Gündem Sharjah Bienali’nden İnci Eviner’e ödül

Sharjah Bienali’nden İnci Eviner’e ödül

12.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Birleşik Arap Emirlikleri’nde Dubai’ye yarım saat uzaklıkta bulunan ve oraya göre daha geleneksel olmakla tanınan Sharjah’da düzenlenen 13. Sharjah Bienali önceki gün gerçekleşen bir açılışla başladı.

Sharjah Bienali’nden İnci Eviner’e ödül

Bienal, dünyanın her yerinden toplanıp bir araya gelen kalabalık bir güncel sanat güruhuna 15 Mart’a dek sürecek açılış programıyla ev sahipliği yapıyor. Bienal, Beyrut’ta yaşayan küratör Christine Tohme küratörlüğünde düzenleniyor.

Haberin Devamı

Bienale Sharjah’daki 5 ana mekânda 70’in üzerinde sanatçı eserleriyle katılıyor. Yaklaşık 30 kadar yeni eserin gösterildiği bienal kapsamında ödüller de veriliyor. Bu çerçevede önceki akşam düzenlenen ödül töreninde beş ödülden birini de bienale yeni bir eseriyle katılan sanatçı İnci Eviner kazandı. Ödül İnci Eviner’le birlikte Ali Jabri, Walid Siti, Uriel Orlow ve Dineo Seshee Bopape’ye verildi. Ödül, gala yemeği sırasında sürprizli bir şekilde sahiplerini buldu. Ödül bienalde ilk kez izleyici karşısına çıkan eserler arasından yapılan seçimle verilmesi bakımından önem taşıyor.

Bienalin açılış günlerinde çeşitli etkinliklerle birlikte Ortadoğu güncel sanat dünyasını bir araya getiren Mart Buluşmaları programı da yapılıyor. Programda küratör Christine Tohme bir konuşma yaptı. Ardından Mario Marcia Torres performans gerçekleştirdi. Dün ise bienale yan programlarla eşlik edecek olan küratörler Lara Khaldi, Zeynep Öz, Kader Attia ve Christine Tomme konuşma yaptılar.

Haberin Devamı

12 Haziran’a dek sürecek bienale İstanbul’un da aralarında olduğu farklı şehirlerdeki yan programlar da eşlik edecek. Farklı şehirlerde düzenlenecek programlar ise ekim ayına dek devam edecek.