Gündem SGK sorgulaması sayesinde hizmet dökümünüzü alabilir, SSK prim borcunuzu sorgulayabilirsiniz

SGK sorgulaması sayesinde hizmet dökümünüzü alabilir, SSK prim borcunuzu sorgulayabilirsiniz

29.08.2015 - 17:00 | Son Güncellenme:

SGK hizmet dökümü alarak SSK prim borcunuzu kolayca öğrenebilirsiniz. SGK hizmet dökümü ile ayrıca SSK borç sorgulama işleminizi de yapabilirsiniz. Bu haberimizde SGK hizmet dökümü alma ve SGK sorgulama işlemlerinin nasıl yapıldığını detaylı olarak bulabilirsiniz.

SGK sorgulaması sayesinde hizmet dökümünüzü alabilir, SSK prim borcunuzu sorgulayabilirsiniz

Sosyal Güvenlik Kurumu altında çalışan vatandaşlar SGK hizmet dökümü belgesi ile vatandaşlar emeklilik bilgileri ile bilgiler sigorta ve prim ödemeleri ile ilgili bilgilerin hepsine ulaşabilmektedirler. SGK hizmet dökümü belgesi vatandaşların sigorta ve emeklilik bilgilerinin bulunduğu bir belgedir. Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı şekilde çalışan vatandaşlar sigorta bilgilerini ve emeklilik bilgilerini bu belge ile ulaşabilirler. SGK hizmet dökümü belgesi sayesinde Sosyal Güvenlik Kurumu altında ne kadar çalıştığınızı, ne kadar sigortanızın yattığını, ilk sigortalı işe giriş çıkış tarihiniz, SSK prim ödenen gün sayısı gibi bilgilerin hepsini ulaşabilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumunun en önemli hizmetlerinden bir tanesi eğer Sosyal Güvenlik Kurumu altında çalışan bir vatandaşsanız kaza ve hastane masraflarını Sosyal Güvenlik Kurumu karşılamaktadır.

Haberin Devamı

SGK SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

SGK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUMUYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Sosyal Güvenlik Kurumunun başka bir hizmeti ise Sosyal Güvenlik Kurumu altında çalışan bir vatandaşsanız eğer belli bir yaşa geldiğinizde sizi emekli yapmaktadır. Bu sayede iş hayatınız sona erdiğinde Sosyal Güvenlik Kurumu tarafında emekli olursunuz. Emekli olabilmek için ve hastane masraflarının ödenebilmesi için Sosyal Güvenlik Kurumuna düzenli olarak prim ve sigortalar ödenmektedir. Sosyal Güvenlik kurumu altında çalışan vatandaşlar ne zaman emekli olabileceklerini öğrenebilmek için veya emekli olduklarında ne kadar maaş alabileceklerini öğrenebilmeleri için uygulamalar geliştirmiştir. Bu uygulamalara bazı sigorta bilgileri girilerek hesaplama işlemi yapılabilmektedir. Hesaplamalarda kullanılan sigorta bilgilerini bilmiyorsanız eğer SGK hizmet dökümü belgesi sayesinde bütün bilgilere ulaşabilirsiniz. SGK hizmet dökümü belgesi Sosyal Güvenlik Kurumunun bir hizmeti olup Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı olan bütün vatandaşlar bu belgeye ulaşabilmektedir. Bu belge ile birlikte vatandaşlar sigortalı olarak ilk işe giriş ve çıkış tarihlerini, ne kadar sigortalı olarak çalıştıklarını, Bağ-Kur kurumuna bağlı şekilde ne kadar çalıştıklarını, hangi aylarda ne kadar prim yatırdıklarını, SSK prim ödenen gün sayısını, çalıştıkları iş yerlerinin hangi aylarda sigortalarını yatırdıkları gibi bilgilerin hepsini öğrenebilirler. O yüzden bu belge Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı şekilde çalışan vatandaşlar için önemli bir belgedir. Bu belgeye Sosyal Güvenlik Kurumuna T.C. kimlik numaranızın bulunduğu nüfus kağıdınız ile giderek ulaşabileceğiniz gibi internet üzerinden de online olarak bu belgeye ulaşabilirsiniz. Ülkemizde gelişen internet teknolojisini en iyi kullanan kurumların başında Sosyal Güvenlik Kurumu gelmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu altında çalışan vatandaşlar için çeşitli hesaplama programları geliştirmiştir. Sosyal Güvenlik Kurumu E-Devlet hizmetleri altında yer aldığı için SGK hizmet dökümü belgesine E-Devlet sisteminden ulaşabilirsiniz. E-Devlet sisteminden bu belgeye ulaşabilmek için E-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir.

Haberin Devamı

E-Devlet sistemine E-Devlet ana sayfasında yer alan sisteme giriş linkini tıklayarak giriş yapabilirsiniz. Bu linki tıkladığınız zaman karşınıza 4 farklı giriş yolu gelecektir. Bu giriş yollarından herhangi bir tanesini seçerek E-Devlet sistemine giriş yapabilirsiniz ve işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet sistemine giriş yollarından bir tanesi E-Devlet şifresi ile giriş seçeneğidir. Bu giriş yolunu seçtikten sonra sisteme T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz gerekmektedir. Eğer E-Devlet şifreniz yok ise üzerinde T.C. kimlik numaranızın bulunduğu nüfus cüzdanınız ile istediğiniz PTT kurumuna giderek 2 TL karşılığında alabilirsiniz. E-Devlet şifrenizi aldıktan sonra sisteme T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girerek giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yollarından bir diğeri ise mobil imza ile giriş yoludur. Bu bölüme T.C. kimlik numaranızı girdikten sonra cep telefonu numaranızı da girmeniz gerekmektedir. Son olarak GSM operatörünüzü de seçtikten sonra sisteme giriş yapabilirsiniz. Elektronik imza ile giriş yapmanız için şahsınıza ait bir elektronik imzanız bulunmalıdır. Kart tipini ve giriş seçeneğini seçtikten sonra sisteme giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra E-Devlet ana sayfasında bulunan E-Hizmetler bölümüne giriş yapmalısınız. Bu bölümde E-Devlet hizmetinde yer alan bütün hizmetler bulunmaktadır. Bu bölüme giriş yaptıktan sonra kolay bir şekilde Sosyal Güvenlik Kurumunu bulabilmek için sol tarafta bulunan harflerden S harfini seçmelisiniz. S harfi ile başlayan kurumlar karşınıza geldikten sonra Sosyal Güvenlik Kurumunu kolaylıkla bulabilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumunun alt seçeneklerinden 4A hizmetleri altından 4A hizmet dökümü seçeneğini seçerek SGK hizmet dökümü belgesine ulaşabilirsiniz. Diğer kurumların SGK hizmet dökümü belgelerine de Sosyal Güvenlik Kurumun alt seçeneklerinden ulaşabilirsiniz.