Gündem Sıcaklık 10-12 derece artacak

Sıcaklık 10-12 derece artacak

22.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bugünden itibaren hava sıcaklıkları yurt genelinde 10 ila 12 derece artacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, mevsim normallerinin birkaç derece altında olan hava sıcaklıkları bugünden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen ılık ve sıcak havanın etkisiyle artacak.

Sıcaklık 10-12 derece artacak

Tüm yurtta hava sıcaklıkları bugün, yarın ve perşembe günü 10 ila 12 derece artacak ve mevsim normallerinin üzerine çıkacak.
Ankara’da hava sıcaklığı yarın 20 dereceye çıkacak, İstanbul’da da 14 derece olan hava sıcaklıkları 20 derecenin üstünü görecek.

Hafta sonu yağışlı geçecek

Yurdun bütün bölgelerinde artan hava sıcaklıkları Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisiyle cuma gününden itibaren azalacak. Cuma, cumartesi ve pazar ise yurdun büyük bölümünde yağış bekleniyor.

Genellikle sağanak şeklinde olacak yağışlar cumartesi ve pazar Doğu Karadeniz’in iç kesimleriyle Doğu Anadolu’da kar, Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri İç Ege, Göller Bölgesi ve İç Anadolu’nun yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur şeklinde görülecek. Yetkililer, rüzgarın yarın ve perşembe günleri iç ve batı bölgelerde güney yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde eseceğini belirterek, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi.