Gündem SGK Sorgulamaları İle SSK Hizmet Dökümüne Kolayca Ulaşabilirsiniz

SGK Sorgulamaları İle SSK Hizmet Dökümüne Kolayca Ulaşabilirsiniz

02.08.2015 - 12:30 | Son Güncellenme:

SGK hizmet dökümü alarak SSK prim gün sayınızı kolayca öğrenebilirsiniz. SGK hizmet dökümü ile ayrıca SSK borç sorgulama işleminizi de yapabilirsiniz. Bu haberimizde SGK hizmet dökümü alma ve SGK sorgulama işlemlerinin nasıl yapıldığını detaylı olarak bulabilirsiniz.

SGK Sorgulamaları İle SSK Hizmet Dökümüne Kolayca Ulaşabilirsiniz

Sosyal Güvenlik Kurumu, vatandaşların her türlü sosyal hak ve özgürlüklerini sağlayan ve koruyan bir kuruluştur. Sosyal ve maddi durumu ne olursa olsun tüm vatandaşlar, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sağlamış olduğu haklardan istekleri doğrultusunda yararlanabilirler. Sosyal Güvenlik Kurumu bir çok alanda faaliyet göstermiş olduğu çalışmalarını, artık internet üzerinden online olarak da sunduğu için, biz vatandaşlara daha hızlı ve etkin şekilde ulaşmaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun üç farklı sigorta kolu aracılığı ile sunmuş olduğu bir takım hizmetleri bulunmaktadır. Bir de bunların dışında, SGK hizmet dökümü sorgulama, SGK sorgulama ve SSK (4A) sorgulama şeklinde bazı sorgulama ve bilgi verme amaçlı hizmetleri de bulunmaktadır. Üstelik, bu saydığımız SGK uygulamaları, uzun zamandır internet üzerinden online olarak da bizlerin kullanımına sunulmuş durumdadır. Bu sayede, vakit kaybetmeden ve pratik bir şekilde, Sosyal Güvenlik Kurumu ile ilgili işlemlerinizi yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

SGK SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

SGK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUMUYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

SGK Hizmet Dökümüişlemleri

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bir çalışması olan SGK hizmet dökümü; yalnızca Sosyal Güvenlik Kurumu’nun çatısı altında bulunan, SSK (4A), BAĞ-KUR (4B) ve Emekli Sandığı (4C) sigorta kollarına bağlı olarak çalışan vatandaşların yararlanabileceği bir SGK çalışmasıdır. SGK hizmet dökümü; SGK kapsamında çalışan vatandaşların, çalışma süreçleri boyunca yapmış oldukları çalışmalarının, kronolojik bir şekilde bulunduğu bir belgedir. SGK hizmet dökümü işlemlerini kullanarak, işe girdiğiniz tarihin bilgisini, kaç farklı yerde çalıştığınızın bilgisini, işten hangi tarihte ayrıldığınızın bilgisini ve toplamda bulunan prim gün sayınızın bilgisini öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

Üstelik, online olarak da SGK hizmet dökümü sorgulaması yaparak, az önce saymış olduğumuz bilgilere ulaşabilmeniz mümkün olacaktır. SGK hizmet dökümü işlemleriniz için izlemeniz gereken aşamaları şu şekilde sıralayabiliriz;

· Online olarak,SGK hizmet dökümü işlemlerinizi yapabilmek için, başlangıç olarak, www.turkiye.gov.tradresine giriş yapınız.

· Sonrasında, burada karşınıza çıkan sayfanın üst bölümünün sağında "E-Hizmetler"başlığı adı ile düzenlenmiş bölüme geliniz.

· Daha sonra, yeni açılan platformun sol tarafında bulunan harfleri göreceksiniz.

· Bu işleminizin daha kısa sürmesi için buradaki harfler arasından "S"harfini seçebilirsiniz.

· Burada açılacak olan seçeneklerden "Sosyal Güvenlik Kurumu"seçeneğine geliniz.

· Daha sonra buradan, "4A Hizmetler""4B Hizmetler""4C Hizmetler"şeklinde düzenlenmiş başlıklardan bağlı olduğunuz kurumunuza göre seçiminizi yapınız.

· Son olarak ise, e-devlet şifrenizi ve T.C kimlik numaranızı sistemdeki ilgili alanlara yazınız.

SGK Sorgulamaişlemleri

Vatandaşların bağlı oldukları Sosyal Sigortalar Kurumu’na ait kurumlara göre, bilgi edinmesi ve işlem yapması temeline dayalı olarak hizmet sunan, SGK sorgulama işlemleri; Sosyal Güvenlik Kurumu’nun üç farklı sigorta kolu üzerinden de yapılabilmektedir. Vatandaşlar bağlı oldukları sigorta koluna göre kullandıkları SGK sorgulama işlemleri aracılığı ile prim miktarlarının bilgisini, sigortalı olarak işe başlama tarihinin bilgisini, toplam gün sayısının bilgisini ve son olarak ay içinde ödenen gün sayısının bilgisini öğrenebilirler. Üstelik tüm bu bilgilere online olarak ulaşmanız mümkündür ve aşağıda anlattığımız şekli ile şöyledir;

Haberin Devamı

· Online olarak, SGK sorgulama işlemlerinizi yapabilmek için, ilk önce internetten www.turkiye.gov.trsitesine giriş yapınız.

· Daha sonra e-devlet şifrenizi istenilen bölüme yazınız.

· Açılan sayfanın sağ kısmında yer alan "E-Hizmetler" sekmesine tıklayınız.

· Yeni açılan sayfanın Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) seçeneğinden kimlik doğrulama işleminizi gerçekleştirdikten sonra SGK sorgulama işlemlerinizi yapabilirsiniz.

SSK ya da 4A Sorgulamaişlemleri

Vatandaşların bağlı oldukları Sosyal Sigortalar Kurumu’nun SSK (4A) sigorta koluna ait kurumuna göre, bilgi edinmesi ve işlem yapması temeline dayalı olarak hizmet sunan, SSK (4A) sorgulama işlemleri aracılığı ileprim miktarlarının bilgisini, sigortalı olarak işe başlama tarihinin bilgisini, toplam gün sayısının bilgisini ve son olarak ay içinde ödenen gün sayısının bilgisini öğrenebilirler. Üstelik tüm bu bilgilere online olarak ulaşmanız mümkündür ve SSK yani 4A sorgulama işlemleri aşağıda anlattığımız şekli ile şöyledir;

Haberin Devamı

· Online olarak, SSK yani 4A sorgulama işlemlerinizi yapabilmek için, e-devlet kapısı sistemi kanalı ile ve sonraburada e-devlet şifresi kullanılarak yapılan SSK (4A) sorgulaması işlemleriniz için, e-devlet kapısı sistemi üzerinden, e-devlet şifresi kullanılarak yapılan SGK sorgulaması işlemleri ile aynı şekildedir.

· Tabi burada farklı olarak, işlem yapmak istediğiniz bölümü seçerken SGK yerine SSK ya da diğer ismi ile4A bölümünü seçmeniz yeterli olacaktır.