Gündem SGK SSK sorgulama işlemleri internetten şifresiz yapılıyor mu?

SGK SSK sorgulama işlemleri internetten şifresiz yapılıyor mu?

28.04.2016 - 10:08 | Son Güncellenme:

SGK SSK sorgulama işlemleri vatandaşların işini koalylaştıran uygulamalar arasındadır. SGK SSK sorgulama işlemleri yapılırken vatandaşlar bağlı oldukları kuumlara göre bu sorgulamaları yapmalıdır. SGK SSK sorgulama işlemlerinin nereden ve nasıl yapıldığını yazımızdan öğrenebilirsiniz.

SGK SSK sorgulama işlemleri internetten şifresiz yapılıyor mu

Devletin vatandaşlar için online işlem yapma çalışmaları hız kesmeden devam etmektedir. Vatandaşlarda bu online işlemlerden yararlanarak işlemlerini daha pratik, hızlı ve kolay bir şekilde yapabilmektedirler. Günümüzde gelişen teknoloji sayesinde hayatımı çok daha kolay bir hal almıştır. Vatandaşlar kamu ile ilgili işlemlerini gerekli binaya gitmeden saatlerce süren işlemleri beklemeden internet yardımı ile online bir şekilde işlemlerini yapabilmektedirler. Devletin vatandaşlar için yapmış olduğu bir online işlemlerden bir tanesi ise Sosyal Güvenlik Kurumunun olduğu uygulamalardır. Böylece Sosyal Güvenlik Kurumunun vatandaşlar için yapmış olduğu ve benzeri uygulamalar sayesinde kurum binalarına giderek bitmeyen kuyruklarda bekleme sorunundan kurtulmuş olurlar. İnternetin erişim sağladığı her yerde evde, okulda, iş yerinde dilediğini cihazlarda yani telefon tablet bilgisayar gibi aletlerle işlemlerini yapmanı mümkün olacaktır. Sosyal Güvenlik Kurumunun bir hizmeti olan SGK vatandaşların hizmet dökümü emeklilik ve sigorta bilgilerinin bulunduğu bir alandır. Bu sayede vatandaşlar öğrenmek istedikleri bazı bilgileri öğrenebilmektedirler.

Haberin Devamı

SGK SİGORTA SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Vatandaşlar SGK hizmet dökümü belgeleri sayesinde; SSK prim ödenmiş gün sayısı, ilk sigortalı olarak işe giriş ve işe çıkış tarihi ile birlikte ayrıca sigortalı olarak çalışıldığı gün sayısı gibi bilgilerini öğrenebilirler. Ayrıca Sosyal Güvenlik Kurumunun birçok internet uygulamaları ve hesaplama programları mevcut durumdadır. Vatandaşlar SGK programlarını kullanabilmeleri için bazı sigorta ve emeklilik bilgilerini bilmeleri gerekmektedir. Vatandaşlar bütün sigorta ve emeklilik bilgilerini SGK hizmet döküm belgesi sayesinde öğrenebilmeleri mümkün olacaktır. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından vatandaşlar için hizmete koyulmuş bir uygulama olan online işlem sayesinde SGK sigortalı hizmet dökümünü hızlı bir şekilde ve hiç sıra beklemeden kolaylıkla almaları mümkün olacaktır. Bağ kur (4B), SSK (4A), emekli sandığı (4C), sorgulama işlemleri online bir şekilde hizmettedir. Vatandaşlar bu belgeleri internet sistemi üzerinden kolay bir şekilde çıkartabilirler. SGK ve SSK sorgulama işlemlerini yapmak isteyen bir vatandaş e- devlet web adresine tıklaması gerekmektedir. Daha sonra ise e- devlet sayfası üzerinden kimliğimi doğrula yazısına tıklayarak güvenli bir şekilde giriş yapmalıdır. Kimliğimi doğrula kısmında sizden istenen bilgiler e- devlet şifresi ve TC kimlik numaranızdır. Eğer e- devlet şifrenizi bilmiyor iseniz hemen sizlere en yakın bir PTT şubesine giderek TC kimlik numaranı ile 2 TL işlem ücreti karşılığında sizlere özel kapalı bir zarfta bir e- devlet şifresine sahip olabilirsiniz. Daha sonra ise e- devlet şifreni ve TC kimlik numaranı ile sisteme giriş yapabilirsiniz. Sisteme doğru bir şekilde giriş yaptıktan sonra sistemde bulunmakta olan e- hizmetler bölümünden SGK hizmet dökümü ve de SSK sorgulama bölümünü tıklamanı gerekmektedir. Sistemde açılan sayfada yer alan bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde girmelisiniz ve bu böylece SSK ve SGK sorgulama işleminizi hızlı, pratik ve kolay bir şekilde gerçekleştirmiş olursunuz.