Ege SHOEXPO’da alkışlar en genç tasarımcılara

SHOEXPO’da alkışlar en genç tasarımcılara

09.03.2017 - 05:46 | Son Güncellenme:

İZMİR’DE, SHOEXPO-41. İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı çerçevesindeki yarışmada 70 genç tasarımcının çalışmaları umut verdi.

SHOEXPO’da alkışlar en genç tasarımcılara

Gala defilesinde, Sertaç Delibaş’ın ‘Hayal’ adlı koleksiyonu sunuldu. İZFAŞ tarafından düzenlenen fuar, 54 ülkeden 1000’in üzerinde yabancı satın alıcıyı konuk ediyor. Defilelerle renklenen fuar kapsamında geçen yıl başlatılan ‘Uluslararası Ayakkabı Tasarım Yarışması’nın ikincisi de düzenlendi. Organizasyona, 70 kişi 210 tasarımıyla katıldı.

Yetenekler keşfedildi

Kadın ve erkek kategorilerinde ilk elemeyi geçen 18’er tasarım, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da katıldığı gala gecesinde jüri karşısına çıktı. Fuar İzmir’deki gecede, tasarımlarını ayakkabıya dönüştürerek izleyicilere sunan genç tasarımcılar, birincilik ödülünü almak için yarıştı. ‘Transform’ (dönüşüm) temalı yarışmada erkek kategorisinde Marmara Üniversitesi’nden Melike Dolan, kadın kategorisinde ise Mimar Sinan Üniversitesi’nden Gamze Gültaşar ‘Yılın başarılı ayakkabı tasarımcısı’ unvanı ile 3’er bin Euro ödül kazandı. Erkek ayakkabı kategorisinde Dilara Övet ile kadın kategorisinde Buse Özgün’e jüri özel ödülü verildi.