Siyaset Sığındıkları dağları onlara dar ediyoruz

Sığındıkları dağları onlara dar ediyoruz

04.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

›› Suriye’nin kuzeyinden Türkiye’ye yönelik herhangi bir taciz durumunda gereken adımın atılacağını belirten Erdoğan, Fırat Kalkanı Harekâtı’na nokta konulmadığının altını çizdi...›› Erdoğan, “PKK terör örgütüne karşı tarihimizin en başarılı operasyonlarını yürüttük, yürütüyoruz. Ne kadar terör örgütü varsa hepsinin inine girdik, giriyoruz. Sırada olanlar var” dedi...

Sığındıkları dağları onlara dar ediyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MÜSİAD Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada terörün verilen mücadeleyle kontrol altına alındığı mesajını verdi.
Haliç Kongre Merkezi’ndeki MÜSİAD Genel Kurulu’na katılan Erdoğan, konuşmasına 2015 Nisan ayındaki genel kuruldan sonra yaşanan gelişmeleri hatırlatarak başladı ve özetle şunları söyledi:
“7 haziran seçimleri sonrası ortaya çıkan tablo, istikrar ve güven ortamını tehlikeye düşürdü. Türkiye koalisyon dönemlerinin sancılarını krizlerini ve kavgalarını tüm dehşetiyle yeniden kapısında buldu. ‘Koalisyon da olur’ diyenlere aslında o dönem bir cevaptı. Demek ki olmuyormuş.

Sığındıkları dağları onlara dar ediyoruz


‘Temizlik harekâtı’
Cumhurbaşkanı olarak yetkimizi kulandık ve seçimleri tekrarladık. Bu belirsizlik ortamını fırsat bilen terör örgütü pek çok ilçemizde eylem başlattı. Vatandaşlarımızın evlerine mahremlerine giren teröristlere tabi ki aman vermedik. Güvenlik güçlerimizin kahramanca mücadelesiyle bu eylemler amacına ulaşamadı. Teröristleri devlete meydan okumak için açtıkları çukurlara gömerek ülkemizin büyük bir tehditten kurtulmasını sağladık.
Aynı dönemde DEAŞ da yoğun saldırılar başlattı. Bitti mi hayır. FETÖ ise zaten ihanetlerine hiç ara vermiyordu. 1 Kasım seçimlerinde ülkemizin yeniden güçlü hükümete kavuşmasıyla terörle mücadele çok daha etkin hale geldi. Hem terörle mücadelesinde başarıya ulaşarak hem de ekonomisini toparlayarak 2016 yılında yeni bir atılıma girmişti. 15 Temmuz darbe girişimiyle işte bu sırada karşılaştık. Türkiye tarihinin en büyük ihaneti olan bu darbe girişimini başlatanlar karşılarında kıyama kalkmış koskoca bir milleti buldu.
Biz de milletimizle birlikte darbecilerin üzerine gittik. Verdiğimiz şehit ve gaziler hepimizi can evinden yaraladı. Ama özgürlüğümüze, geleceğimize, namusumuza el uzatan hainlere de ülkeyi bırakmadık. Dünyada eşi benzeri olmayan bu kahramanlığı gösteren milletimle gurur duyuyorum. Darbenin bastırılmasıyla birlikte tüm gücümüzle FETÖ terör örgütünün üzerine gittik. Kamu kuruluşlarında, iş dünyasında, sivil toplum kuruluşlarında, siyasette tespit edilebilen ne kadar FETÖ terör örgütü mensubu varsa hepsinden de hesap sormaya başladık. Şu anda bir temizlik harekatı yapıyoruz.
‘Virgül attık’
Hemen ardından terör örgütlerinin yuvasına dönüşen Suriye’de ülkemize yönelik tehditleri bertaraf etmek için Fırat kalkanı harekatını başlattık. Önce Cerablus’u DEAŞ’tan temizledik, Dabık ve El Bab’a girdik ve buraları DEAŞ’tan temizledik. Şimdi Amerika ve Rusya’ya yaptığımız görüşme neticesinde gelinen bir nokta var. Bu nokta bir yerde izleme noktasıdır. Bizim için izleme. Biz izliyoruz şu an.
‘Tacizde vururuz’
Rakka’da DEAŞ terör örgütü var. ABD iki terör örgütü; PYD ve YPG’ye ‘Ben Rakka’yı halledeceğim’ dedi. Peki halledeceksen buyur’ dedik, ama şunu da söyledik, Suriye’nin kuzeyinden ülkemize bir taciz olursa kimseyle görüşmezsek kararımızı kendimiz veririz, nasıl Cerablus’ta Bab’da göbeğimizi kestik, adımımızı attıysak bundan sonra da adımımızı atarız dedik. DEAŞ operasyonunda karşımıza çıkan PYD, YPG unsurlarını da imha ettik. El Bab’ı teröristlerden temizlemek suretiyle Fırat Kalkanı harekatına virgül attık. Bundan sonra bunun devamı gelebilir.
Güya bu yaz aylarında çok büyük eylemlere hazırlanan terör örgütüne saklandığı mağaraları, dağları dar ediyoruz. Hani ‘İnlerine gireceğiz’ diyorduk ya... Ne kadar terör örgütü varsa hepsinin de inine girdik giriyoruz. Sırada olanlar var, onların da gireceğiz.”

