Gündem Sibirya değil kutup soğukları

Sibirya değil kutup soğukları

04.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Doğu Anadolu Bölgesi’nde dondurucu soğuklar etkisini sürdürüyor. Türkiye’nin en soğuk noktası sıfırın altında 35 derece ile Ardahan’ın Göle ilçesi oldu...

Sibirya değil kutup soğukları

Yüksek basıncın etkisi atlında olan Doğu Anadolu Bölgesi’nden dondurucu soğuklar gitmek bilmiyor. Termometreler dün gece Ardahan’ın Göle ilçesinde sıfırın altında 35 dereceye kadar düştü. Kars Harakani Havalimanı bölgesinde sıfırın altında 32.3 dereceye kadar düşen sıcaklıklar, yine sıfırın altında olmak üzere Kars merkezde 31.1, Erzurum’un Horasan ilçesinde 30.8, Ardahan’da 30.4, Erzurum’da 22.8, Ağrı’da 15.8, Muş’ta 10.7, Iğdır’da 9.2 ve Erzincan’da 8.2 derece oldu. Meteoroloji 12’nci Bölge Müdürlüğü hava sıcaklıklarının hafta sonu beklenen karla birlikte artacağını bildirdi.

Haberin Devamı

Karla mücadele ekiplerini gece denetleyen Belediye Başkanı Akın İsmailoğlu, “Siz kar altında Göle’nin gülen yüzüsünüz, üşümüş olsanız de emeğinizi halkın yaşamını kolaylaştırmak için harcıyorsunuz” diyerek arkadaşlarına teşekkür etti.”

Nöbet saatleri düştü

Muş’ta ise bir evde su borusunun patlaması sonucu duvarlar dahi buz tuttu. Aşırı soğuklar nedeniyle polis ve askerlerin nöbet saatleri de 2 saate düşürüldü.

Bolu buz tuttu

Yolda hareket halindeki araçların akaryakıtları donarak sürücülerin zor anlar yaşadığı belirtildi. Akarsular, nehirler, çeşmeler soğuktan donarken binaların duvarlarında buz sarkıtları oluşmaya başladı. Muş’un kış mevsiminde en şiddetli soğuklarının Aralık ve Ocak aylarında olduğunu söyleyen Faruk Dede, yüzde doksan esnafın soğuktan işyerlerini kapadıklarını söyledi. Yoğun kar yağışının ardından son iki gündür soğuk havanın etkili olduğu Bolu’da dün gece dereceler sıfırın altında 26.1’i gösterdi. Kentte kaldırımlar, yollar, ağaçlar buz tuttu. Sürücüler, buz tutan araçlarının kapılarını güçlükle açıp, buzla kaplanan camları temizleyerek işe gitti.

Haberin Devamı

Hava sıcaklığının sıfırın altında 6 derece ölçüldüğü Edirne’de sis nedeniyle görüş mesafesi yer yer 25 metreye düştü. Hafta sonu bölgede yoğun kar yağışı bekleniyor.

Sibirya değil kutup soğukları

10 ilde buzlanma ve don uyarısı

Meteoroloji yetkilileri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki 10 ilde don ve buzlanma uyarısı yaptı. Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Tunceli ve Bingöl’de akşama kadar aralıklı kar yağışlı, Malatya’da öğleye, Elazığ ve Adıyaman’da ise akşama kadar aralıklı kar yağışlı ve karla karışık yağmurlu olacağını açıkladı. İllerde sabah ile gece saatlerinde buzlanma ve don ile yer yer sis ve pus bekleniyor. Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğüne göre de Diyarbakır, Batman ve Şanlıurfa’nın kuzey ilçeleri, Siirt ve Şırnak çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Bu illerde buzlanma ve don olayı görülmesi bekleniyor. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirli davranması istendi.

Konya’da okullar tatil

Konya merkez ve 4 ilçesinde yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle bugün eğitime ara verilmesi kararlaştırıldı. Alınan bilgiye göre, merkez Selçuklu, Karatay ve Meram ile Ahırlı, Altınekin, Çumra ve Seydişehir ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okullar, yoğun kar yağışı ve buzlanma yüzünden bugün için tatil edildi.