Bingöl "Sigara İftara Kadar Değil, Sonsuza Kadar Bırakılmalıdır"

"Sigara İftara Kadar Değil, Sonsuza Kadar Bırakılmalıdır"

22.05.2017 - 17:51 | Son Güncellenme:

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Bingöl Şube Sekreteri Yurt: "Ramazan ayı sigarayı bırakmak isteyenler için bir fırsat. Sigara iftara kadar değil, sonsuza kadar bırakılmalıdır"

Sigara İftara Kadar Değil, Sonsuza Kadar Bırakılmalıdır

BİNGÖL (AA) - Bingöl Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti Bingöl Şube Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Bayram Yurt, "Ramazan ayı sigarayı bırakmak isteyenler için bir fırsat. Sigara iftara kadar değil, sonsuza kadar bırakılmalıdır." dedi.

Haberin Devamı

Aynı zamanda Bingöl İl Tütün Kontrol Kurulu üyesi olan Yurt, yaptığı açıklamada sigara kullanımının dengeli beslenmenin karşısında en büyük engel olduğunu söyledi.

Yurt, sigaranın birçok sağlık problemine neden olduğunu vurgulayarak, "Sigaradan uzak durmakla bir hayat kurtarılır. En güzeli de bu hayatın sigarayı bırakan kişinin kendi hayatı olmasıdır. Sigaranın bilinen sayısız zararlarının yanında henüz bilinemeyen birçok rahatsızlığa ve psikolojik çöküntüye neden olduğu unutulmamalıdır." diye konuştu.

Sigarayı kişinin önce beyninde bırakması gerektiğini dile getiren Yurt, şöyle konuştu:

"Sigarayı bırakmak için kararlılık, sabır ve destek en önemli hususlardandır. Yapılan istatistiklere göre sigaranın azaltılarak bırakılmasında başarı oranı yüzde 6 iken, aniden bırakılmasındaki başarı oranı yüzde 80 civarında. Sigara yasağında Türkiye'de önemli bir başarı elde edildi. Yaklaşık 100'ün üzerinde kişiye irade yoluyla sigara bıraktırmak nasip oldu. Ramazan ayının yaz dönemine gelmesiyle oruç tutanların yaklaşık 16 saat sigara içmiyor. Ramazanın manevi atmosferinden faydalanmak suretiyle sigara bırakmada artış bekliyoruz. Bu hususta Yeşilay Bingöl Şubesi olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Sigarayı gerçekten bırakmak isteyen kişi ya da kişileri yaklaşık 30-40 dakikalık sunum eşliğinde terapiye alıyoruz, gereken desteği veriyoruz."

Haberin Devamı

Yurt, sigarayı bırakanları da Bingöl balı ve çeşitli hediyelerle ödüllendirdiklerini sözlerine ekledi.