifremizi soracaklardır. Bu bilgileri girdikten sonra SGK hizmet dökümü belgesine ulaşmış oluruz. Eğer E-Devlet şifreniz yok ise alma işlemi de çok basittir. T.C. kimlik numaranızın bulunduğu nüfus kağıdınız ile herhangi bir PTT şubesine giderek 2 TL karşılığında E-Devlet şifrenizi temin edebilirsiniz.