Ekonomi Siber saldırıda yapay zeka uyarısı geldi

Siber saldırıda yapay zeka uyarısı geldi

24.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

STM Savunma Teknolojileri uzmanları siber güvenlik alanında savunma amaçlı yapay zekâ kullanımının artarak devam edeceğini öngörüyor.

Siber saldırıda yapay zeka uyarısı geldi

Yeni siber tehdit durum raporunu açıklayan STM yapay zekâ uygulamalarının siber tehdit avcılığı, koruyucu kod geliştirme ve test süreçlerinde kullanımıyla siber güvenliğe katkı sağlarken saldırganların elinde aynı zamanda bir tehdide de dönüşeceğini vurguladı.

Haberin Devamı

Rapora göre yapay zekânın, STM’nin kendi bünyesinde yürüttüğü çalışmalar perspektifinde de siber tehdit avcılığı, güvenli kod geliştirme ve test safhalarında devreye girerek saldırıları gerçekleşmeden engelleyebileceği, zafiyetleri tehlike yaratmadan belirleyip ortadan kaldırabileceği belirtiliyor. Diğer yandan yapay zekânın kullanıldığı zararlı yazılımların da yakın gelecekte siber güvenlik dünyasının karşılaşacağı en büyük sorunlardan biri olacağı öngörülüyor. Bulunduğu ortamı anlayabilecek bu zararlı yazılımlar adeta bir insan gibi saldırı öncesi izleme, bilgi toplama, sessiz kalma ve hatta güvenlik ürünlerini atlatma gibi kararları, bulunduğu platforma göre şekillendirebilecek. Bu nedenle, yapay zekâ uygulamalarının saldırganların elinde bir çeşit siber silah olarak kullanımı da söz konusu olacak.

Haberin Devamı