Şehit paşanın şiirini okudu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında Şırnak’ta şehit olan Tümgeneral Aydoğan Aydın’ı da ‘Hanke’ye Ağıt’ şiirini okuyarak andı. Şehit Tümgeneral Aydın’la 1 hafta önce telefonda konuştuğunu ve kendisine ‘Bu inleri temizleyerek sadece buralar değil, İstanbul da Ankara da Türkiye bu teröristlerden temizlenecek Sayın Cumhurbaşkanım’ dediğini anlatan Erdoğan, “İşte bu operasyonları yürüten kardeşlerimizden biri de Aydoğan Aydın paşamızdı. Attığı adımlarla ve kararlılığıyla buralara son tümgeneralliğinde hazırlanmış değil, buralara taa üsteğmenliğinden itibaren hazırlanmış” dedi.

Şehit evinde iftar yaptı

Sığındıkları dağları onlara dar ediyoruz


Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Boğaziçi Köprüsü’nde (15 Temmuz Şehitler Köprüsü) ateş açılması sonucu şehit düşen polis memuru Kemal Tosun’un ailesiyle iftar yaptı. Erdoğan, şehit Kemal Tosun’un eşi Zuhal Tosun’a Türk bayrağı ve Kur’an-ı Kerim teslim etti. Erdoğan çifti daha sonra FETÖ’nün darbe girişimi sırasında şehit düşen İhsan Yıldız’ın ailesini de ziyaret etti. l AA

CHP’ye Gezi tepkisi

“Bunu konuşurken biliyorsunuz Gezi olaylarının da 4. yıldönümü. Türkiye’de ana muhalefetin başındaki zat twit atıyor. Ne diyor, çok enteresan. ‘4. yıldönümünü kutladığımız Gezi olaylarında hak ve özgürlük mücadelesi verenleri minnetle anıyorum’ diyor. Bu nasıl hak ve özgürlük mücadelesi ya. Bir şehri yakacak, yıkacaksınız, polislerimizi şehit edeceksiniz, cam çerçeve her şeyi indireceksiniz ve buna hak ve özgürlük mücadelesi diyeceksiniz. Size ne yapıldı ki hak ve özgürlük mücadelesi veriyorsunuz. Hak ve özgürlük mücadelesi vermek, Yeşilköy havalimanından kaçarak Bakırköy Belediye Başkanının evine sığınmak mıdır? Zaten 15 Temmuz’da da kaçaklardansın. Yani 7 Ağustos’ta bizim buluşmamıza gelişin o bir vesileydi. Önce gelemeyeceğini bildirdi. Bunu da milletimin bilmesini istiyorum. Daha sonra kendisine çok baskılar yapıldı. Bunun neticesinde son anda geleceğini bildirdiler. Dürüst değil. Biliyorsunuz Yenikapı buluşması için ‘Biz yokuz orada’ demeye başladı.
‘Yahu Gezi’de ne oldu?’
Bunlarda barış kardeşlik, birlik beraberlik böyle bir dert yok. Bunlar şimdi neyin çalışmasını yapıyorlar. Her şey ortada. Şimdi yaptıkları çalışma bölücü terör örgütünün de arkasında durmuş olduğu örgütlerle birlikte işbirliği yapmanın gayreti içerisindeler. Nerede bölücü terör örgütü PKK varsa CHP de onların yanında. İşte dün Taksim’de yürüyüş yapıyorlar CHP’li vekiller de onlarla beraber. Neyin yürüyüşü. Gezi olayları. Yahu Gezi’de ne oldu? Gezi’de ortaya ne çıktıysa bölücü terör örgütünün provokasyonu sonucu ortaya çıkmıştır. Bu işin içinde kendileri de var. Ekipleriyle beraber bu işlerin içindeler. Terörle mücadelede verdiğimiz şehit ve gaziler nedeniyle üzüntümüz tabi ki çok derin. Ama ülkemizi bu çapulculara bu hainlere bırakmamak için bedeli ne olursa olsun mücadeleyi sonuna kadar sürdürmekte kararlıyız.”