Sigara Bırakma Yöntemi

Her sigara paketinin üzerinde 'sigara öldürür' apaçık yazmaktadır fakat gün geçtikçe sigara içenlerin yaşı küçülmekte ve sayısı artmaktadır. Hiçbir şekilde sigara tüketenler, kendini bile bile zehirlemekten vazgeçmiyorlar. Kendilerini uzun vadeli intihar yöntemine kaptırmış durumdalar. Ancak ben bu yazımda sigara bırakmak isteyenlere bu konuyla ilgili bir katkıda bulunmak istedim. Bu yazımdan sonra bir kişi bile sigara tüketimini bırakırsa yazım hedefine ulaşmış demek olur.

Yöntem:

Son içtiğiniz sigaradan sonra, izmariti bir bardağın içine söndürün. O izmaritin üstüne bir miktar içme suyu koyun. Uyuyun. Ertesi gün, uyanır uyanmaz o suyu içmeyi deneyin. İçemeyeceksiniz... İçerseniz bile kusacaksınızdır. Bu yöntem ile birlikte şunu anlayacaksınız: O su, vücudunuzdaki sıvılarla aynıdır. Sigara tüketen kişinin vücut sıvısı tıpkı o suya dönüşür. O su gibi iğrenç, içilmez bir hal alır ve zehire dönüşür. Vücudumuz kendini temizleme fonksiyonuna sahip olduğundan kısa vadede çok kötü sonuçlar almazsınız fakat uzun vadede hastalıklar ve çirkinlikler su yüzüne çıkar. Tıpkı o su gibi sizin vücut sıvınızda, ağzınızdan, saçınızdan ve vücudunuzdan çıkan koku ile etrafı rahatsız eder.

Bu uygulamadan sonra iki şıktan birini seçmeye hazırsınız:

1. Vücudunuz oluşan o sıvı gibi bir zehir fabrikasına mı dönüşsün?
2. Sağlıklı yaşama evet mi?


Bir anekdot:

Bir gün tüm karafatmalar acil toplantı yapmışlar ve demişler ki: ''İnsanlar bizi öldürecek böcek ilacı üretecekler, fabrika için para gerekiyor. Bizi yok etmeleri gerekiyor haydi arkadaşlar herkes ilaç için destekte bulunsun!'' Tüm karafatmalar bütçelerine göre ortaya para koymuş ve ertesi gün insanlara teslim etmişler. İnsanlar böcek ilacı fabrikalarını kurmuşlar ve ilaçları karafatmalara püskürtmeye başlamışlar. Bütün karafatmaların nesli yavaş yavaş yok olmuş. Bu size şu an çok saçma geldi değil mi? Sigara tüketenler size sesleniyorum: Sizin yaptığınız ile bu karafatmaların yaptığı arasında hiçbir fark yok! Kazandığınız paraları cebinizden her gün çıkarıp sigaraya, sizi yok etmesi için, hastalığa maruz bırakması için yatırım (!) yapıyorsunuz.

Haberin Devamı

Haydi kolay gelsin!

Haberin Devamı

Psikolog/Yazar Seray Küçük

Online Psikolojik Danışmalık: 05522682410

https://www.instagram.com/seraykucukkk/

https://psikologseraykucuk.weebly.com/