Gündem SGK sorgulama ve SSK sorgulama işlemi nasıl yapılıyor?

SGK sorgulama ve SSK sorgulama işlemi nasıl yapılıyor?

11.12.2015 - 09:38 | Son Güncellenme:

SGK sorgulama ve SSK sorgulama işlemleri yaklaşık bir yıl öncesine kadar şifresiz yapılabiliyordu. Ancak artık tek bir sistem yapabilme imkanına sahipsiniz. Nasıl ve nereden yapacağınıza haberimizden erişebilirsiniz.

SGK sorgulama ve SSK sorgulama işlemi nasıl yapılıyor

SGK hizmet dökümü belgesi Sosyal Güvenlik Kurumunun bir hizmetidir. Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı olan vatandaşların sigorta ve emeklilik bilgilerinin yer aldığı bu belgeye Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek ulaşabilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumu SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı kurumlarının birleşmesi ile kurulmuştur. Bu kurumlardan herhangi bir tanesine bağlı olan vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumunun sağlık güvencelerinden yararlanabilir. Ayrıca vatandaşların hastane ve kaza masraflarını da Sosyal Güvenlik Kurumu karşılamaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumunun sosyal güvencelerinden yararlanabilmek için bağlı olduğunuz kuruma prim ve sigorta yatırmanız gereklidir. SSK’ya bağlı olan vatandaşların sigortalarını çalıştıkları şirket öderken, BAĞ-KUR’a bağlı olan vatandaşlar primlerini kendileri ödemektedir.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

SGK BORÇ SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bu yatırılan prim ve sigortalar sayesinde ayrıca vatandaşların emeklilik yaşı geldiği zaman ve yatırdıkları primler ve sigortalar tamamlandığı zaman vatandaşlar bağlı oldukları kurum tarafından emekli olabilirler ve bağlı oldukları kurum tarafından emekli maaşı bağlanmaktadır. Vatandaşlarımız bu emekli maaşı sayesinde rahat bir yaşlılık dönemi geçirebilmektedir. Ne kadar prim ve sigorta yatırmanız gerektiğini SGK borç sorgulama işlemi ile öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

SGK hizmet dökümü belgesi Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı olan vatandaşlar için gayet önemlidir. SGK hizmet dökümü belgesinde sigorta ve emeklilik bilgileriniz yer almaktadır. SGK hizmet dökümü belgesi ile sigortalı olarak çalıştığınız gün sayısı, SSK prim ödenen gün sayısı, ilk sigortalı işe giriş ve çıkış tarihinizi öğrenebilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı olan vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumunun hizmetlerinden yararlanabilirler. Sosyal Güvenlik Kurumu internet teknolojisini en iyi kullanan kurumlardan bir tanesidir. Sosyal Güvenlik Kurumunun hizmetlerinden bazılarını kullanabilmek için SGK hizmet dökümündeki bilgiler istenmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumunun internet hizmetlerinden ne zaman emekli olurum, emekli maaşı sorgulama, emekli maaşı hesaplama gibi hesaplama programlarını kullanabilmek için SGK hizmet dökümü belgesindeki bilgiler gereklidir. SGK hizmet dökümü belgesine Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek ulaşabilirsiniz. Ama son yıllarda gelişen internet teknolojisi sayesinden vatandaşlar çoğu işlemini internet üzerinden gerçekleştirebilmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu ülkemizde internet teknolojisine en iyi kullanan kurumlardan bir tanesidir. Sosyal Güvenlik Kurumunun internet sitesine giriş yaparak bir çok işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu E-Devlet hizmetleri altında yer aldığı için E-Devlet sistemine giriş yaparak Sosyal Güvenlik Kurumuna ulaşabilirsiniz. E-Devlet sistemi ülkemizde bulunan kurum ve kuruluşların internet uygulamaların yer aldığı bir sistemdir. Bu sisteme giriş yaparak bir çok internet uygulamasına ulaşabilirsiniz. Kurum ve kuruluşların internet uygulamalarından ayrıca bakanlıkların da internet uygulamaları yer almaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumunun internet sitesine giriş yaptıktan sonra üst bölümde yer alan seçeneklerden E-Hizmetler seçeneğini seçtiğiniz zaman sistem sizi işlem sayfasına yönlendirecektir. Açılan sayfada yapabileceğiniz işlemleri görebilirsiniz. Bu işlemleri gerçekleştirebilmek için E-Devlet sistemine giriş yapmanız gereklidir. Buradaki işlemlerin hepsini E-Devlet sisteminden gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet sisteminden işlem gerçekleştirebilmek için E-Devlet sistemine giriş yapmanız gereklidir. E-Devlet ana sayfasında yer alan sisteme giriş linkini tıkladıktan sonra karşınıza giriş sayfası gelecektir. E-Devlet giriş sayfasında birden fazla giriş yolu vardır. Bu giriş yollarından herhangi bir tanesini seçerek sisteme giriş yapabilirsiniz. E-Devlet sistemine giriş yollarından en kolayı E-Devlet şifresi ile giriş yoludur. Vatandaşlar genellikle bu giriş yolunu seçmektedir. Bu giriş yolunu seçtikten sonra sisteme T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz gereklidir. Eğer E-Devlet şifreniz yok ise üzerinde T.C. kimlik numaranızın bulunduğu nüfus cüzdanınız ile istediğiniz PTT kurumuna giderek 2 TL karşılığında şifrenizi alabilirsiniz ve sisteme giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra ana sayfada yer alan E-Hizmetler bölümüne giriş yapmalısınız. E-Hizmetler bölümünde E-Devlet sisteminde yer alan bütün hizmetler yer almaktadır. Bu bölüme giriş yaptıktan sonra burada yer alan hizmetlerden Sosyal Güvenlik Kurumunu bulmalısınız. Sosyal Güvenlik Kurumunun alt bölümlerinden SGK hizmet dökümü belgesine ulaşabilirsiniz. SSK sorgulama işlemini de 4A hizmetleri altından gerçekleştirebilirsiniz. SSK kurumuna bağlı olan vatandaşlar SGK hizmet dökümü belgesi için 4A hizmetleri bölümü altından 4A hizmet dökümü seçeneği seçilmelidir. Bağ-Kur kurumuna bağlı olan vatandaşlar SGK hizmet dökümü belgesi için 4B hizmetleri altından 4B hizmet dökümü seçeneğini seçmelisiniz.