Gündem SGK Sorgulama İle SSK Prim Gün Sayısı Hesaplama

SGK Sorgulama İle SSK Prim Gün Sayısı Hesaplama

13.04.2015 - 10:35 | Son Güncellenme:

SGK sorgulama işlemi sayesinde SSK prim gün sayınızı kolayca öğrenebilirsiniz. SGK sorgulama işleminin nasıl yapıldığını ve SGK sorgulama işlemi ile prim gün sayısının nasıl hesapladığını haberimizde bulabilirsiniz.

SGK Sorgulama İle SSK Prim Gün Sayısı Hesaplama

Son yıllarda büyük bir hız ile gelişen teknolojinin yaşamın her alanında sağlamakta olduğu yeni nesil avantajlar ve kolaylıklar internetin her alanda kendisini en etkin şekilde göstermesine yol açıyor. Günümüz modern teknolojisinin sağlamakta olduğu yeni nesil olanaklar ile birlikte artık dünyanın her yerinde internet kullanımı her geçen gün büyük bir hız ile artış gösteriyor. İnsanların yaşamlarının her alanında kendisine en etkin şekilde yer bulan gelişen internet teknolojisi kurumsal alanda da kendisini en etkin şekilde önemli bir yere konumlandırmasına yol açıyor. Özellikle de son dönemlerde tüm gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde vatandaşların yaygın internet kullanımına göre daha modern bir kamu hizmeti sunabilmek amacı ile devlet kurumları tarafından gelişen internet teknolojisi en aktif şekilde kullanılıyor.

Haberin Devamı

SGK SORGULAMA

SİGORTA SORGULAMA

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM

Günümüz modern internet teknolojisi ile vatandaşlara sunulan kamu hizmetleri ile daha hızlı işlem ve daha çağdaş hizmet standartları yakalanabildiğinden devlet kurumları tarafından yoğun olarak kullanılmakta olan gelişen internet teknolojisi Türkiye’de de devlet kurumları tarafından en aktif şekilde kullanılıyor. Her ülkede olduğu gibi Türkiye’de de sigorta sistemleri en aktif şekilde vatandaşların sosyal güvence sahibi olabilmeleri, emeklilik hakkına sahip olabilmeleri ve ücretsiz sağlık hizmetlerinden yararlanabilmeleri için uygulanmaya devam ediyor. Bu alanda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından Türkiye’de sigorta hizmetleri sunuluyor. Günümüz modern internet teknolojisini aktif olarak kullanmakta olan devlet kurumlarının başında da sigorta mükellefleri tarafından son derece yoğun şekilde işlem gerçekleştirilen bir devlet kurumu olması dolayısı ile Sosyal Güvenlik Kurumu öne çıkıyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu özellikle de sigorta mükelleflerinin işlemlerini daha hızlı ve daha kolay bir şekilde yapabilmelerine olanak sağlamak amacı ile en aktif şekilde kullandığı internet ile birlikte sanal platformda işlem yapabilme imkanı sunuyor. Bu kapsamda sigorta mükellefleri sigorta hizmet bilgilerine dijital platformdan SGK hizmeti dökümü alarak kolay bir şekilde ulaşabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platformda yer alan resmi internet sayfasındaki online hizmetler menüsünden ulaşılabilen tüm online uygulamaları arasında E-SGM penceresini kullanarak SGK sorgulama işlemleri son derece pratik bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Üstelik dijital platformdan bu sorgulamayı E-SGM penceresinde şifresiz olarak yapabilme imkanı bulunuyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun E-SGM online sorgulama penceresinde SSK sorgulama işlemi için vatandaşın ‘T.C. kimlik numarası’, ‘cilt numarası’ ve ‘doğum yılı’ bilgilerini eksiksiz ve hatasız olarak girmeleri gerekiyor. Böylelikle vatandaşlar sigortalı olarak çalışmakta oldukları hizmet sürelerinin sigorta giriş ve çıkışlarını, sigorta prim ödeme gün sayılarını, çalışma gün sayılarını ve toplam kazançlarını gibi pek çok bilginin ayrıntılı detaylarına erişim sağlayabilme imkanına sahip olabiliyor. Bunun dışında da vatandaşlar bu online sorgulama ekranı E-SGM üzerinden SGK müstahaklıkbilgilerini de öğrenebilme fırsatına sahip olabiliyor. Dijital platform üzerinden SSK sorgulama işlemlerini yapabileceği bir diğer online hizmet ise e-Devlet portalı olarak öne çıkıyor.

Haberin Devamı

Sigorta mükellefleri Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından dijital platform üzerinde hizmete açılan SGK sorgulama online hizmet uygulamasına e-Devlet sistemi üzerinden de ulaşılabiliyor. Özellikle de dijital platform üzerinde yer alan tüm devlet kurumları ve online hizmetlerini tek bir platform üzerinde toplayabilmek amacı ile Başbakanlık adına Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından 2008 yılında hizmete açılan e-Devlet sistemi üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online SGK sorgulama hizmetinden yararlanılabiliyor. Ancak diğer tüm e-Devlet sistemi hizmetlerinde olduğu gibi vatandaşların e-Devlet sistemine giriş yapmaları gereklilik arz ediyor. Bu kapsamda dijital platformda bulunan e-Devlet sistemine ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden birisini kullanarak giriş yapmak gerekiyor.

Haberin Devamı

E-Devlet ana sayfasındaki e-hizmetler kategorisinde yer alan alfabetik sıralama içerisinde Sosyal Güvenlik Kurumu’na ulaşılarak ‘4A hizmet dökümü’ ekranından SGK hizmet dökümüalımları pratik bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Böylelikle güncel sigorta bilgilerini 7 gün 24 saat kolay bir şekilde dijital platform üzerinden alabilme imkanına sahip olunabiliyor. Dijital platformda sigorta mükelleflerine yönelik olarak Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından 2 ayrı yöntem ile uygulayabilme imkanı sunulan SGK sorgulama hizmetleri son dönemlerde oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılan başlıca SGK hizmetlerinin başında kendisine yer buluyor.