Gündem SGK Sorgulama- SSK Hizmet Gün Dökümü Sorgulama İşlemleri

SGK Sorgulama- SSK Hizmet Gün Dökümü Sorgulama İşlemleri

04.05.2015 - 11:01 | Son Güncellenme:

SGK hizmet dökümü alarak SSK prim gün sayınızı kolayca öğrenebilirsiniz. SGK hizmet dökümü ile ayrıca SSK borç sorgulama işleminizi de yapabilirsiniz. Bu haberimizde SGK hizmet dökümü alma ve SGK sorgulama işlemlerinin nasıl yapıldığını detaylı olarak bulabilirsiniz.

SGK Sorgulama- SSK Hizmet Gün Dökümü Sorgulama İşlemleri

Haberimizin detayında yer alan bilgilere göre, Tc kimlik no ile SGK hizmet dökümü alarak SSK prim gün sayınızı kolayca öğrenebilirsiniz. Günümüz modern teknolojisi yaşamın her alanında kendisine en etkin şekilde buluyor. Modern teknoloji ile birlikte insanların yaşamlarının her alanına ulaşan internet, beraberinde pek çok yeniliği ve kolaylığı da getiriyor. Özelliklede insanların pek çok alanda önemli kolaylıklardan ve yeni nesil fırsatlardan yararlanabilmesine yardımcı olan internet teknolojisi, günümüz modern çağında oldukça yoğun bir şekilde kullanılıyor.

TC Kimlik No ile SSK Prim Borç Sorgulama ve SGK Hizmet Gün Dökümü Sorgulama Ekranı

SİGORTA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUMUYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Günümüzde internet üzerinde bulunan kamu kurumları arasında Sosyal Güvenlik Kurumu öne çıkıyor. Özellikle de Türkiye’deki sigorta ve sosyal hizmetlerin daha modern standartlarda oluşturulabilmesi amacı ile 2006 yılında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından kurulan Sosyal Güvenlik Kurumu her zaman interneti hizmetlerinde aktif olarak kullanmıştır. Böylelikle sigorta mükellefleri pek çok sigorta işlemini internetten daha hızlı ve daha kolay şekilde yapabilme imkanına sahip olabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu resmi web sayfasındaki online hizmetler menüsünden erişim sağlanabilen online hizmetlerini kullanarak sigorta işlemleri son derece pratik ve kolay bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Sigorta mükellefleri özellikle de SGK hizmet dökümü sorgulama işlemlerini internetten 7 gün 24 saat yapabilme imkanına sahip olabiliyor.

Dijital platformda bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi internet sayfasındaki online hizmetler menüsünde bulunan E-SGM uygulaması ile şifresiz olarak yapılabilen SGK hizmet dökümü e-Devlet sistemi üzerinden de yapılabiliyor. Zaten geçtiğimiz günlerde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun E-SGM uygulaması üzerinde daha iyi hizmet için geliştirme çalışmaları kapsamında işlem gerçekleştirilemiyor. Bu neden ile de sigorta mükelleflerinin internet üzerinden geçici bir süreliğine SGK hizmet dökümü sorgulama işlemleri e-Devlet sistemi üzerinden yapılabiliyor. E-Devlet sisteminde bulunan hizmetlerden yararlanabilmek için sisteme giriş yapılması gerekiyor.

Başbakanlık tarafından 2008 yılında hizmete açılan e-Devlet sistemi internette bulunan tüm kamu hizmetlerini tek bir portal üzerinde bir araya getiriyor. E-Devlet sisteminde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun uygulama hizmetleri de bulunuyor. Ancak bu hizmetleri kullanabilmeleri için sigorta mükelleflerinin e-Devlet sistemine güvenli giriş yöntemlerinden birisini kullanarak giriş yapmaları gerekiyor. Dijital platform üzerinde yer alan turkiye.gov.tr adresindeki ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden birisini kullanarak, sisteme giriş yapılması gerekiyor. Sisteme giriş yapan sigorta mükellefleri SGK sorgulama işlemlerini e-hizmetler sayfasından yapabiliyor.

E-Devlet sisteminin e-hizmetler kategorisinde bulunan alfabetik sıralamalı kamu kurumu listesinde ‘S’ harfine gelinerek, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmet uygulamalarına erişim sağlanabiliyor. Bu noktada SGK sorgulama işlemlerinin sigorta mükellefleri tarafından yapılabilmesi için, bağlı bulunan sigorta koluna göre ayrı ayrı listelenen hizmet uygulamalarının seçilmesi gerekiyor. Yani Sosyal Güvenlik Kurumu’nun 4A hizmetleri, 4B hizmetleri ve 4C hizmetleri şeklinde ayrı ayrı listelenen e-Devlet sistemindeki hizmetleri içerisinde, sigorta mükelleflerinin bağlı bulundukları sigorta kolunun ‘hizmet bilgisi’ seçeneğine giriş yapmaları gerekiyor.

Böylelikle e-Devlet sistemi üzerinden SSK sorgulama işlemleri online olarak yapılabiliyor. SSK sorgulama işlemi sayesinde sigorta mükellefleri e-Devlet sisteminde güncel sigorta bilgilerinin en ayrıntılı bilgilerine ulaşabiliyor. Bu kapsamda sigorta mükellefleri SSK sicil numarası, müstahaklık durumu, provizyon bilgisi, ilk işe giriş tarihi, toplam hizmet süresi, toplam prim ödeme gün sayısı, işe giriş ve çıkış tarihleri, dönem bazında prim ödemeleri ve toplam kazanç gibi tüm güncel sigorta bilgilerine erişim sağlanabiliyor. Böylelikle sigorta bilgilerinin en güncel detaylarına ulaşabilmek, internete erişim sağlanabilen her yerden ve 7 gün 24 saat mümkün hale geliyor. Bu neden ile de sigorta mükellefleri tarafından internette bulunan e-Devlet sistemi ve SGK’ nın E-SGM uygulaması yoğun olarak kullanılıyor. E-SGM uygulaması ise çok kısa bir süre içerisinde yeniden hizmete açılacak.