Gündem Şifre bağışıklık sisteminde saklı

Şifre bağışıklık sisteminde saklı

21.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Baharatların DNA tamir mekanizmalarının çalışmasına yardımcı olduğunu belirten Dr. Güveloğlu, “Fitoterapi kanser hücrelerinin üremelerini engelliyor” dedi

Şifre bağışıklık sisteminde saklı

Bitkisel tedavi yöntemi olarak bilinen fitoterapi, son yıllarda kanser hastalığının iyileştirilmesinde yardımcı yöntem olarak yaygın biçimde uygulanmaya başlandı. Fitoterapi yönteminde hastaların DNA tamir mekanizmalarının sağlıklı bir şekilde çalışması amaçlanırken, bu yöntemden faydalanan hastalar da gün geçtikçe artıyor. Onlardan biri de Emin Haykır. Tıbbi tedavinin yanı sıra fitoloji tedavisine başlamanın kendisi için doğru bir karar olduğunu söyleyen Haykır, “6 kürlük bir tedaviye başlandı ve 3. kürü tamamladığımızda, tümörün sıçramasının önüne geçmiştik. Hastalığımı yenmemdeki en önemli unsurun bu inanç olduğunu söyleyebilirim” dedi. Kanseri mağlup eden bir diğer isim olan 75 yaşındaki Ferdan Erten ise “Tüm hastalara tavsiyem hayata her durumda pozitif bakmaları” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

Zerdaçal başı çekiyor

Dr. Elif Güveloğlu ise, “Fitoterapinin bağışıklık sistemini güçlendirdiği, kanser hücrelerinin üremelerini engellediği kanıtlandı. Kansere karşı en etkili besin grubu baharatlar. Hakkında en fazla bilimsel çalışma yapılan baharat olarak gösterilen zerdeçalı, karabiber, tarhun, sumak, kimyon, kekik ve safran takip ediyor. Fitoterapinin hızlı sonuç verip vermemesi, kanser çeşidine göre değil, kişinin genel durumuna, ek hastalıklarına, hastalığının yaygınlığına bağlı” değerlendirmesini yaptı.

‘Umudumuz arttı’

Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Onkoloji Bölümü’nden Doç. Dr. Nalan Babacan da klasik tedavilerle yanıt alınamayan ilerlemiş kanser hastalarında immüno-onkolojik tedavinin artık umut verdiğini söyledi. Babacan, “Amerikan Klinik Onkoloji Topluluğu tarafından 53. kez düzenlenen kongrede beyin metastatik malign melanom hastalarında immuno terapinin etkinliğini gösteren bir çalışma da sunuldu, bu kötü gidişatlı hasta grubundaki olumlu sonuçlar umutlarımızı artırdı” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı