Gündem Şifreli Ve Şifresiz Vergi Borcu Sorgulama Ve Vergi Borcu Ödeme

Şifreli Ve Şifresiz Vergi Borcu Sorgulama Ve Vergi Borcu Ödeme

13.05.2015 - 16:16 | Son Güncellenme:

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından uygulamaya konulan vergi borcu sorgulama ve vergi borcu ödeme işlemlerinizi online olarak gerçekleştirebilirsiniz. Vergi borcu sorgulama ve ödeme işlemleri hakkında detaylı bilgiyi ve vergi borcu sorgulama işleminin nasıl yapıldığını sizler için hazırladığımız haberimizden öğrenebilirsiniz.

Şifreli Ve Şifresiz Vergi Borcu Sorgulama Ve Vergi Borcu Ödeme

Ülkemizde yaşayan her vatandaşın bazı sorumlulukları vardır. Bu sorumluluklardan bazıları ise devlete karşı olan sorumluluklardır. Devlete karşı sorumluluklardan bir tanesi de vergi borcu ödemektedir. Ülkemizde geliri olan her vatandaş gelir düzeyine göre devlete vergi ödemesi gereklidir. Vatandaşlarımız gelir düzeylerine göre devlete vergi ödemesi gerekmektedir. Yani hiç geliri olmayan vatandaşlardan devlet vergi istememektedir. Vatandaşlarımız ödemesi vergi miktarlarını bulundukları il veya ilçenin vergi dairelerine giderek öğrenebilirler. Ama günümüzde internet geliştiği için vatandaşlarımız çoğu işlemini internet üzerinden halledebilmektedir. İnternet üzerinden halledebilecekleri işlemlerden bir tanesi de vergi borcu sorgulama işlemidir. Vatandaşlarımız vergi borcu sorgulama işlemini internet üzerinden 2 farklı şekilde gerçekleştirebilirler. Vergi borcu sorgulama işlemini Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinden gerçekleştirebildiğiniz gibi Gelir İdaresi Başkanlığı E-Devlet sisteminde yer aldığı için E-Devlet sistemine giriş yaparak da vergi borcu sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

VERGİ BORCU SORGULAMAKİÇİN TIKLAYINIZ!

Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinden vergi borcu sorgulamasını gerçekleştirebilmek için ana sayfada bulunan internet vergi dairesi bölümüne giriş yapmalısınız. İnternet vergi dairesi bölümünde karşınıza işlem yapabileceğiniz seçenekler gelecektir. Bu seçeneklerden en alt tarafta bulunan borç bilgilendirme servisini seçtiğiniz zaman karşınıza uyarılar sayfası açılacaktır. Bu uyarıları dikkatlice okuduktan sonra sayfayı kapatmalısınız. Borç bilgilendirme ekranına kimlik bilgileriniz ile giriş yapmanız gerekmektedir. Bu sayfaya ilk olarak T.C. kimlik numaranızı nüfuz cüzdan seri ve numaranızı girdikten sonra annenizin, babanızın, eşinizin veya çocuğunuzun T.C. kimlik numarasını sisteme girmelisiniz. Annenizin kızlık soyadının ilk ve ikinci harfi de sisteme girildikten sonra son olarak güvenlik kodunu sisteme girmelisiniz.

Haberin Devamı

Vergi borcu sorgulama işlemini ayrıca E-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet sisteminden işlem gerçekleştirebilmek için ilk olarak E-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. Giriş yapabilmek için de ana sayfada bulunan sisteme giriş linkini tıklamalısınız. Giriş ekranında 4 farklı giriş yolu bulunmaktadır. Bu giriş yollarından E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçtikten sonra sisteme T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz gerekmektedir. Sisteme giriş yaptıktan sonra E-Hizmetler bölümünden Gelir İdaresi Başkanlığını bulmalısınız ve alt seçeneklerinden vergi borcu sorgulama seçeneğini seçerek sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.