Elazığ ŞİFA DAĞITAN ’IŞKIN’ 5 LİRADAN TEZGAHLARDA YERİNİ ALDI

ŞİFA DAĞITAN ’IŞKIN’ 5 LİRADAN TEZGAHLARDA YERİNİ ALDI

27.04.2015 - 15:27 | Son Güncellenme:

.

ŞİFA DAĞITAN ’IŞKIN’ 5 LİRADAN TEZGAHLARDA YERİNİ ALDI

Her yılın Nisan ayında Elazığ ile bazı illerin yüksek kesimlerinde doğal olarak yetişen ve şeker başta olmak üzere bir çok rahatsızlığa iyi geldiği bilinen doğunun muzu Işkın, tezgahlarda yerini aldı.
Türkiye genelinde Elazığ’ın Palu, Kovancılar, Arıcak ilçelerinin yüksek kesimlerinde doğal olarak yetişen ‘Işkın’ 5 liradan satılmaya başlandı. Her yıl Nisan aylarının ortalarında toplanmaya başlayan ve Doğu’nun muzu olarak bilinen Işkın, bir çok rahatsızlığa iyi gelmesi nedeniyle vatandaşlar tarafından ilgi görüyor.
Elazığ’da her yıl bu Nisan, Mayıs ayları içerisinde Işkın sattığını belirten Selahattin Orhan, "Işkın şeker, kalp ve idrar yolları hastalıkları başta olmak üzere bir çok rahatsızlığa iyi geliyor. Işkın’ı dağda topluyoruz, burada destesini 5 liradan satıyoruz" dedi.
Işkın’ın yeni yeni çıktığını belirten satıcılar, önümüzdeki günlerde daha da artacağını ve herkesi daha uygun bir fiyata satın alabileceğini söyledi.
Türkiye’de özellikle Elazığ başta olmak üzere, Bingöl, Tunceli, Erzincan, Siirt, Bitlis, Muş, Van, Ağır ve Erzurum’da yetişen Işkın hakkında yabancı bilim adamlarının yaptığı araştırmada kanserli hücrelerin gelişmesin önlediğini belirlendiği iddia edilmişti. Bunun yanı sıra halk tarafından şeker, kalp, sarılık ve iştahsızlık gibi bir çok rahatsızlığa iyi geldiği belirtiliyor.