Gündem SGK SSK sorgulama TC kimlik no ile giriş nasıl yapılır?

SGK SSK sorgulama TC kimlik no ile giriş nasıl yapılır?

08.06.2016 - 09:39 | Son Güncellenme:

SGK SSK sorgulamanızı online olarak internet üzerinden yapabiliyorsunuz. SGK SSK sorgulamanızı TC kimlik no ile E-Devlet üzerinden yapabilirsiniz. SGK SSK sorgulama işlemi ve detaylarına haberimizden erişim sağlayabilirsiniz.

SGK SSK sorgulama TC kimlik no ile giriş nasıl yapılır

Türkiye’de vatandaşların en sık işlem gerçekleştirmekte olduğu devlet dairelerinin başında kesinlikle Sosyal Güvenlik Kurumu geliyor. Özellikle de her vatandaşın sigorta ve emeklilik işlemleri konusunda önemli işlemler gerçekleştirmek durumunda kalıyor olması, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun oldukça geniş kapsamlı bir hizmet ağına sahip olmasına neden oluyor. Özellikle de Türkiye’de internet teknolojilerinin yaygınlaşmasıyla birlikte Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından e-SGK hizmetleri ile vatandaşa sigorta ve emeklilik hizmetlerinin daha modern standartlarda sunulabilmesi sağlanıyor. Türkiye’de internet teknolojilerini en aktif şekilde kullanan devlet kurumlarının başında kendisine yer bulan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun elektronik ortam içerisinde yer alan e-SGK hizmetleri ile birlikte SSK sigortası mükellefleri, SSK sigorta işlemlerinde internet kolaylıklarından yararlanabilme şansını yakalıyor. Türkiye’de SSK sigortası mükellefleri tarafından SSK SGK sorgulama işlemleri sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirilebiliyor.

Haberin Devamı

SGK SİGORTA SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK hizmet portalı ile birlikte SSK SGK sorgulama işlemleri dijital platform üzerinde daha hızlı ve daha kolay bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. SSK sigortası mükellefleri internete erişim sağlayabildikleri her noktadan son derece pratik bir şekilde en güncel SSK sigortası bilgilerini öğrenebilme şansını yakaladığı Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK hizmetleri son yıllarda her geçen gün çok daha yoğun ve çok daha sık bir şekilde SSK sigortalısı tarafından tercih ediliyor. Modern toplum yaşantısında yaşlılık döneminde Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından kendisine tanınan emeklilik hakkından yararlanarak daha yüksek yaşam standartları ve daha yüksek refah seviyesine sahip olmak isteyen vatandaşlar, SSK sigortalısı olarak özel sektörde son derece yoğun bir şekilde çalışıyor. Böylelikle Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenmiş olan SSK emeklilik şartlarını yerine getirmeye çalışan SSK sigortası mükellefleri internet üzerinden SSK SGK sorgulama işlemlerini sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından açılan bu hizmet özellikle modern yüzyılda günlük yaşam koşturması içerisinde vatandaşların vakit ayırarak, kurum binasına gitmek ve burada bulunan yoğun işlem trafiği içerisinde sadece dakikalar sürmesi gereken SSK SGK sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilmek için saatlerini harcaması gibi durumlar sona eriyor. SSK SGK sorgulama hizmet uygulamasını sanal devlet portalı e-Devlet sistemi üzerinden kullanabilme şansı bulunuyor. Sanal devlet portalı e-Devlet sistemi üzerinden SSK SGK sorgulama işlemleri çok daha güvenli bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Çünkü sanal devlet portalı e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilecek her kamu işlemi için öncelikli olarak kimlik doğrulaması gerçekleştirilmesi gerekiyor. Bu kapsamda vatandaşların Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sanal devlet portalındaki ‘e-hizmetler’ kategorisinde yer alan ‘4A hizmet bilgisi’ ekranından SSK SGK sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilmeleri için öncelikli olarak e-Devlet şifresi, mobil imza veya e-imza ile sisteme giriş yapmaları gerekiyor.

Yazarlar