Malzemeler:


1 soğan
1 domates
2-3 kabak
1 patates
1 kaşık margarin
4-5 bardak et suyu
100 gram çekirdeksin zeytin
100 gram tulum peyniri
Yarım demet maydanoz
3/4 bardak süt kreması
Karabiber,tuz

Yapılışı:

Soğanı soyup doğrayın. Kabağı yıkayıp soyduktan sonra küp küp doğrayın.
Soğanı kızgın yağda sote edin. Patatesi ilave edip sote etmeye devam edin.
Et suyu ve kabağı da ekleyip yaklaşık 12 dakika kadar pişirin.
Bu arada zeytinleri ikiye bölün. Peyniri ufalayın.
Domatesi yıkayıp doğrayın. Maydanozu da yıkayıp kıyın.
Süt kremasını et suyu karışımına ilave edin, çorbayı robottan geçirerek pütürsüz bir hale getirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Zeytin, peynir, domates ve maydanozu ilave edip çorbayı bir daha ısıtın ve servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Tarif: Pratikyemek.org